Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roza

Depresja i schizofrenia.

Polecane posty

Gość roza

Zastanawiam sie, przy ktorej z tych chorob mozna zalozyc rodzine i sie rozmnozyc. Schizofrenia jest gorsza choroba, od depresji i ludzie przy niej zakladaja rodziny.Ja choruje kilka lat na depresje i ludzie na kafeterii odradzali mi zalozenia rodziny, rozmnozenia sie.Tylko niewiem dlaczego, przy depresji niewolno sie rozmnazac, a przy schizofrenii wolno chociaz jest ciezsza choroba i tez wymaga lekow. Zrobilam wszystko po swojemu i mimo ze mam depresje, rozmnozylam sie bo nie mam nikogo kto by mnie w tej chorobie wspieral i mam tylko to dziecko. Zjednej strony zaluje ,a z drugiej strony nie zaluje, bo juz kogos mam. A tak nikogo niemialam tylko ta cholerna depresje ,a z mezem juz niejestesmy  razem i prawdy o chorobie nie powiedzialam,ale i tak sie wszystko ro/...alo...

3 minuty temu, Gość roza napisał:

Zastanawiam sie, przy ktorej z tych chorob mozna zalozyc rodzine i sie rozmnozyc [...]

Przy każdej, w zależności od stadium choroby i innych uwarunkowań. Odpowiednio dobrane leki i terapia często pozwalają na normalne życie. Jeśli to, że masz dziecko i jesteś za nie odpowiedzialna, mobilizuje Cię i pcha do działania, to zapewne podjęłaś dobrą decyzję. Z drugiej strony miej na uwadze, że dzieciak nie powinien nigdy stać się Twoim wsparciem w sposób bezpośredni...