Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marzena1973

Mój mąż mnie oszukał

Polecane posty

Ze spadku kupiłam dom po cichu a mój mąż mnie oszukali On został tam a ja musiałam się wyprowadzić Czy mam szansę walczyć?

Gość Gość

Dlaczego Cię przegnał, puszczałaś się czy znalazł młodszą?

Gość Gość

Jak dom z pieniędzy  ze spadku to mimo wspólnoty małżeńskiej dom jest tylko Twoj, pieniądze ze spadku to osobisty majątek spadkobiercy.Nie musiałaś się wyprowadzać, jaj mąż Cię oszukał? 

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Jak dom z pieniędzy  ze spadku to mimo wspólnoty małżeńskiej dom jest tylko Twoj, pieniądze ze spadku to osobisty majątek spadkobiercy.Nie musiałaś się wyprowadzać, jaj mąż Cię oszukał? 

jak Cię oszukał? 

Ale dom jest nadal na jego rodziców.Mieli mnie uwzględnić w testamencie i uwzględnił tylko wiadomo że Testament zmienią

Gość Gość
23 minuty temu, Marzena1973 napisał:

Ale dom jest nadal na jego rodziców.Mieli mnie uwzględnić w testamencie i uwzględnił tylko wiadomo że Testament zmienią

A pieniądze dałaś im do ręki czy przelewem? Umowa ustna jest wiążąca, ale musiałabyś mieć dowody, że zapłaciłaś za dom. Może nagrywaj na telefon rozmowy i pogadaj z nimi tak, żeby się przyznali, że dom miał być Twoj i że wzięli od Ciebie za to  jakąś sumę pieniędzy. Później napisz pismo do prokuratury "zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa" i im pokaż to pismo i nagranie rozmowy telefonicznej (jak się przyznają, że wzięli Twoją kasę ze spadku) i każ im zwrócić pieniądze pod groźbą wysłania pisma do prokuratury. Kombinuj, żeby odzyskać pieniądze.