Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pati88

Zapomniane

Polecane posty

Gość Pati88

Witam zapomniałam wziasc twoich ostatnich tabletek z opakowania czy okres mi się jakoś przesunie czy nie i czy współżyjąc odrazu po okresie to zajde w ciążę bo tabletki powinnam zacząć 2 dni po okresie tak było do tej pory i czy współżyjąc w te dwa dni mogę zajść?

Jak dla mnie to faktycznie okres Ci się przesunie a nowe opakowanie zacznij 2 dni po okresie. Ja z zapominaniem nie mam problemu tak samo jak z tym czy zacząć już brać tabletki czy nie - mam Vibin 21 tabletek anty a potem 7 plecebo

Gość Pati88
4 minuty temu, Justynka81 napisał:

Czyli najbliższy okres przesunie się o dwa dni wcześniej tak

Gość janinass

a jakie to są na przykład dwuskładnikowe? 

Gość Molly

Biorę vibin i moje też są dwuskładnikowe. 🙂

Gość wika

Chyba większość taka jest, ja mam vibin mini, wciąż dwuskładnikowe, ale mniejsza dawka. To moje pierwsze pigułki, wczesniej nie stosowałam antykoncepcji hormonalnej.

Gość gosia9

ja biorę zaś dwuskładnikowe vines i one mają też o wiele mniej hormonów niż tradycyjne pigułki antykoncepcyjne, nie mam też żadnych skutków ubocznych 🙂

Gość kasssia

no to jak mniej hormonów to na bank gorsza skuteczność 

Gość gosia9

No coś ty 🙂 kazda z nas potrzebuje innej dawki hormonów,, jak kobieta czuje sie źle po tradycyjnych pigułkach z normalną zawartością hormonów, to powinna przyjmować takie, które mają zawartość hormonów mniejszą http://antykoncepcjanamiare.pl/antykoncepcja-doustna-w-jaki-sposob-poznac-czy-dawka-hormonow-jest-dla-mnie-odpowiednia/  takie tabletki sa równie tak samo skuteczne jak te zwykłe, zabezpieczają i nie powodują skutków ubocznych 

Gość Ona32

Witam dziewczyny czy przy tabletkach antykoncepcyjnych, mogą zrobić się torbiele w piersiach? Bo słyszałam że tak. Proszę o odpowiedź. 

6 minut temu, Gość Ona32 napisał:

Witam dziewczyny czy przy tabletkach antykoncepcyjnych, mogą zrobić się torbiele w piersiach? Bo słyszałam że tak. Proszę o odpowiedź. 

Przyjmuje się, że torbiele mogą powstawać skutkiem zaburzonej gospodarki hormonalnej, do której tabletki antykoncepcyjne się przyczyniają, także odpowiedź byłaby twierdząca.

Gość Ona32
6 minut temu, Nenesh napisał:

Przyjmuje się, że torbiele mogą powstawać skutkiem zaburzonej gospodarki hormonalnej, do której tabletki antykoncepcyjne się przyczyniają, także odpowiedź byłaby twierdząca.

Dziękuję za odpowiedź. 😊

Gość gretaa

Ja mam ten problem męczę się z torbielami od dawna i myślałam właśnie że tabletki  i wszelkie hormonalne antykoncepcje w tej sytuacji odpadają ale moja pani dr powiedziała że jeśli już je mam to antykoncepcja hormonalna mi nie zaszkodzi. Może faktycznie coś w tym jest bo mam wrażenie że się to jakoś uspokoiło, robiłam teraz usg i mammo i nie mam nowych a to jest dobra wiadomość

Gość Ona32
4 godziny temu, Gość gretaa napisał:

Ja mam ten problem męczę się z torbielami od dawna i myślałam właśnie że tabletki  i wszelkie hormonalne antykoncepcje w tej sytuacji odpadają ale moja pani dr powiedziała że jeśli już je mam to antykoncepcja hormonalna mi nie zaszkodzi. Może faktycznie coś w tym jest bo mam wrażenie że się to jakoś uspokoiło, robiłam teraz usg i mammo i nie mam nowych a to jest dobra wiadomość

Czyli można przyjmować tabletki antykoncepcyjne, przy torbielkach. A czy torbielki mogą pojawić się samoistnie przy dużych piersiach? 

Gość Ona32

Odpiszcie jeśli coś wiecie w tym temacie. 

Gość yusta

Pewnie że mogą, ja też mam ten problem i nikt nie wie jaka jest przyczyna, wszystko mam w normie, badania ok a torbielki się pojawiają 😞