Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ttrrr

Braki zelaza

Polecane posty

Gość ttrrr

Mam problem z brakami żelaza w organizmie, szukam jakiegoś dobrego preparatu, który pozwoli mi te braku uzupełnić. Znacie jakąś sensowną propozycję, po którą będzie można sięgnąć i rzeczywiście dobrze sprawdzi się w praktyce? Niestety te braki mocno wpływają na moje samopoczucie więc potrzebuje czegoś co pozwoli mi sobie z tym poradzić.

6 minut temu, Gość ttrrr napisał:

Mam problem z brakami żelaza w organizmie, szukam jakiegoś dobrego preparatu, który pozwoli mi te braku uzupełnić. Znacie jakąś sensowną propozycję, po którą będzie można sięgnąć i rzeczywiście dobrze sprawdzi się w praktyce? Niestety te braki mocno wpływają na moje samopoczucie więc potrzebuje czegoś co pozwoli mi sobie z tym poradzić.

Sorbifer. Najlepszy na rynku. Tylko uważaj bo po zelazie można się źle czuć. 

I pamietaj że kawa osłabia wchłanianie żelaza. I środki typu IPP. I magnez. 

No i pamietaj o diecie. 

A tak w ogóle to musisz wiedzieć czy przypadkiem nie masz zaburzonego wchłaniania. 

No i musisz zlikwidować przyczynę braku żelaza w organizmie. 

Gość anjjj

Jeśli ktoś je dużo posiłków z żelazem w składzie, a nadal ma z jego poziomem problem to opcją będzie taki preparat jak Captafer. Bardzo dobrze się sprawdzi, ponieważ będzie wpływał na to, że żelazo będzie lepiej przyswajane przez organizm.

Gość Jovanka

Witaj. Przerabiam to samo. Też kupiłam w aptece żelazo bez recepty i myślałam, że pobiorę i stanę na nogi raz dwa. Niestety, żelazo ciężko się przyjmuje. Dostalam zatwardzenia i kał czarno-zielony przez to żelazo bo niewchłonięte wydaliło się . Poczytalam, że warto je łączyć z wit B12. Ok kupiłam i tym razem biegunki. 

Nie kombinuje sam/ sama bo to poważna sprawa bo bez czerwonych krwinek  długo nie pociągniemy ,  stracisz przytomność jeszcze...

Zrób badanie krwi. Wyjdzie ile i czego masz niedobór. I wtedy lekarz da Ci na receptę najwłasciwsze dla Ciebie.