Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Noname1

Ciąża

Polecane posty

Gość Noname1

Kochałam się w dni niepłodne bez zabezpieczenia, partner wyciągnal czlonka, dokończył ręką i doszedł na zewnątrz. Mam regularne cykle trwające 35 dni. Stosunek nastapil 3 dni po skończeniu się miesiączki. Jakie jest ryzyko ciąży?

Gość Gość

Skoro robi sobie ręką, to do czego jesteś mu potrzebna?

Gość Gosc

A ile ty masz lat?? 

Gość Gość

A który to był dzień cyklu? 

Gość Noname1

8 dzień cyklu

Gość Gosc

Musiałby ci się znacznie skrócić ten cykl żeby zajść w ciążę. Ale skoro nie było wytrysku w tobie to nie ma żadnej możliwości 

Gość Dorotha

jak kochasz się bez zabezpieczenia to miej świadomość że ciąża może się pojawić, może spróbuj określać sobie dni płodne i wówczas się zabezpieczaj, ja mam w domu tester owulacji ze śliny afrodyta i szybko wiem co i jak muszę robić w łóżku 

Gość Noname1

To właśnie były dni niepłodne, sytuacja miała miejsce tydzień temu i mój śluz dalej jest niepłodny

Gość Gość

Żeby zajść w ciążę, to partner nie musi mieć pełnego wytrysku, plemniki znajdują się w preeakulacie i one w pochwie mogą przeżyć nawet tydzień i dotrwać do dni płodnych.

Gość Noname1

To w takim razie już minął tydzień a ja dalej nie mam dni plodnych, czyli raczej nie ma szansy, dzięki

Gość Lalka

Witam, czy męszczyzna po 50 może spłodzić dziecko czy będzie to problem z plemnikami , od 2 lat kochamy się i od roku staramy sie o dziecko ale nie mogę zajść w ciążę ja robiłam badania i wszystko jest ok, tak bardzo chcemy dzidziusia .

Gość Lalka
Dnia 22.08.2019 o 22:00, Gość Lalka napisał:

Bardzo proszę o odpowiedź jak ktoś wie

Gość Gość

Co do płodności mężczyzny, to akurat wiek nie ma znaczenia, czy to 50 lat, czy 20, tylko jest to indywidualna sprawa. Piszesz, że Ty robiłaś badania, a nie pisałaś, czy on robił badania. Podaj jego wyniki, to odpowiem Ci czy on może spłodzić dziecko.

Gość Natalia

ja mam męża starszego o 15 lat, jak miałam 30 to on 45, wówczas oboje sie przebadaliśmy, ja komórki jajowe on plemniki, lekarza mieliśmy bardzo fajnego, który wytłumaczył nam wiele rzeczy i min. polecił żel, który miał wspomagać zapłodnienie prefert vaginal o ile pamiętam, staraliśmy się przez 6 cykli i dziś mamy dwójkę dzieci.

Gość Hania
Dnia 22.08.2019 o 20:19, Gość Noname1 napisał:

To w takim razie już minął tydzień a ja dalej nie mam dni plodnych, czyli raczej nie ma szansy, dzięki

Wygląda na to, że szansa na zajście w ciążę jest naprawdę niewielka, ale gdyby za 2 tygodnie okazało się, że jednak jesteś w ciąży i potrzebujesz wsparcia, to warto odezwać się (mailowo, telefonicznie, na chacie): www.kobietawpigulce.pl

Gość Hania
Dnia 22.08.2019 o 20:19, Gość Noname1 napisał:

Wygląda na to, że szansa na zajście w ciążę jest naprawdę niewielka, ale gdyby za 2 tygodnie okazało się, że jednak jesteś w ciąży i potrzebujesz wsparcia, to warto odezwać się (mailowo, telefonicznie, na chacie): www.kobietawpigulce.pl

Gość Lalka
10 godzin temu, Gość Gość napisał:

Co do płodności mężczyzny, to akurat wiek nie ma znaczenia, czy to 50 lat, czy 20, tylko jest to indywidualna sprawa. Piszesz, że Ty robiłaś badania, a nie pisałaś, czy on robił badania. Podaj jego wyniki, to odpowiem Ci czy on może spłodzić dziecko.

No właśnie nie robił badania na plemniki ale wszyskto wskazuje że musi zrobić,  dziękuję  i pozdrawiam 

Gość Lalka
6 godzin temu, Gość Natalia napisał:

ja mam męża starszego o 15 lat, jak miałam 30 to on 45, wówczas oboje sie przebadaliśmy, ja komórki jajowe on plemniki, lekarza mieliśmy bardzo fajnego, który wytłumaczył nam wiele rzeczy i min. polecił żel, który miał wspomagać zapłodnienie prefert vaginal o ile pamiętam, staraliśmy się przez 6 cykli i dziś mamy dwójkę dzieci.

Przepraszam że zapytam,  ale ten żel stosuje się podczas stosunku czy przed, i obojętne w którym dniu cyklu?

Gość ania
Dnia 20.08.2019 o 21:12, Gość Noname1 napisał:

Kochałam się w dni niepłodne bez zabezpieczenia, partner wyciągnal czlonka, dokończył ręką i doszedł na zewnątrz. Mam regularne cykle trwające 35 dni. Stosunek nastapil 3 dni po skończeniu się miesiączki. Jakie jest ryzyko ciąży?

no to jak sama nazwa brzmi "dni niepłodne" to nawet jakby skończył w Tobie to by nic się nie stało. 

czyli jeśli ogólnie boisz się ciązy i nie znasz się na tym, to polecam sex zaraz po tym jak skończy ci się okres 😉 

Gość monia

wsadz czosnek posiekany w pępek - nie zajdziesz w ciąże 😄 

Gość Gość
21 minut temu, Gość monia napisał:

wsadz czosnek posiekany w pępek - nie zajdziesz w ciąże 😄 

Można też po stosunku zalać pochwę octem winnym. Sperma ma odczyn zasadowy, więc wypala plemniki.

Gość ania
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

Można też po stosunku zalać pochwę octem winnym. Sperma ma odczyn zasadowy, więc wypala plemniki.

najlepiej to "po" płukać coca colą 😄 

Gość Noname1

Dzięki Hania 🙂