Go艣膰 Marika Napisano Wrzesie艅 26, 2019 Cze艣膰 Postanowi艂am 偶e w ko艅cu wezm臋 si臋 za siebie, jestem m艂od膮 mam膮, szukam pracy i pomys艂u na siebie. Mam szar膮 cer臋, cienie pod oczami, wypadaj膮 mi w艂osy, 艂ami膮 si臋 paznokcie i to wszystko pewnie bierze si臋 偶e z艂ej diety, nadwagi i to sporej wr臋cz oty艂o艣ci. Przy wzro艣cie 165 wa偶臋 97 kg nie chce przekroczy膰 setki. Nie mog臋 ju偶 na siebie patrze膰, wkurza mnie ka偶de wyj艣cie bo wszystko mam praktycznie za ciasne ju偶. Najgorsze jest to, 偶e nie mam z kim pogada膰. Nie mam kole偶anek, a m膮偶 mnie nie rozumie w tej kwestii dla niego nie ma problemu ( a jemu te偶 by si臋 przyda艂o kilka kg zrzuci膰) i m贸wi 偶e kocha mnie tak膮 jaka jestem. Chc臋 schudn膮膰 sama dla siebie i w przysz艂e lato nie wstydzi膰 si臋 za艂o偶y膰 kostium na pla偶y i 艂adne ...enki. Moje postanowienia to: ograniczy膰 bia艂e pieczywo i m膮ke pszenn膮, wi臋cej ruchu, owoc贸w i warzyw, chc臋 r贸wnie偶 ograniczy膰 kaw臋 bo pij臋 trzy z cukrem i z mlekiem, chc臋 zamieni膰 na zielon膮 herbat臋 i zio艂a. S艂odkich napoj贸w nie pij臋, czasem jaki艣 sok, a tak to tylko woda.聽 Postanowi艂am za艂o偶y膰 nowy temat, mo偶e znajd膮 si臋 dziewczyny kt贸re te偶 chc膮 mie膰 pi臋kn膮 figur臋 na przysz艂e lato. Po co czeka膰 do nowego roku, na nowe postanowienia jak mo偶na od razu zacz膮膰. Przejrza艂am kilka temat贸w tam dziewczyny ju偶 d艂u偶ej pisz膮 偶e sob膮, a ja chcia艂am zacz膮膰 od pocz膮tku wi臋c je艣li znajd膮 si臋 ch臋tne do wsp贸lnego odchudzania, wspierania si臋 to zapraszam. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Madzia Napisano Wrzesie艅 26, 2019 Hej, super! R贸wnie偶 podejmuje wyzwanie pod tytulem lato 2020 Ja juz zaczelam od poczatku wrzesnia i mimo ze nie widze jeszcze spektakularnych efektow, to czuj臋 si臋 o niebo lepiej! Dlatego wiem, 偶e warto to zrobi膰 nie tylko dla wygladu, a dla swojego zdrowia znalaz艂am tez fajny konkurs, do wygrania konsultacja z dietetykiem oraz dieta na 30 dni o wartosci 1500 z艂 zach臋cam, bo konkurs jest darmowy mowa o stronie wygraj-nagrode.pl聽 PS. Powodzenia! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lemoniada Napisano Wrzesie艅 26, 2019 Hej! Jestem w podobnej sytuacji, bardzo ch臋tnie Ci potowarzysz臋, bo sama te偶 potrzebuj臋 wsparcia. Wzrost 165 cm, waga ok. 88 kg, zwa偶臋 si臋 jutro dla pewno艣ci. Rozty艂am si臋 strasznie i t臋skni臋 za swoj膮 pi臋kn膮 sylwetk膮, teraz bardzo 藕le si臋 czuj臋 w swojej sk贸rze.聽 P贸藕no ju偶 jest, wi臋c wejd臋 jutro i co艣 wi臋cej napisz臋 o swoich postanowieniach itd :)聽 聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Marika Napisano Wrzesie艅 27, 2019 Hej mi艂o 偶e odpowiedzia艂yscie, mam nadziej臋 偶e z czasem b臋dzie nas wi臋cej i wytrwamy w postanowieniu. Ja nigdy nie by艂am szczup艂a ale teraz to przegi臋cie jak wygl膮dam. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 malvis Napisano Stycze艅 29, 2020 ja wla艣nie kupi艂am soki ze sportfood.pl i jestem bardzo zadowolona z nich. dobry smak i fajne warto艣ci od偶ywcze. no i dzi臋ki nim ca艂kiem 艂adnie chudn臋! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Kama Napisano Stycze艅 29, 2020 Witam! Ch臋tnie si臋 przy艂膮cze. Co prawda nie mam jakiej艣 wielkiej nadwagi ale mam problem z oty艂ym brzuchem przez siedzaca prac臋. Wa偶臋 66 kg przy 163 cm. Chcia艂bym wa偶y膰 55 kg tak jak kiedy艣 zanim zaczelam prac臋 siedzaca.聽 Prawda jest ze przez z艂e od偶ywianie cz艂owiek si臋 sypie i zle wygl膮da Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Lenka0149 0 Napisano Lipiec 5, 2020 Hej 聽 tez jestem mama, 169 cm i 77,00 kg聽 no -8 to musze zjechac.聽 02.10. bedzie wesele kuzyna i jakbym chciala do tego czasu zmienic swoje nawyki i podejscie do jedzenia.聽 powiem tylko ze schodze z wagi 86 po porodzie.聽 teraz waga stoi i pomyslalam ze fajnie bedzie razem cos zaczac.聽 Bede sie wazyc co niedziele i mowic co i jak ze mna.聽 pozdrawiam聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Ania G 84 1 Napisano Lipiec 5, 2020 Cze艣膰 dziewczyny, jeszcze tu kto艣 jest ? Jestem w podobnej do Was sytuacji. Po ci膮偶y wa偶y艂am 86 kg przy wzro艣cie 162, wi臋c du偶o za du偶o. Od kilku lat nie czuje si臋聽dobrze w swoim ciele. Ale zdaj臋 sobie spraw臋, 偶e nie mog臋 przej艣膰 na 偶adn膮 konkretna diet臋, nie dam rady liczy膰 kalorii, wa偶y膰 produkty, za bardzo lubi臋聽te偶 s艂odycze. Niedawno znajoma zaproponowa艂a mi picie mi膮偶szu aloesowego, kt贸ry oczyszcza i od偶ywia organizm. Nie spodziewa艂am si臋 cud贸w. Pij臋 aloes od kwietnia, nie zmieni艂am jako艣 specjalnie diety tylko staram si臋 je艣膰 zdrowiej.聽聽Od kwietnia uda艂o mi si臋聽zrzuci膰 6 kg. Waga spada powoli ale systematycznie. Nie jest to jaka艣 "dieta cud", ale aloes powoduje u mnie uczucie syto艣ci, reguluje prac臋 organizmu do tego stopnia 偶e nie mam ju偶 takiej ochoty na s艂odycze. niweluje r贸wnie偶 uczucie zm臋czenia. Cz臋sto zaczynam prac臋 na 6 rano, po 14 pada艂am. Teraz mam du偶o wi臋cej energii, cz臋艣ciej wychodz臋 z dzieckiem na rower czy rolki. Pozdrawiam wszystkich walcz膮cych o lepsz膮 sylwetk臋 i samopoczucie. Trzymam kciuki za was dziewczyny Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Lenka0149 0 Napisano Lipiec 5, 2020 Hej Ania, tez lubie slodycze.聽 ale od kiedy zaczelam je jesc tylko rano plus wieczorami nie podjadam, a chodze spac wczesnie i pije 2 L wody w dzien waga samoistnie zjechala z 84 do 79. pozniej stala dlugo i zaczelam codziennie chodzic po 10 tys krokow i zeszlo do 77.聽 pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Lenka0149 0 Napisano Lipiec 5, 2020 Plus przestalam wierzyc w diety.聽 wxpisalam sobie produkty ktore lubie, ktore sa malo kaloryczne. Kombinuje z nich dania dla siebie i widze jakies tam efekty.聽 bedzie dobrze. Najwazniejsze to nie popadac w szalenstwo 聽 a razem razniej. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
KasiaTo 1 Napisano Lipiec 5, 2020 Serdecznie polecam profil na FB Zuzanna D膮bkowska dietetyka albo stron臋 zuzannadabkowska.pl dziewczyna naprawd臋 zna si臋 na rzeczy. Dzi臋ki niej 8kg w ci膮gu 1.5msc spad艂o. Wraz z kole偶ankami podj臋艂y艣my wsp贸艂prace i nie 偶a艂ujemy聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
dam rad臋 dam rad臋 0 Napisano Lipiec 6, 2020 Czesc Dziewczyny Moge dolaczyc do tematu? Jestem swiezo upieczona mama, moje dziecie ma 12 tygodni I juz czas sie zabrac za siebie. W ciazy sobie folgowalam, jadlam duzo slodyczy I chleba I troche mi sie przytylo. Waze 79kg, 167 cm. Karmie piersia I walcze z uzaleznieniem od jedzenia (binge eating) co nie jest proste.聽 Kiedys juz schudlam z 82 kg na 57kg, cwiczac I odzywiac sie zdrowo ale to bylo dlugie lata temu I wiadomo, kilogramy wrocily przez ciaze I folgowanie sobie. Teraz chce sie zdrowo odzywiac, wyleczyc sie ze swojej jedzeniowej obsesji, zaczac cwiczyc I byc zdrowa.聽 Mam motywacje bo bede niedlugo odwiedzac rodzine I chce chciaz zobaczc "6" z przodu, za 2 miesiace Bede pisac co zjadlam聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Dorka123 1 Napisano Lipiec 30, 2020 Ja zrezygnowa艂am ze s艂odyczy i sma偶onych t艂ustych potraw i fast food贸w, staram si臋 pi膰 tylko wod臋, a jak mam ochote na co艣 dobrego to ewentualnie sobie caprio wypije bez wyrzut贸w sumienia. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Lodowa 37 Napisano Wrzesie艅 8, 2022 Podbijam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach