Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ela

Odchudzanie ktoś podpowie bo nie rozumiem tego wszystkiego

Polecane posty

Gość Ela

Ktoś podpowie jak schudnąć? Patrzę w lustro i nie wierzę. Wyglądam już tragicznie. 

Nie wiem jak to zrobić. Co z czym łączyć, urodziłam pół roku temu dziecko, non stop ryczy, mąż pracuje na 2 etaty, pomocy brak a w domu jeszcze 11latek i 5latka🥴 wieczne awantury nawet o powietrze. Jestem nerwowa okropnie, podpowiedzcie jak to powinno być. 5 posiłków dziennie ale ze jak? Śniadanie, obiad, kolacja i dwie przekąski a w ramach przekąski co? Np tylko jabłko albo marchewka? Nie najem sie😭

Co na śniadania zamiast chleba bo szczerze przyznam że jem go dużo,bo najszybciej. 

I boję się że zbankrutuje na tych dietach 🥴

Gość NieOsmieszajSie81

Widze ze ostro komus bije na glowke z ta praca na dwa etaty...

Gość OjTak81

Powiedzialem wam ze za to co zrobiliscie i za przesladowania mojej osoby przez cale zycie nie chce miec z wami nic wspolnego...

Gość OjTak81

A ze mam ze tak powiem ma JUZ wyiebane na wszystko to mozecie mi naskoczyc...

Gość OjTak81

A ze mam ze tak powiem ma JUZ wyiebane na wszystko to mozecie mi naskoczyc...

Gość Shot in the dark
28 minut temu, Gość Ela napisał:

Ktoś podpowie jak schudnąć? Patrzę w lustro i nie wierzę. Wyglądam już tragicznie. 

Nie wiem jak to zrobić. Co z czym łączyć, urodziłam pół roku temu dziecko, non stop ryczy, mąż pracuje na 2 etaty, pomocy brak a w domu jeszcze 11latek i 5latka🥴 wieczne awantury nawet o powietrze. Jestem nerwowa okropnie, podpowiedzcie jak to powinno być. 5 posiłków dziennie ale ze jak? Śniadanie, obiad, kolacja i dwie przekąski a w ramach przekąski co? Np tylko jabłko albo marchewka? Nie najem sie😭

Co na śniadania zamiast chleba bo szczerze przyznam że jem go dużo,bo najszybciej. 

Nie gniewaj się, ale jeśli nie najesz się trzema posiłkami oraz dwiema skromniejszymi przekąskami w postaci jabłka, to problemem jest Twój rozepchany żołądek. Na śniadanie zjedz pieczywo razowe z ziarnami, nasycisz się bardziej, niż pszennym. Możesz też zjeść płatki z mlekiem i owocami, kaszę jaglaną lub mannę albo jajecznicę czy omlet. Te posiłki dadzą Ci sporo energii. 

A na drugie śniadanie możesz zjeść np. sałatkę owocową (jabłkami można się najeść, mają dużo błonnika), koktajl warzywny, mleczno-owocowy, jogurt... możesz dosypać nasion chia, są bardzo sycące.

Gość Gość

Troje dzieci, ja bym nie dała rady robić sałatek, szukaj prostej diety kobieto bo i tak masz przerąbane 😉 całe owoce jedz na przekąski, mąkę wywal z diety i makarony. Chleb zamień na jakiś razowy, suche mięso jedz bez sosów i nadrabiaj ziemniakami gotowanymi. Ruchu chyba masz dużo, więc tu już nie musisz za specjalnie działać. Ja po ciąży schudłam dopiero po 9 muesiącach od porodu, wczesniej mi kilogramy siedziały i nie ma to nic wspólnego z karmieniem czy niekarmieniem piersią. Powodzenia. 

Gość Shot in the dark
15 minut temu, Gość Gość napisał:

Troje dzieci, ja bym nie dała rady robić sałatek, szukaj prostej diety kobieto bo i tak masz przerąbane 😉 całe owoce jedz na przekąski, mąkę wywal z diety i makarony. Chleb zamień na jakiś razowy, suche mięso jedz bez sosów i nadrabiaj ziemniakami gotowanymi. Ruchu chyba masz dużo, więc tu już nie musisz za specjalnie działać. Ja po ciąży schudłam dopiero po 9 muesiącach od porodu, wczesniej mi kilogramy siedziały i nie ma to nic wspólnego z karmieniem czy niekarmieniem piersią. Powodzenia. 

Myślę, że 11-latek chodzi do szkoły. Sałatki nie są czasochłonne, wystarczy pokroić jabłko, banana i pomarańczę i wymieszać z jogurtem - to 2-3 porcje.

Gość Ela

Starsze rano odprawiam do szkoły-przedszkola. 

A co dziwnego w tym że ktoś pracuje na dwa etaty? To dodam więcej, nawet na 3 bo sam wyremontowal dom a teraz go z zewnątrz dociepla. I to po pracy przed pracą.. My ludzie ze wsi tak mamy. 

Gość Życzliwa

Myślę, że najważniejsze ograniczyc chleb, cukier i biala mąke. Przykładowe śniadania: owsianka (platki zalewasz wieczorem woda, rano rylko podgrzewasz z mlekiem i dodatkami); kasza jaglana z dodatkami; jajecznica z warzywami; omlet jajeczny bez maki  z siemieniem lnianym i warzywami itp. Wszystkie da się bez chleba. Warto dodawac siemie lniane, bo pecznieje i daje uczucie sytosci przy mniejszych porcjach. Drugie śniadanie, skoro masz problem z najedzeniem, to wybieraj bardziej sycacy nabial albo zupe jarzynowa. Na  obiad ograniczaj weglowodany typu makaron, kasze a w to miejsce warzywa. Mieso bez panierek, tłustych sosów itp najlepiej chude. Podwieczorek to takie przetrwanie, traktuj jak  drugie sniadanie, jak nie jest bardzo pozno to moga byc owoce, choc te lepiej jesc w pierwszej polowie dnia. Kolacja lekka, minimum 2 godziny przed snem, jakas salatka z sosem jogurtowym, warzywa z chudym miesem, twarożek z warzywami itp.

Musisz stopniowo zmniejszać dotychczasowe porcje, pomocne jest wspomniane siemie i  pilnowac regularnosci i.przerw bez podjadania. Pij duzo wody i herbatek ziołowych w przerwach, one tez hamują apetyt, np mieta. Ruch jest pomocny zeby mocniej pobudzić metabolizm, więc jakies spacery, bardziej energiczne sprzatanie czy jazda do sklepu na rowerze itp warto tez uwzględnić w rozkładzie dnia, bo przy trójce dzieci wiele wiecej pewnie nie zrobisz.

Powodzenia 😊

Gość Aldona

W moim przypadku bardzo dobrym sposobem w walce z nadwagą okazało się zastosowanie Foreverslim. Jak dla mnie to jeden z najlepszych środkow jakie istnieją jeżeli chodzi o odchudzanie. 

Gość Ania
Dnia 3.10.2019 o 21:05, Gość Ela napisał:

źle do tego podchodzisz. głeboki wdech i wydech. proponuję Ci dietę IF. "Dieta IF (intermitten Fasting) - okresowy post - sprawdzi się, gdy nie masz głowy do liczenia kalorii, jesteś zbyt zabiegana, by jeść regularnie, a diety pudełkowe wydają ci się zbyt drogie. Zasady diety IF są proste - oddzielasz okresy, w których możesz jeść, od tych, w których powstrzymujesz się od sięgania po cokolwiek (posty)." poczytaj więcej w sieci

ale w skrótcie musisz sobie wyznaczyć okno żywieniowe. powiedzmy od 12 do 20. 

nie jesz rano nic, pijesz kawę czarną, albo energetyka sugar free. i wodę. o 12 pierwszy posiłek jesz co chcesz tak żeby się najeść. potem koło 16 zjedz jakąś tam ulubioną przekąskę a przed 20 obiadokolacje na ciepło. konkretny posiłek. i po 20 już tylko woda, herbata bez cukru, czy inne napoje zero kalorii. 

nie masz czasu na jedzenie 5 posiłków w ciągu dnia, nie masz też czasu na wymyślanie jedzenia, nie masz też siły na jedzenie marchewk, to idealne dla Ciebie.

Gość Ania

poza tym wieczorem można ugotować gar ryzu, czy kaszy jaglanej, i do lodówki, a potem możesz zjeść na śniadanie zdrową jaglankę czy ryż na mleku z owocami, i zdrowsze niż te kanapki. albo jajko sadzone do tego.