Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Skazaniec

Chcę wrócić do więzienia...

Polecane posty

Gość Skazaniec

Cześć, 

Mam 35 lat, kilka lat temu mając własny biznes który kiepsko prosperował, popełniłem tzw. przestępstwo skarbowe.

Spędziłem za to w więzieniu kawał czasu, bo kilka lat, mimo że wcześniej nie byłem karany.

Niedawno wyszedłem na wolność, ale dla pracodawców jestem kryminalistą, nikt nie chce mnie zatrudnić, mieszkam u siostry która sama nie ma za wiele, nie chcę jej siedzieć na karku, i bez tego ma jeszcze swoje problemy.

Chciałbym wrócić do więzienia. Nie jestem w stanie poradzić sobie na wolności. W więzieniu jest okropnie, ale na wolności dla skazanych jeszcze gorzej. Czy jeśli wybiję szybę gdzieś i od razu sam zadzwonię na policję a właściciel szyby złoży zawiadomienie odnośnie wandalizmu to dostanę wyrok skazujący? Nie jestem psychopatą, nie chcę nikomu robić krzywdy. Chcę po prostu wrócić do więzienia, jeśli ktoś zaproponowałby mi powrót bez jakiegoś wybijania szyb to bym się zgodził ale nie ma takiej opcji w tym kraju.

Gość Pytajło

Można robić ciekawsze rzeczy w życiu od siedzenia w więzieniu

Gość ...

zdechnąć z głodu na ulicy bez pracy 

Gość ...

albo żyć z bandytami i kryminalistami ćpunami narkomanami 

Gość ...

i Alkoholikami

Gość ...

Narkotyki sie samemu wyrabia w domu 

Gość ...

wystarczy zrobic tylko badania i wykrywa czy ktos bierze 

Gość gosc

to ja mam chyba pomysł dobry dla ciebie, mam nadzieję, ze to nei namawianie do przestępstwa. dobrym wyjsciem byłoby spróbowac fałszowac banknoty, nie wiem czym,  i jak sie to robi ale jesli sie nie boisz ryzyka, i ponownej odsiadki to chyba najlepsze wyjscie. nikomu nic złego tym nie zrobisz. 

ale tak na marginesie nie wierze, ze nie dasz rady znalezc pracy? Jest wiele takich prac typu sprzątanie, gdzie nawet o Cv nie pytają. Ja nie pracowałam 20 lat i juz dwie prace znalazłam tego typu, fakt, ze były proste, fizyczne, ale znalazłam.