Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dajsss

Pomoc socjalna

Polecane posty

Gość Dajsss

Witam,

mam 20lat jestem w 8 miesiącu ciąży. :D Jestem adoptowana ,z tego względu przysługuje mi świadczenie 600zl do momentu kiedy się uczę,skończyłam technikum ,pisałam w sierpniu poprawkę z matematyki ,nie znam jeszcze wyników. Pytanie czy mogę utrzymać w jakiś sposób to świadczenie zapisując się np. do Cosinusa na nauczanie indywidualne,ale okazać zwolnienie lekarskie,czy załatwić indywidualny tok nauczania. Jest może jakiś inny sposób? Zależy mi żeby mieć dowód ,co miesiąc ze się uczę ale tak na prawdę nie będę mogła tam bywać. Czy mogę coś uzyskać np. udając samotna matkę? Nie jestem w stanie pracować ,a z jednej pensji mojego partnera ciężko.Dziękuje za pomoc.

Gość średniolatka

kobieto!

skoro za miesiąc rodzisz dziecko to przed tobą jest masę możliwości na wyciągnięcie szmalu z MOPSu

przysługuje ci:

- jednorazowa pomoc w przypadku urodzenia dziecka (to jest chyba 300zł)

- słynne 500 + na dziecko

-zasiłek rodzinny (jakieś 400zł)

-ciepłe posiłki dla ciebie wydawane na stołówce dla biednych (nie martw sie,na tej stołówce można spotkać nawet osoby wykształcone które nie chcą pracować tylko żyrować na państwie więc można tam jeść darmowe obiadki)

teraz posiadanie dziecka = posiadanie utrzymania - jak masz dziecko to opieka nie da ci zginąć

narka