Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kokardka

Alimenty czy może go to ominąć ?

Polecane posty

Gość Kokardka

Mam skomplikowana sytuacje facet z którym jestem w ciąży nie chce płacić alimentów, twierdzi i że go złapałam na dziecko fakt pytał mi się czy biorę tabletki powiedziałam że tak ale tak naprawdę nie brałam byłam pijana i nie pamietam co mówiłam... jednak on to ma w wiadomościach w telefonie jak mu napisałam że nie brałam tabletek teraz mnie straszy że pójdzie do sądu i zrobi mi sprawę o kłamstwo że go ponoć  złapałam na dziecko, wiem że to moja wina ale tego nie planowałam nie chciałam tego dziecka, czy on teraz może mieć prawo do nie płacenia alimentów ?

Gość Aja

Nie ma prawa 

Gość gosc
2 minuty temu, Leżaczek napisał:

A po co Ci jego alimenty? 

po guwno trynie fekalinie :-D

Gość Gość

Jest dziecko, są alimenty, a co bylo gadane nikogo nie interesuje. Problem w tym, że on może dziecka nie uznać i bedziesz musiała testy dna robić, by udowodnić, że to on jest ojcem. 

Gość Kokardka

Przecież on się w życiu nie zgodni na testy DNA jak go do tego zmusić ? Przez sąd ?

Gość Gosc

Ale to jest chamstwo boże.... Jesteś wyrachowaną, wredną su.... która próbuje zniszczyć człowiekowi życie. Jeszcze idź i prezerwatywy przebijaj igłą. 

Gość Gość

Jak się nie zgodzi na testy to sąd uzna to za ojca z automatu!!!

Gość Gosc

Może byś się ty tempa babo zastanowiła jak się związać z ojcem dziecka? Może spróbujecie i coś z tego wyjdzie? NIEEEEE no bo po co? Jedyne o czym myślisz, to jak wyciągnąć od niego kase. Takie mendy powinno się zamykac. 

Gość Gość

To nie są alimenty na autorkę tylko na ICH WSPÓLNE DZIECKO!!!

Gość Gosc
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

To nie są alimenty na autorkę tylko na ICH WSPÓLNE DZIECKO!!!

Które powstało z czego? Z kłamstwa tej autorki. Teraz każda kobieta już ma prawo kłamać, że bierze tabletki lub dziurawić prezerwatywy? Każdą napotkaną kobietą sprawdzasz pod każdym kątem? To jest dziecko kłamstwa niczego więcej. 

Gość Gosc
7 minut temu, Gość Gosc napisał:

Ale to jest chamstwo boże.... Jesteś wyrachowaną, wredną su.... która próbuje zniszczyć człowiekowi życie. Jeszcze idź i prezerwatywy przebijaj igłą. 

A chamstwo to nie było jak ...a w nią pchnął?Do łóżka po co z nią szedł?dla zabawy?Wykorzystał ją!

Gość Gosc
5 minut temu, Gość Gosc napisał:

Które powstało z czego? Z kłamstwa tej autorki. Teraz każda kobieta już ma prawo kłamać, że bierze tabletki lub dziurawić prezerwatywy? Każdą napotkaną kobietą sprawdzasz pod każdym kątem? To jest dziecko kłamstwa niczego więcej. 

Które powstało z seksu!Nie trzeba było się bzykać!Mógł do burdelu isć

Gość Gosc
14 minut temu, Gość Kokardka napisał:

Przecież on się w życiu nie zgodni na testy DNA jak go do tego zmusić ? Przez sąd ?

Ulka czy to Ty?

Gość Gosc
2 minuty temu, Gość Gosc napisał:

życzę Ci tego, by jakaś przypadkowa kobieta, zażądała od Ciebie alimentów tylko dlatego, że zaufaliście sobie nawzajem. A burdel to co? Daje jakąś gwarancję? Podpisujesz jakiś dokument? Prostytutka może postąpić dokładnie tak samo jak tak kobieta i alimenty też dostanie. 

Gość Gosc
6 minut temu, Gość Gosc napisał:

A chamstwo to nie było jak ...a w nią pchnął?Do łóżka po co z nią szedł?dla zabawy?Wykorzystał ją!

chamstwo bo on w nią pchał? Idź się leczyć człowieku. Ona tego chciała, on tego chciał, zaufali sobie, a ona świadomi go okłamała. NIe rozumiecie tego, bo biedulinka będzie latała z brzuchem? PO cholere go okłamała wytłumaczy mi to ktoś? 

Gość Kokardka

To również jego dziecko i ma obowiązek płacić na dziecko takie jest prawo... i będę walczyć o każdy grosz dla dziecka

Gość Gosc
1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

chamstwo bo on w nią pchał? Idź się leczyć człowieku. Ona tego chciała, on tego chciał, zaufali sobie, a ona świadomi go okłamała. NIe rozumiecie tego, bo biedulinka będzie latała z brzuchem? PO cholere go okłamała wytłumaczy mi to ktoś? 

To on ja okłamał.Wykorzystał ją.Nie trzeba było się pieprzyc.Pieprzyc to fajnie co?ale odpowiedzialności brać za to co sie robi to już nie .Ciało kobiety to nie jest zabawka!

Gość Gosc
1 minutę temu, Gość Kokardka napisał:

To również jego dziecko i ma obowiązek płacić na dziecko takie jest prawo... i będę walczyć o każdy grosz dla dziecka

Walcz Ula .

Gość Gosc
1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

To on ja okłamał.Wykorzystał ją.Nie trzeba było się pieprzyc.Pieprzyc to fajnie co?ale odpowiedzialności brać za to co sie robi to już nie .Ciało kobiety to nie jest zabawka!

Gdzie on ją okłamał? Przestań toczyć piane i złóż jedno normalne zdanie, w którym wskażesz, to gdzie on ją okłamał? Jesteś jakach chora i piszesz, to tak jakby facet uprawiając seks z kobietą robił jej krzywdę. 

Gość Gosc
3 minuty temu, Gość Kokardka napisał:

Taaa dla dziecka. Dla siebie będziesz walczyć nie dla dziecka. Jakby Ci zależało na dziecku to pomyślałabyś w pierwszej kolejności o tym by miało normalny dom. Dziecko i tak od małego wychowywane tylko przez jednego rodzica będzie miało problemy. 

Gość Gosc
2 minuty temu, Gość Kokardka napisał:

Walcz Ula .

Ja ci jeszcze w tym pomoge .Dowalimy Rafałowi tak ze się nie pozbiera.Nie pierwszy raz to zrobił.Jesteś 6kobietą która ma z nim ten problem.Już kiedyś dostał miano buchaja rozpłodowego.

Gość Kokardka
5 minut temu, Gość Gosc napisał:

Dokładni, upijają dziewczyny biorą do łóżka a jak wyjdzie wpadka to uciekają bo nie chce wziąć odpowiedzialności w swoje ręce, mówią ze to wina kobiety ale facet tez zawinił oboje są winni i powinni za to płacić... kiedy facet umyje rencie staje bydlakiem i do końca życia będzie traktować kobiety jak zabawki 

Gość Gosc
Przed chwilą, Gość Kokardka napisał:

Dokładni, upijają dziewczyny biorą do łóżka a jak wyjdzie wpadka to uciekają bo nie chce wziąć odpowiedzialności w swoje ręce, mówią ze to wina kobiety ale facet tez zawinił oboje są winni i powinni za to płacić... kiedy facet umyje rencie staje bydlakiem i do końca życia będzie traktować kobiety jak zabawki 

A to on nie był pijany? To tylko kobieta ma prawo się nawalic tak żeby nie kojarzyć co robi? Facet już nie?

Obracam się w normalnym towarzystwie i żadna z moich koleżanek nie doprowadza się do takich stanów by nie wiedzieć co z nią robią.

Patologia nic więcej. Zabiorą wam te pincet plusy będziecie inaczej śpiewać. 

Przed chwilą, Gość Gosc napisał:

[...] Ciało kobiety to nie jest zabawka!

Skoro tak, to dlaczego kobieta się nie uszanowała i nie zabezpieczyła, a do tego była pod wpływem alkoholu? By nie być egoistą - życiem faceta również nie godzi się pogrywać.

Przed chwilą, Gość Gosc napisał:

[...] Jakby Ci zależało na dziecku to pomyślałabyś w pierwszej kolejności o tym by miało normalny dom. [...]

Zgadzam się. Na pewno warto przemyśleć możliwość związania się z ojcem dziecka, postarać się ułożyć dobre relacje i stworzyć jak najlepsze warunki dla wychowania. Pieniądze tutaj są kwestią drugorzędną.

23 minuty temu, Gość Kokardka napisał:

Alimenty czy może go to ominąć ?

Nie. Jeśli rzeczywiście  jest ojcem, będzie miał obowiązek płacić alimenty w wysokości ustalonej przez sąd. O ile nie jest w sytuacji osobistej, która to uniemożliwia. W sieci możesz znaleźć wiele istotnych informacji, sprawdź.

25 minut temu, Gość Kokardka napisał:

[...] straszy że pójdzie do sądu i zrobi mi sprawę o kłamstwo że go ponoć  złapałam na dziecko [...]

Ma prawo do dochodzenia zadośćuczynienia, które jednak nie wpłynie na obowiązek alimentacyjny (j/w).

Gość Kokardka
8 minut temu, Gość Gosc napisał:

Walcz Ula .

Ja ci jeszcze w tym pomoge .Dowalimy Rafałowi tak ze się nie pozbiera.Nie pierwszy raz to zrobił.Jesteś 6kobietą która ma z nim ten problem.Już kiedyś dostał miano buchaja rozpłodowego.

Ale to nie Ula 

Gość dżentelmen

Można. Wystarczy nie pompować szmat.

Gość Bimba
18 minut temu, Gość Gosc napisał:

Taaa dla dziecka. Dla siebie będziesz walczyć nie dla dziecka. Jakby Ci zależało na dziecku to pomyślałabyś w pierwszej kolejności o tym by miało normalny dom. Dziecko i tak od małego wychowywane tylko przez jednego rodzica będzie miało problemy. 

W takim razie w Polsce prawie wszystkie dzieci mają problemy, bo zazwyczaj wychowuje je matka (Bo tatuś ma wszystko w doopie).

Ewentualnie dzieci są wychowywane w związkach jednopłciowych (przez mamę i babcię)!

Gość Gość
32 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Mógł, prostytutki nie łapią na ciąże, dz..ki tak. 

Gość Sylwia
13 minut temu, Gość Kokardka napisał:

Dokładni, upijają dziewczyny biorą do łóżka a jak wyjdzie wpadka to uciekają bo nie chce wziąć odpowiedzialności w swoje ręce, mówią ze to wina kobiety ale facet tez zawinił oboje są winni i powinni za to płacić... kiedy facet umyje rencie staje bydlakiem i do końca życia będzie traktować kobiety jak zababggwki 

Dokładnie tak

Trafiłaś na koorfiarza.Normalni tak nie postępują.Mój też zapytał mnie ,,chcesz dziecko?W kulminacyjnym momencie powiedziałam ,,chcę"zrobiliśmy to świadomie a potem zaczął pieprzyc ze miałam tabletki brać i wszystko zwalił na mnie bo poznał inną o czym się oczywiście nie przyznał a mieliśmy już zaklepany ślub.

Gość Gość
2 minuty temu, Leżaczek napisał:

a co jeśli pochodzisz w ciąży 9 miesięcy a na koniec po testach dna on wywalczy dziecko w sądzie bo dobrze zarabia a ty jesteś bezrobotna? 😗 

Już widzę jak on walczy!!!

Chyba o to żeby jak najmniej płacić i nie mieć z nim kontaktu!