Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Czy inteligentny facet może interesować się piłką nożną

Polecane posty

Gość Starociotka

W SENSIE GRANIA W NIA CZY ZAINTERESOWANIA SIE TYM JAK GRAJA INNI?

W PIERWSZYM PRZYPADKU JAK NAJBARDZIEJ, NAWET BARDZO.

W DRUGI W ZADNYM WYPADKU NIE, JEST TO PRZEJAW SLABEGO INTELEKTU.

Gość Tak81

Inteligencja a zainteresowania czlowieka to jest cos innego...

Gość Starociotka
4 minuty temu, Gość Tak81 napisał:

Inteligencja a zainteresowania czlowieka to jest cos innego...

INTELIGENCJA WARUNKUJE ZAINTERESOWANIE, SA ZAINTERESOWANIA NIZSZYCH LUDZI I WYZSZYCH LUDZI

OGLADANIE MECZOW LIGOWYCH TO NAJNIZSZY SZCZEBEL

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Starociotka napisał:

INTELIGENCJA WARUNKUJE ZAINTERESOWANIE, SA ZAINTERESOWANIA NIZSZYCH LUDZI I WYZSZYCH LUDZI

Moje obserwacje to potwierdzają. 

Gość Prawda81
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Moje obserwacje to potwierdzają. 

DLaczego?Potwierdz mi to jakas teza a nie wlasnym widzimisie???

Gość taki_jeden_964

xxxx

zależy jaka liga, jak ogląda lige hiszpańska to najwyższy szczebel. 

Gość Starociotka
32 minuty temu, Gość Prawda81 napisał:

DLaczego?Potwierdz mi to jakas teza a nie wlasnym widzimisie???

OGLADANIE CUDZYCH OSIAGNIEC NA TLE SPORTOWYM NIE PROWADZI DO NICZEGO JESLI SAMEMU SIE NIE BIERZE UDZIALU W SPORCIE. TO JEST NAJWIEKSZA STRATA CZASU I ZASOBOW, CALKOWITA BIERNOSC I ULEGLOSC INTELEKTUALNA. CHLEB I IGRZYSKA DLA LUDU, OPIUM PRAWIE TAK DOBRE JAK RELIGIA.

Gość CosWtymJest81
4 minuty temu, Gość Starociotka napisał:

OGLADANIE CUDZYCH OSIAGNIEC NA TLE SPORTOWYM NIE PROWADZI DO NICZEGO JESLI SAMEMU SIE NIE BIERZE UDZIALU W SPORCIE. TO JEST NAJWIEKSZA STRATA CZASU I ZASOBOW, CALKOWITA BIERNOSC I ULEGLOSC INTELEKTUALNA. CHLEB I IGRZYSKA DLA LUDU, OPIUM PRAWIE TAK DOBRE JAK RELIGIA.

Jak do niczego?To jest czyjas rozrywka i tyle?Kazdy czlowiek odreagowuje w inny sposob.Dla Ciebie inteligentne bedzie ogladanie Opery albo Koncertu Mozarta a dla innego meczu pilki noznej.Rozumiesz teraz czy nie?Ogladanie czy sluchanie Mozarta tak samo wedlug twojej teorii nie prowadzi do niczego...

Gość nic nie wiem

Nasi nie grają w piłkę nożną tylko w piłke kopaną, kopnąć jak najdalej. 

Gość Starociotka
Przed chwilą, Gość CosWtymJest81 napisał:

Jak do niczego?To jest czyjas rozrywka i tyle?Kazdy czlowiek odreagowuje w inny sposob.Dla Ciebie inteligentne bedzie ogladanie Opery albo Koncertu Mozarta a dla innego meczu pilki noznej.Rozumiesz teraz czy nie?Ogladanie czy sluchanie Mozarta tak samo wedlug twojej teorii nie prowadzi do niczego...

OBCOWANIE ZE SZTUKA NIE SLUZY ODPOCZYNKOWI I NIE JEST ROZRYWKA WRECZ PRZECIWNIE JEST INTELEKTUALNIE WYCZERPUJACE SAM PROCES ANALIZY TEGO Z CZYM MA SIE DO CZYNIENIA POCHLANIA WIELKIE NAKLADY UWAGI I SKUPIENIA I WIELU PRZYPADKACH POTEGUJE MOC TWORCZA TEGO KTORY SZTUCE SAM SIE ODDAJE POPRZEZ ODKRYCIE JEGO WEWNETRZNEJ PUSTKI I TYM SAMYM WYZWOLENIE WOLI JEJ WYPELNIENIA WLASNA KREACJA. OGLADANIE SPORTOWCOW BIEGAJACYCH ZA SZMAATA PRZYROWNUJESZ DO OBCOWANIA Z DZIEALMI WYBRANYCH PRZEZ LOS JEDNOSTEK? NO NIE BARDZO SYNU, OGLADALEM MECZE ABY CELOWO SIE ZAPOZNAC Z PLEBSEM I JEGO PODNIETKAMI. TO JEST LATWE, NIEABSORBUJACE I FALSZYWIE EMOCJONALNE NA POKAZ. ESKAPIZM W CZYSTEJ POSTACI, UCIECZKA OD TEGO CO WAZNE.

Gość taki_jeden_964

Jak polska wygrywa to tak jakbyśmy wszyscy wygrywali. 

Gość Prawda81
1 minutę temu, Gość Starociotka napisał:

OBCOWANIE ZE SZTUKA NIE SLUZY ODPOCZYNKOWI I NIE JEST ROZRYWKA WRECZ PRZECIWNIE JEST INTELEKTUALNIE WYCZERPUJACE SAM PROCES ANALIZY TEGO Z CZYM MA SIE DO CZYNIENIA POCHLANIA WIELKIE NAKLADY UWAGI I SKUPIENIA I WIELU PRZYPADKACH POTEGUJE MOC TWORCZA TEGO KTORY SZTUCE SAM SIE ODDAJE POPRZEZ ODKRYCIE JEGO WEWNETRZNEJ PUSTKI I TYM SAMYM WYZWOLENIE WOLI JEJ WYPELNIENIA WLASNA KREACJA. OGLADANIE SPORTOWCOW BIEGAJACYCH ZA SZMAATA PRZYROWNUJESZ DO OBCOWANIA Z DZIEALMI WYBRANYCH PRZEZ LOS JEDNOSTEK? NO NIE BARDZO SYNU, OGLADALEM MECZE ABY CELOWO SIE ZAPOZNAC Z PLEBSEM I JEGO PODNIETKAMI. TO JEST LATWE, NIEABSORBUJACE I FALSZYWIE EMOCJONALNE NA POKAZ. ESKAPIZM W CZYSTEJ POSTACI, UCIECZKA OD TEGO CO WAZNE.

Dobra napisze to troche inaczej.Muzyka czy Opera jest sztuka i za to odpowiedzialna jest druga czesc mozgu ktora nie jest odpowiedzialna za inteligencje czlowieka...

Gość Starociotka
2 minuty temu, Gość Prawda81 napisał:

Dobra napisze to troche inaczej.Muzyka czy Opera jest sztuka i za to odpowiedzialna jest druga czesc mozgu ktora nie jest odpowiedzialna za inteligencje czlowieka...

PRZEDE WSZYSTKIM TRZEBA TU ZAZNACZYC ZE ISTNIEJE KILKA RODZAJOW INTELEKTU, ZA ROZUMIENIE I POJMOWANIE SZTUKI TEZ ODPOWIDA INTELEKT W TYM PRZYPADKU DUCHOWY KTORY NIE JEST ZALEZNY OD INTELEKTU KOGNITYWNEGO.

Gość w kość
6 minut temu, Gość Starociotka napisał:

to po obcowaniu ze sztuką stajemy się tacy aroganccy?

pytam, bo to może być istotne,

Gość gość

Inteligencja skłania do myślenia, cieńko wam idzie. 

Gość Gość

Ktoś, kto zadał to pytanie na pewno nie grzeszy inteligencją. 

Gość gość

Tak, bo nie każde zainteresowanie osoby inteligentnej musi samo w sobie był wyczerpujące intelektualnie. Ludzie potrzebują też rozrywek które są tylko po to żeby sprawiać przyjemność

Gość nic nie wiem

Co do piłki nożnej tylko Lewandowski jest inteligentny do niego podają piłkę, reszta lata w tą i spowrotem. 

Gość Starociotka
3 minuty temu, Gość gość napisał:

Tak, bo nie każde zainteresowanie osoby inteligentnej musi samo w sobie był wyczerpujące intelektualnie. Ludzie potrzebują też rozrywek które są tylko po to żeby sprawiać przyjemność

FAJNE UOGOLNIENIE PLEBEJUSZA KTORY CHCIALBY ZROWNAC WSZYSTKICH ZE SOBA. UMYSL WYBITNY NIE POTRZEBUJE ROZRYWEK, ROZUMIE ZE JEGO JEDYNYM WYPOCZYNKIEM JEST SEN.

Gość Rambo

Zastanawia mnie czy oglądanie golfa lub wielkiego szlema też do niczego nie prowadzi

Gość Rambo

Bo faktycznie wielokrotnie widzialem tabuny plebejuszy kręcących przez pięć setów głowami.

Gość Rambo

A golf jest jeszcze lepszy bo wszyscy patrzą za piłką a nikt nie wie gdzie ona jest chyba że trafi w głowę sędziego

Gość gość
3 minuty temu, Gość Rambo napisał:

A golf jest jeszcze lepszy bo wszyscy patrzą za piłką a nikt nie wie gdzie ona jest chyba że trafi w głowę sędziego

Golf to sport dla starych dziadkòw, żadnego wysiłku fizycznego ani umysłowego,  miałbym patrzeć prędzej zasnął z nudòw.

Gość Gość

Deebil ktory pisze capsem na pewno nie jest inteligentny

Oczywicie że tak! Mój facet ale i ja bardzo interesujemy się piłką nożna :) Gram ja i on - sprawia nam to wiele przyjemności ;) Chciałabym też rzec , że po porstu warto uprawiać sport, bo dzieki temu rozwija się całe ciało i lepiej się myśli ;) a uprawianie sportu nie jest drogie - ostatnio wygodne buty do gry znalazłam w sklepie internetowym 11teamsports - myślę, że warto tam zajrzeć :)

Dnia 12.10.2019 o 19:21, Gość Gość napisał:

Jak uważacie

Szczerze wątpię, chyba że właśnie sam gra dla relaksu, tudzież jest to intelekt wrodzony przyćmiony przez otoczenie, środowisko, wychowanie, typu: seba ze 120 IQ.

Mnie sport nudzi do niemożliwości, a za geniusza się nie uważam, co więc dopiero osoba bardziej inteligentna.