Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NattiSc

Brak motywacji

Polecane posty

Gość NattiSc

Nie umiem znaleźć powodu do życia. Mimo bardzo trudnej sytuacji rodzinnej zawsze sobie jakoś radziłam. Teraz jest coraz gorzej. Moja mama dwa lata spędziła w stanie wegetatywnym. Zmarła dwa lata temu, nie zdążyła skończyć 61 lat. Krótko po jej śmierci pogorszył się stan mojej ukochanej babci, która była dla mnie jak druga matka i jeszcze jakoś się wzajemnie wspierałyśmy. Zmarła niecały rok temu, byłam przez cały czas jej agonii i śmierci (zdążyłam przyjechać, bo nie mieszkam w Polsce). Kilka miesięcy potem u mojego 9-letniego psa, którego mam od szczeniaka, zdiagnozowano raka pyska. Miał amputację, niby jest czysty, ale nie jestem pewna, czy to nie wraca.
Nie umiem uwierzyć, że nie ma mojej mamy i babci, całego tego świata, tych rodzinnych domów, niczego. Żyję przeszłością. Ciągle mysle o przemijaniu, o tym, że życie gaśnie tak łatwo w jednej sekundzie, gdy oczy stają się martwe. Nie umiem znaleźć powodu, dla którego warto żyć poza tym, że nie chcę zranić brata i partnera. Z nikim nie rozmawiam o tym, co czuję, i że mam już dość, bo po pierwsze, nie umiem, po drugie, nie chcę ich obciążać. Chciałabym dołączyć do mamy i babci, albo wrócić do tego czasu, gdy byłam dzieckiem i wszyscy moi bliscy byli obecni; bo nie czuję ich obecności. Chciałabym, ale ich po prostu nie ma, choć wyobrażam sobie często, że żyją i że po prostu się do mnie nie odzywają. Wiem, że trzeba być tu i teraz, iść do przodu, troszczyć się o siebie i takie tam, czytam tony na temat żałoby, traumy i depresji, ale to nie pomaga. Jakby otaczał mnie kokon.

Gość gosc 5

wez sie w garsc , nie rozmyslaj za duzo, poszukaj pracy, 

bierz witamine d3 duza dawke , mnie bardzo pomogla przy depresji