Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patrycja_321

Łozysko przodujace saczenie sie wod oraz krwiak!

Polecane posty

Witam Was Drogie Mamy ❤️

Wiem że jest wiele tematów na temat łożyska przodujacego wiele indywidualnych kazdy ma swoją historię.. Ale poprostu chciałabym się dowiedzieć czegoś nowego .Opowiem wam w skrócie swoją historię.. To było prawie 4 tygodnie temu .. siedząc u ginekologa (dodam że mieszkam w De) dostałam nagle plamienia .Oczywiscie przerażona poplakalam się ponieważ rok temu prawie równy poronilam (*)ciążę i strasznie to przeżyłam. Miałam również po niej komplikacje .Lekarz na wizycie stwierdził że mogę pracować.. tutaj nic złego się nie dzieje i nie widzi przeciwwskazań to był 15 tydzień i 4 dni .Pomyślałam okej zna się.. ma rację panikuje za bardzo .Jednak w niedzielę dostałam krwawienia jak na 1 dzień okresu .. Pomyślałam o nie ! POGOTOWIE badanie wyszło że wszystko okej .. krwawienie nie wiadomo skąd .. proszę się nie przejmować . Zadzwoniłam w poniedziałek do lekarza poinformowała go o tym że jednak mocniej krwawie I nie przestaje kazał przyjść w środę. Wizyta to już był 16 tydzień (szedł)lekarz zamilczal.. mamy lozysko przodujace .. proszę leżeć!Jedynie do toalety wstawać i nic więcej nie robić.. W domu 6 latka ale okej akurat moja mama była u nas na urlopie i mówię super odpocznę i przejdzie.. W piątek o 4.30 dostałam 2x silniejszego krwawienia przyjechało pogotowie 😔Teraz mamy 20 tydzień.. tydzień temu dowiedziałam się że pękł mi pęcherz plodowy i Sącza się wody .. A do tego żeby nie było mało ciągle krwawie od 15 tygodnia i jeszcze pękł mi jakiś krwiak.. Krawienia mam już bardzo silne jednak lekarze czekają . Ja już sama nie wiem na co dostałam okropne paranoi ze nie przezyje tej ciazy ciagle placze juz nie mam sily zamiast byc gorzej moj stan z tygodnia na tydzien sie pogarsza .. a psychiczny juz calkiem siadl .Czy moze ktoras z mam przezyla to samo ?

Gość Gość

Ehh przykro mi, że ciebie to spotkało, będę trzymać za Ciebie kciuki aby wszystko dobrze się skończyło

Gość Przodująca

Ja miałam plamienia w 9 tygodniu i w 15 tygodniu...  Na polowkowych prenatalnych dowiedzialam się że mam nisko lozysko a w 25 że jest przodujace centralnie(czyli najgorzej) i tak już zostało do końca. Bardzo dużo odpoczywałam, nie dzwigałam i oczywiście nie wspolzylam. W domu niespełna dwulatek więc było ciężko. W 34 polozylam się na patologie ciąży, donosilam do 36 i zdecydowali że kończymy ciążę oczywiście poród przez cesarskie cięcie 

Gość Gość

A na co czekają lekarze?

Gość Przodująca

To jeszcze raz ja. Cała ciążę brałam duphaston 

Gość Gość
16 minut temu, Gość Przodująca napisał:

Ja miałam plamienia w 9 tygodniu i w 15 tygodniu...  Na polowkowych prenatalnych dowiedzialam się że mam nisko lozysko a w 25 że jest przodujace centralnie(czyli najgorzej) i tak już zostało do końca. Bardzo dużo odpoczywałam, nie dzwigałam i oczywiście nie wspolzylam. W domu niespełna dwulatek więc było ciężko. W 34 polozylam się na patologie ciąży, donosilam do 36 i zdecydowali że kończymy ciążę oczywiście poród przez cesarskie cięcie 

Na prenatalnych w 12 tc też miałam łożysko przednie ułożone nisko, na polowkowych w 22 tc podniosło się wyżej. Na razie chyba wszystko działa jak należy. 

Gość Przodujaca

Tak ja też byłam poinformowana że czasem to łożysko podnosi się nawet do 33 tygodnia ciąży ale niestety u mnie tak się nie stało.. dostałam jeszcze sterydy na rozwój płuc. Córka urodziła się zdrowa chociaż przez jedna dobę była pod cpapem