Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 000

Kiedyś Polacy lecieli na ukrainki a teraz

Polecane posty

Gość Gość
6 minut temu, Gość Gość napisał:

Dziewczyny, wy nie rozumiecie jednej podstawowej rzeczy.  Z resztą same sobie robicie źle na tym świecie. 

Jest mnóstwo mężczyzn którzy chcą płacić za kobiety, potrafią się zachować jak mężczyzna itp itd.  Ale tylko wobec odpowiednich kobiet. Jeśli zapraszasz kobiete która jest mila, serdeczna lekko wywodząca to płacisz, nawet jak wiesz że nic z tego nie wyjdzie.  Ale jak spotykasz walcząca feministke która na każdym kroku ...i te farmazony, albo nawija o pracy, albo na dzieci mowi gowniaki czy jakoś tak, to uwierz mi nie chcesz mieć z taka kobieta nic wspólnego. A stawianie jej obiadu to w tej sytuacji przede wszystkim brak szacunku do samego siebie. 

A dlaczego robicie sobie same źle.  Bo czym bardziej jesteście wyzwolone i o tym opowiadania na prawo i lewo, tym bardziej lgna do was faceci których wy nie chcecie.

brednie

Przed chwilą, Gość Kiss napisał:

No właśnie to pokazuje, że nie masz pojęcia o feminizmie, ale nie chce mi się tlumaczyć.

Doskonale wiem co mówią feministki i wiem jak to wygląda w praktyce.

Miałem takiego znajomego co z dumą mówił, że jest mężem feministki, a nieco ciszej, że się nawet cieszy, że ona mu szefuje  bo on sam z siebie słabo ogarnia życie. I tyle o facetach feministek. Wymoczki.

Ale każdemu gwoli jego uważania. Ja tam się na pantofla nie nadaję. Jeśli ktoś potrzebuje szefowej - jego sprawa. 

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Kolejna bajkopisarka. Marnujecie się na tej kafeterii. 

No akurat jak były z chłopakami ukraincami to oni zawsze płacili, dla Ciebie skapa parowo to jest kosmos że tam jest tradycjonalizm i facet bierze kupno kobiecie czegoś za punkt honoru 

Gość Shot in the dark
11 minut temu, Piaskun napisał:

Ale nie o zwyczajach w społeczeństwie a o mieszanych związkach. Obawiam się, że mało który biały by się odnalazł na etacie w Japonii. A już Polaków pracujących w Japonii jest ułamek promila.
Także do tematu Twój wtręt miał się nijak.

To był komentarz do Twojej własnej tezy, nie zauważyłeś? Dokładnie do tej:

”OWszem, to tylko takie dokopanie tutejszym biedaczkom. W Azji zapierdalają całe rodziny. W Indiach jest kilku super- miliarderów, 300 mln klasy średniej a reszta to ocean biedoty. I jeśli chodzi o tą ostatnią to zapierdalają wszyscy równo na przeżycie. Żony też. To nie polskie bieda-księżniczki, która oczekują, że mąż je utrzyma.

W Japonii, która jest krajem Azjatyckim, kobiety jak najbardziej oczekują, że mąż je utrzyma. Nie pamiętasz, co sam piszesz?

Gość Gość

No akurat jak były z chłopakami ukraincami to oni zawsze płacili, dla Ciebie skapa parowo to jest kosmos że tam jest tradycjonalizm i facet bierze kupno kobiecie czegoś za punkt honoru 

Nie bredź. Fantazja cię ponosi.

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Shot in the dark napisał:

To był komentarz do Twojej własnej tezy, nie zauważyłeś? Dokładnie do tej:

”OWszem, to tylko takie dokopanie tutejszym biedaczkom. W Azji zapierdalają całe rodziny. W Indiach jest kilku super- miliarderów, 300 mln klasy średniej a reszta to ocean biedoty. I jeśli chodzi o tą ostatnią to zapierdalają wszyscy równo na przeżycie. Żony też. To nie polskie bieda-księżniczki, która oczekują, że mąż je utrzyma.

W Japonii, która jest krajem Azjatyckim, kobiety jak najbardziej oczekują, że mąż je utrzyma. Nie pamiętasz, co sam piszesz?

Przecież z kontekstu jasno wynikało, o jaką Azję chodziło. Przecież to by zrozumiał średnio inteligentny szympans. 

5 minut temu, Gość Gość napisał:

Kolejna bajkopisarka. Marnujecie się na tej kafeterii. 

Chłopie, ona pod jednym względem ma rację. Może trafisz na wyjątek, ale z dziewczyną ze Wschodu będziesz płacił.  Ato dlatego, że albo nie będzie pracować, albo będzie zarabiać mało, albo po prostu dlatego, ze tam się tak przyjęło. Tego samego wymagają zresztą Polski. Rożnica tylko taka, że masz dużo większą szansę na to, że kobieta ze Wschodu da mężczyźnie taki dom o jakim ten marzy. Tyle. 

Chociaż i tu gwarancji nie ma, bo historie o tym jak jakaś laska ze wschodu przekręciła naiwnego żonkosia z małym rozumkiem jest od groma.

Gość Shot in the dark
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Ale o takich które przyjeżdżają do Polski pracować.

Tak? A gdzie to jest napisane? Z pewnością nie w temacie.

Odsetek przyjeżdżających do Polski Azjatek jest dość nikły (z wyjątkiem Turczynek). 

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Nie bredź. Fantazja cię ponosi.

Ukraińcy są bardziej cho//jni dla kobiet, a Rosjanie to już wogole , Polak ma mentalność zachodnia czyli jest skapy oszczędny nie umie adorowac kobiety 

Gość Gość
3 minuty temu, Piaskun napisał:

Doskonale wiem co mówią feministki i wiem jak to wygląda w praktyce.

Miałem takiego znajomego co z dumą mówił, że jest mężem feministki, a nieco ciszej, że się nawet cieszy, że ona mu szefuje  bo on sam z siebie słabo ogarnia życie. I tyle o facetach feministek. Wymoczki.

Ale każdemu gwoli jego uważania. Ja tam się na pantofla nie nadaję. Jeśli ktoś potrzebuje szefowej - jego sprawa. 

Popieram.  Takie kobiety (kiss) często mówią, że ich mężczyznom.feminizm nie przeszkadza, wręcz są bardzo szczęśliwi że mają takie partnerki. Tylko że w takim facecie to już chyba testosteronu tyle co na lekarstwo.

Gość Gość
1 minutę temu, Piaskun napisał:

Chłopie, ona pod jednym względem ma rację. Może trafisz na wyjątek, ale z dziewczyną ze Wschodu będziesz płacił.  Ato dlatego, że albo nie będzie pracować, albo będzie zarabiać mało, albo po prostu dlatego, ze tam się tak przyjęło. Tego samego wymagają zresztą Polski. Rożnica tylko taka, że masz dużo większą szansę na to, że kobieta ze Wschodu da mężczyźnie taki dom o jakim ten marzy. Tyle. 

Chociaż i tu gwarancji nie ma, bo historie o tym kal jakaś laska ze wschodu przekręciła naiwnego żonkosia z małym rozumkiem jest od groma.

Stereotypy. Ukrainki w Polsce są bardziej wyrobione.

Gość Shot in the dark

Przecież z kontekstu jasno wynikało, o jaką Azję chodziło. Przecież to by zrozumiał średnio inteligentny szympans. 

Piaskun, proszę, nie pisz z gościa. :) 

Miało być *azjatyckim.

Przed chwilą, Gość Shot in the dark napisał:

Odsetek przyjeżdżających do Polski Azjatek jest dość nikły (z wyjątkiem Turczynek). 

Nie tak ich mało, ale one są dla Polaków niemal nieosiągalne. Mam na myśli Wietnamki etc.To zamknięte społeczeństwa, w których rodzice wybierają dziewczynom partnerów, nawet jeśli te dziewczyny mówią po polsku. 

Gość Gość
2 minuty temu, Piaskun napisał:

Chociaż i tu gwarancji nie ma, bo historie o tym jak jakaś laska ze wschodu przekręciła naiwnego żonkosia z małym rozumkiem jest od groma.

Jemu nie przetlumaczysz bo on myśli że laska że wschodu to będzie na niego zarabiać wybacz ale "hahahaha" 

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Shot in the dark napisał:

O Wietnamkach słyszałaś? A o Filipinkach?

Gość Gość

Ukraińcy są bardziej cho//jni dla kobiet, a Rosjanie to już wogole , Polak ma mentalność zachodnia czyli jest skapy oszczędny nie umie adorowac kobiety 

Prosiłem: nie bredź.

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Jemu nie przetlumaczysz bo on myśli że laska że wschodu to będzie na niego zarabiać wybacz ale "hahahaha" 

Nie, "on nie myśli". Z duupy masz te "wnioski".

1 minutę temu, Gość Shot in the dark napisał:

Piaskun, proszę, nie pisz z gościa. 🙂

Miało być *azjatyckim.

Jestem zbyt leniwy by się przelogowywać.

5 minut temu, Gość Shot in the dark napisał:

Nie jest ich tak mało, ale one są dla Polaków niemal nieosiągalne. Mam na myśli Wietnamki i całą resztę kobiet  Indochin etc.To zamknięte społeczeństwa, w których rodzice wybierają dziewczynom partnerów, nawet jeśli te dziewczyny mówią po polsku. 

Gość Gość

Prosiłem: nie bredź.

Tak się składa że gralam online i pisałam z Rosjanka, spotykała się z Polakiem ale go rzuciła , ogólnie miała kilka polakow i jej wniosek " tylko Rosjanin " bo powiedziała że Polacy chcą szybko seksu i są makabryczne skąpi "jak wszyscy faceci  z zachodu " powiedziała że w Rosji to nie do pomyślenia żeby facet na randkę nic nie kupił, jak nie stać na restauracje to musi chociaż kupić bukiet kwiatów i czekoladki 

4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Zamknięte społeczeństwa. Nie mieszają krwi z lokalnymi.

Gość Shot in the dark

Odsetek przebywających w Polsce Wietnamek i Filipinek jest niewielki. Obywatele tych krajów nie przybywają tutaj masowo. Owszem, kilka miesięcy temu były rozmowy polskiego rządu, aby ułatwić im podjęcie pracy w Polsce, ale to się jeszcze nie wydarzyło. W barach i restauracjach z azjatyckim jedzeniem spotykam głównie męską obsługę. 

Ukraińcy, jako osoby z naszego kręgu kulturowego, łatwiej się z nami dogadują. Azjaci mają tendencje do tworzenia enklaw, trzymania się w swoim towarzystwie.

Gość Gość
5 minut temu, Gość Gość napisał:

Tak się składa że gralam online i pisałam z Rosjanka, spotykała się z Polakiem ale go rzuciła , ogólnie miała kilka polakow i jej wniosek " tylko Rosjanin " bo powiedziała że Polacy chcą szybko seksu i są makabryczne skąpi "jak wszyscy faceci  z zachodu " powiedziała że w Rosji to nie do pomyślenia żeby facet na randkę nic nie kupił, jak nie stać na restauracje to musi chociaż kupić bukiet kwiatów i czekoladki 

Mało tego oprócz ten dziewczyny znam jeszcze jej koleżankę która jeździła do Gdańska bo miała tam faceta ale rzuciła go dla ukrainca młodszego o 5 lat , bo stwierdziła to samo że Polak jest skapy i nie dba o kobietę 

Pierdu pierdu, chlastu chlastu. Na podstawie gadania z jedną osobą wymyśliłaś sobie cała teorię. OWszem, jeśli laska jest w porządku to ruscy w nią inwestują. Ale i w Polsce jest nie inaczej. Mało to mężczyzn, którzy w prezencie kupili kobiecie telefon czy laptop, mimo, że ta nijak nie miała się finansowo odwdzięczyć? Wsiadłaś na ulubionego konika i nadajesz.

Zapewniam Cię że Ruscy też nie szastają kasą na prawo i lewo. A to, że laska mogła się naciąć na polskiego cebuliusza to jak najbardziej możliwa. Jedna Ruska opowiadała mi jak to przyjechała udzielać korepetycji a koleś zaczął ścielić łóżko...

11 minut temu, Gość Gość napisał:

Ukraińcy to alfonsi, którzy potrafią własną żonę czy dziewczynę wydać za polaka po to, żeby ta uzyskała obywatelstwo i załatwiła mu stały pobyt.

Gość Gość
2 minuty temu, Piaskun napisał:

Pierdu pierdu, chlastu chlastu. Na podstawie gadania z jedną osobą wymyśliłaś sobie cała teorię. OWszem, jeśli laska jest w porządku to ruscy w nią inwestują. Ale i w Polsce jest nie inaczej. Mało to mężczyzn, którzy w prezencie kupili kobiecie telefon czy laptop, mimo, że ta nijak nie miała się finansowo odwdzięczyć? Wsiadłaś na ulubionego konika i nadajesz.

Zapewniam Cię że Ruscy też nie szastają kasą na prawo i lewo. A to, że laska mogła się naciąć na polskiego cebuliusza to jak najbardziej możliwa. Jedna Ruska opowiadała mi jak to przyjechała udzielać korepetycji a koleś zaczął ścielić łóżko...

Ukraińcy to alfonsi, którzy potrafią własną żonę czy dziewczynę wydać za polaka po to, żeby ta uzyskała obywatelstwo i załatwiła mu stały pobyt.

No nie wiem pisałam też przez Internet z rosjaninem i był na randce, nic nie kupił dziewczynie i jak wrócił to powiedział " pewnie mnie nie chce bo nie kupiłem kwiatów i prezentu " później pół dnia gadał że ona go nie chce bo nic jej nie kupił,  ,W Rosji podarki dla baby to już tradycja w randkowaniu 

Gość Gość

O ja ..., to są żeńskie odpowiedniki lezaczka. Ciągle grają.

Gość Gość
13 minut temu, Gość Gość napisał:

No nie, jak jedna Rosjanka tak powiedziała, to już musi być prawda 🙂

Gość vvv
13 minut temu, Gość Gość napisał:

Ja nie chcę szybko seksu ani nie jestem skąpy.

1 minutę temu, Gość Gość napisał:

No nie wiem pisałam też przez Internet z rosjaninem i był na randce, nic nie kupił dziewczynie i jak wrócił to powiedział " pewnie mnie nie chce bo nie kupiłem kwiatów i prezentu " później pół dnia gadał że ona go nie chce bo nic jej nie kupił,  ,W Rosji podarki dla baby to już tradycja w randkowaniu 

Jako, że mam trochę tej ruskiej krwi i mówię w tym języku z całą pewnością mogę ci powiedzieć: pi3rdolisz.

To, ze jest sporo dowcipów o tym jak to żona chce futro nie oznacza, że żona to dostanie. Wiesz czemu? Dlatego że ma samą sobolową czapkę trzeba wydać 2000. I mimo, ze Rosjanie są nieco zamożniejsi niż Polacy nie oznacza, że wysrają z dupy 14k PLN w przeliczeniu bo niektóre baby, tak jak ty, są mega roszczeniowe.

Owszem są Czeczeńcy i kilka innych narodowości w których obwiesza się żonę biżuterią jak choinkę bo ma reprezentować zamożność męża, ale są to głownie muzułmanie. Czyli kultury w których nie miałabyś nic do powiedzenia.

Gość Gość
5 minut temu, Gość vvv napisał:

Ja nie chcę szybko seksu ani nie jestem skąpy.

Tak tak cipciu, tak tak.