Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hania81

Ktora z was ma SZYBKOWAR i czy jestescie z niego zadowolone.

Polecane posty

Gość hania81

Chce sobie taki sprawic ale szukam opinii m.in w necie. Z tego co czytalam to wszyscy bardzo zadowolenia... ale wiadomo jak to jest z reklamami w internecie... a garnek nie nalezy do tanich. 
Dzieki😘

Gość Gość

ja nie mam, ale nie mam też co w nim gotować. Moja matka miała i gotowała flaki, tak od podstaw, prosto ok krowy.. więc sporo czasu zaoszczedzała. ja nie gotuje ani flakó, ani kapusty, ani nic co trzeba gotować w nieskonczonosć.. szybkowar nie przypala i nie trzeba mieszać, to jest napewno plus

Gość Gosc

Mam od kilku lat. Na początku używałam dość często, teraz wcale. Jedzenie robi się w nim szybko, ale jest takie... ugotowane. Mięso mi nie smakuje z szybkowara.

Gość Gggg

Ja mam jakos pol roku i jestem zadowolona. Nie gotuje w nim wszystkiego. Zupy na miesie sa szybciej. Mam 2 garnki i pokrywe. W tym mniejszym obsmazam mieso, dodaje przyprawy, zalewam woda, przykrywam szybkowar i mam sos.

Ma pewno jest oszczednosc gazu. Po wylaczeniu gazu w zamknietym sxybkowarze dlugo jeszcze sie gotuje. 

Gość gosc000

Mam. uzywamy srednio dwa razy w tygodniu. w godzine mamy taki super rosol, jaki normalnie robilby sie 3 godziny.

poza tym robimy w nim ryz na parze wiec nie traci wartosci.

czasem rano wstawiam zupe grochowa na przyklad, taka na intensywnym wywarze z warzyw (tez robiony w szybkowarze poprzedniego wieczoru, gotowy ten wywar w 40 minut jest) . zupa jest gotowa znaim wyjde do pracy, nie musze niz mieszac nic sprawdzac. tylko cisnienie potem "wypuscic" . a jak nie zdaze to szybkowar ma opcje ze sam sie wyalczy  jak nasw domu nie ma.

No i jak wracam z pracy mamy obiad.

my mamy szybkowar elektryczny. crock pot, tani nie byl  (£115, nie mieszkam w Polsce ale Polsce tez mozna je kupico ile wiem), ale warto.

Gość Yyyyy

A jak robisz ryz na parze?

Gość gosc000
14 minut temu, Gość Yyyyy napisał:

A jak robisz ryz na parze?

Wedlug programu  (jednego z kilkunastu)  mojego szybkowaru.  

ryz mam gotowy w 20 minut, nawet ten ktory zwykle robi sie 40, 45 minut brazowy dobry ryz. wchalnia calkowicei wode, nie odcedzam czyli nie wylewam wartosci; i  nie przypala sie nic.

Gość hania81

dzieki wszytskim za odpwoiedzi. 💕