Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia Cy

Ryzyko zakażenia

Polecane posty

Gość Kasia Cy

Słuchajcie, głupi problem ale wolę się podbudować albo ewentualnie wiedzieć że jest źle bo się za bardzo martwię przez niepewność 

Przedwczoraj przejechałam ręką po kaktusie, wyjęłam sobie jednego kolca i myślałam że więcej nie ma, ale wczoraj zabolało mnie w dwóch miejscach na palcach jak dotknęłam i zastanawiam się czy pod skórą są niewidoczne, malutkie igiełki czy to mnie boli przez to przejechanie i za kilka dni przejdzie 

No ale to mój mniejszy problem teraz, wczoraj ścieralam kurze u siebie w pokoju i teraz się trochę boje że ten kurz mógł przejść przez te ranki, a w nim mogły być bakterie tężca... Mam 18 lat, ostatnie szczepienie miałam jak miałam 13 albo 14, za jakiś tydzień miałam iść zrobić sobie tą ostatnią obowiązkowa dawkę przypominająca

Dzisiaj rano obudziłam się z bólem gardła i ogólnie taki stan przeziębienia, a czytałam w necie (wiem głupi pomysł ale serio się zestresowałam) że takie mogą być wczesne objawy tężca i teraz nie wiem czy czekać aż pojawi się coś bardziej niepokojącego? Przecież nie będę szła do lekarza z tego powodu że mam maleńka igiełke pod skórą i boli mnie gardło