Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malinka

Torbielka w piersi

Polecane posty

Gość Malinka

Witam byłam niedawno na badaniu USG piersi i pani doktor stwierdziła że mam małą torbielke w piersi. Dodam że biorę tabletki antykoncepcyjne od 8 mcy. Czy to może by przez zachwiana równowagę hormonalna? Badanie było przeprowadzone w czasie krwawienia z odstawienia. Proszę o poradę. Czy powinnam odstawić tabletki? Często się tak zdarza że przy antykoncepcji są torbielki.? Trochę się tym martwię. Dziewczyny napiszcie coś jak wiecie w tym temacie. Pozdrawiam. 

Gość LanaBanana

Nie odstawiaj tabletek anty, watpie by to po nich, wrecz przeciwnie, gdy mialam cyste na jajniku dostalam tabletki anty by sie cysta wchlonela. Najlepiej pogadaj z lekarzem. 

Nie martw sie torbielka na piersi, duzo kobiet je ma i sa niegrozne. Pewnie lekarka zaproponuje ci biopsje, troche boli ale nie jakos strasznie i jesli torbielka jest wypelniona plynem to lekarz ten plyn odessie i pobierze wycinek na badanie. 

Wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki. 

Gość Ona32
10 godzin temu, Gość LanaBanana napisał:

Nie odstawiaj tabletek anty, watpie by to po nich, wrecz przeciwnie, gdy mialam cyste na jajniku dostalam tabletki anty by sie cysta wchlonela. Najlepiej pogadaj z lekarzem. 

Nie martw sie torbielka na piersi, duzo kobiet je ma i sa niegrozne. Pewnie lekarka zaproponuje ci biopsje, troche boli ale nie jakos strasznie i jesli torbielka jest wypelniona plynem to lekarz ten plyn odessie i pobierze wycinek na badanie. 

Wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki. 

Chciałam jeszcze zapytać czy tabletki dwuskladnikowe są cięższe dla organizmu. I czy jest szansa że torbielka się wchlonie po lekach. Trochę się martwię tym. Mam. Dwoje dzieci długo karmilam pierwsia. Jak chodziłam do lekarza badał piersi, nic nie mówił że mam jakąś torbielke. Sama też badam.Wydaje mi się się że to przez te tabletki antykoncepcyjne. Jakie bierzesz tabletki antykoncepcyjne, jeśli mogę o to zapytać. I czy ta torbiel się wchlonela u ciebie.? Pozdrawiam. 😊

Gość Ona32

Może jeszcze ktoś się wypowie na ten temat czekam. 

Gość Żona

Ja też mam dwie, ale lekarz mówi, że czasem tak jest. Może ktoś się wypowie czy to groźne? Nie rodziłam jeszcze, biorę anty

Gość Ona32
1 godzinę temu, Gość Żona napisał:

Ja też mam dwie, ale lekarz mówi, że czasem tak jest. Może ktoś się wypowie czy to groźne? Nie rodziłam jeszcze, biorę anty

Ja też biorę anty i myślę że to przez to mi się zrobiła. 

Gość Aga

Nikt więcej się nie wypowie. Czekamy. 😊

Gość Ona32

Witam czy torbielka o wymiarze 4mm to mała jest.? I czy okłady z kapusty są skuteczne? 

Gość LanaBanana
Dnia 5.10.2019 o 10:33, Gość Ona32 napisał:

Chciałam jeszcze zapytać czy tabletki dwuskladnikowe są cięższe dla organizmu. I czy jest szansa że torbielka się wchlonie po lekach. Trochę się martwię tym. Mam. Dwoje dzieci długo karmilam pierwsia. Jak chodziłam do lekarza badał piersi, nic nie mówił że mam jakąś torbielke. Sama też badam.Wydaje mi się się że to przez te tabletki antykoncepcyjne. Jakie bierzesz tabletki antykoncepcyjne, jeśli mogę o to zapytać. I czy ta torbiel się wchlonela u ciebie.? Pozdrawiam. 😊

Z tego co mi wiadomo to wiekszosc dwuskladnikowych tabletek jest nowej generacji przez co sa troche lzejsze dla organizmu. 

Bralam tabletki antykoncepcyjne jakies 5 lat temu ale przestalam z powodu suchosci pochwy - duzo plywalam i niestety gdy raz zlapalam grzybice na basenie, nie moglam sie jej pozbyc. Niestety nie pamietam nazwy to byly jakies dwuskladnikowe. 

U mnie to wyglada tak - mialam dwie cysty na jajnikach, jedna sie wchlonela po anty, druga sie zmniejszyla wiec teraz tylko kontroluje u ginekologa. 

W tamtym roku okazalo sie ze mialam torbiele w piersi i mialam biopsje - wtedy tez dowiedzialam sie od lekarza ze wiekszosc kobiet ma niegrozne torbielki i nie ma sie co martwic, wiadomo warto wtedy to dobrze zbadac ale tak naprawde jest nieduza szansa raka. 

Torbiele robia sie tez przez problemy hormonalne, duzo kobiet nie zdaje sobie sprawy ze eliminujac zdrowy tluszcz z diety strasznie sobie szkodzi. 

Daj znac jak tam po badaniach. Pozdrawiam 🙂🌹🌹