Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszka

czy powiedziec o zdradzie?

Polecane posty

Gość agnieszka

moja przyjaciolka zdradza swojego faceta. nie wiem czy powinnam mu o tym powiedziec. z jednej strony to moja przyjaciolka, ale szkoda patrzec jak chlopak jest traktowany. powiedziec mu czy nie?

Gość gość

nie musisz, takie rzeczy sie wie

Gość agnieszka
6 minut temu, Gość gość napisał:

nie musisz, takie rzeczy sie wie

on nic nie wie

Gość vvv

Np. ja bym chciał wiedzieć.

Ale też nie wiadomo, jak on zareaguje. Może np. uwierzyć jej, a nie tobie. Albo ona powie, że jesteś zazdrosna i dlatego tak mówisz, a on, owinięty wokół palca, uwierzy i wasze relacje się pogorszą...

Pomyśl, jak dobrze go znasz i jak bardzo jest w niej zakochany, wtedy spróbuj przewidzieć jego reakcję i podejmij decyzję.

Gość agnieszka
Przed chwilą, Gość vvv napisał:

Np. ja bym chciał wiedzieć.

Ale też nie wiadomo, jak on zareaguje. Może np. uwierzyć jej, a nie tobie. Albo ona powie, że jesteś zazdrosna i dlatego tak mówisz, a on, owinięty wokół palca, uwierzy i wasze relacje się pogorszą...

Pomyśl, jak dobrze go znasz i jak bardzo jest w niej zakochany, wtedy spróbuj przewidzieć jego reakcję i podejmij decyzję.

z nim sie znam tyle o ile. on ja bardzo kocha. nie wiem jak zareaguje. pewnie to bedzie dla niego szok. no i moje relacje z nia na pewno zostana zniszczone. sama nie wiem

Gość vvv
4 minuty temu, Gość agnieszka napisał:

z nim sie znam tyle o ile. on ja bardzo kocha. nie wiem jak zareaguje. pewnie to bedzie dla niego szok. no i moje relacje z nia na pewno zostana zniszczone. sama nie wiem

A bo to przyjaciółka zdradza, a nie przyjaciel jest zdradzany, nie doczytałem. Uznaj tamten komentarz za nieaktualny.

Czyli trudniejsza sytuacja, bo słabo go znasz i nie wiesz, jak zareaguje, a relacje z przyjaciółką na pewno ulegną pogorszeniu. Może spróbuj najpierw z nią porozmawiać na ten temat, już nie wiem, co poradzić...

Gość Gosc taki jeden

Oczywiscie ze nie mow,uwazam ze to nie twoja sprawa.

Gość gość

tak, jeśli działasz w dobrej wierze, czyli myślisz że komuś pomożesz

Gość agnieszka
Przed chwilą, Gość gość napisał:

tak, jeśli działasz w dobrej wierze, czyli myślisz że komuś pomożesz

raczej nie pomoge. chyba jednak zachowam to dla siebie

Gość Gość
31 minut temu, Gość Gosc taki jeden napisał:

Oczywiscie ze nie mow,uwazam ze to nie twoja sprawa.

Każdy tak mówi i radzi, tylko później ludzie zdradzani mają żal do całej reszty że wszyscy wiedzieli i nie powiedzieli. Czują się jak pośmiewisko i oszukani. Często mówią, że chcieli wiedzieć wcześniej. 

Własnie takie zachowania i brak reakcji uważam za jedną z najgorszych form znieczulicy .

Mam małe grono prawdziwych przyjaciół ,singli i pary (w parach oboje są przyjaciółmi)

Powinnaś porozmawiac z przyjaciółką (o ile to przyjaźń )

może inaczej co zrobiłbym ja gdyby przyjaciel zdradzał parnerkę ,kategorycznie i ostro bym z nim pogadał i dał czas 1-3 dni na zakończenie tego inaczej poinformuje sam a gdyby zdrada się powtórzyła kiedykolwiek kazałbym się przyznać inaczej koniec przyjaźni

wiem to trudne przez takie zachowanie straciłem paru przyjaciół (tych pseudo )dziś nie żałuje tego ,przyjaźń to coś wiecej niż koleżeńswo to zaufanie na dobre i złe a szczególnie pomoc gdy ktoś robi źle mamy obowiazek to zmienić ,

Odpowiedz sobie na pytanie czy ty chciała byś by ktoś z twoich przyjaciół coś takiego ukrywał gdyby chodziło o ciebie (nawet jak piszesz że to nie twój przyjaciel tylko partner przyjaciółki co dziwne )

taka znieczulica występuje też w rodzinach bo brat czy siostra a to po prostu podłe to dotyczy wielu spraw w życiu łatwo powiedzieć nie moja sprawa tak łatwiej i nie boli ,no do czasu aż ktoś nie zastosuje jej do nas oj w ten czas nadchodzi żal i pytanie dlaczego milczałeś dlaczegoooo, zawiodłeś mnie

zycie płata figle ale warto mieć 1 prawdziwego przyjaciela niż kilku pseudo

porozmawiaj z nią będziesz wiedziała kim jest dla ciebie a najważniejsze kim ty dla niej jesteś

pozdrawiam

To ich sprawa. Chyba, że slinisz się do jej faceta i liczysz, że jak mu powiesz, to on od niej odejdzie i Ty będziesz z nim.

Najgorsze, co mogłabyś zrobic !  Jak masz taki dylemat, to na pewno nie jesteś jej przyjaciółką !!!

49 minut temu, Gość agnieszka napisał:

Jak chcesz porozmawiać, to porozmawiaj z przyjaciółką

Gość

Mogłoby to być odebrane jako chęć zniszczenia ich relacji. Nie mówiłabym ale z przyjaciółką pogadałabym na ten temat.

Gość agnieszka
17 minut temu, Gucio66 napisał:

To ich sprawa. Chyba, że slinisz się do jej faceta i liczysz, że jak mu powiesz, to on od niej odejdzie i Ty będziesz z nim.

Najgorsze, co mogłabyś zrobic !  Jak masz taki dylemat, to na pewno nie jesteś jej przyjaciółką !!!

absolutnie sie do niego nie slinie i nie mam takiego zamiaru. zalezy mi bardziej na przyjaciolce niz na nim

24 minuty temu, Gość agnieszka napisał:

absolutnie sie do niego nie slinie i nie mam takiego zamiaru. zalezy mi bardziej na przyjaciolce niz na nim

to z nią porozmawiaj, a nie z jej facetem

29 minut temu, deLegatka napisał:

Mogłoby to być odebrane jako chęć zniszczenia ich relacji. Nie mówiłabym ale z przyjaciółką pogadałabym na ten temat.

Dokładnie tak 🙂

Gość uftydyt

Zawsze ale to zawsze, w takich sytuacjach, to ten co mówi o zdradzie wychodzi na najgorszego, a osoba zdradzana i tak nie uwierzy....

Gość gość
19 godzin temu, Gość uftydyt napisał:

Zawsze ale to zawsze, w takich sytuacjach, to ten co mówi o zdradzie wychodzi na najgorszego, a osoba zdradzana i tak nie uwierzy....

Oczywiście że nic nie mów, to nie twoja sprawa, ja też mam podobnie i nie chciałabym aby ktoś mówił mężowi co robię poza domem.

Gość love
23 godziny temu, Gość agnieszka napisał:

moja przyjaciolka zdradza swojego faceta. nie wiem czy powinnam mu o tym powiedziec. z jednej strony to moja przyjaciolka, ale szkoda patrzec jak chlopak jest traktowany. powiedziec mu czy nie?

Wyślij mu anonim, nie stracisz przyjaciółki

Gość Gość
23 godziny temu, Gość agnieszka napisał:

Może się okazać, że przyjaciółka też go zdradza/zdradzała. Ja przenigdy nie wtrącałabym się w takie sprawy. Oni na bank się później pogodzą, a Ty nie dość, że stracisz przyjaciółkę, to jeszcze będziesz miała wyrzuty sumienia. 

Gość Gosc
23 godziny temu, deLegatka napisał:

Ona już zniszczyła relacje. Każdy zdradzający niszczy, zarówno mężczyzna jak i kobieta. Tu jest zakłamywanie rzeczywistosci. Nie da się być w dobrej relacji i jednoczesnie zdradzać. Gdyby druga osoba o tym wiedział...Straszne takie podejscie jak tu wszyscy preferują. Przyklaskują kłamstwu, obłudzie, pozwalają na oszustwo, zdradę, na ośmieszanie i oszukiwanie drugiego człowieka. Takie rzeczy wyjdą i tak, czasem po latach, tylko zdradzani dowiadują się o kilka tak za póżno. 

A tak poza tym też wiem o kilku sprawkach i nic nie powiedziałam. 

Gość Gosc
Przed chwilą, Gość Gosc napisał:

Ona już zniszczyła relacje. Każdy zdradzający niszczy, zarówno mężczyzna jak i kobieta. Tu jest zakłamywanie rzeczywistosci. Nie da się być w dobrej relacji i jednoczesnie zdradzać. Gdyby druga osoba o tym wiedział...Straszne takie podejscie jak tu wszyscy preferują. Przyklaskują kłamstwu, obłudzie, pozwalają na oszustwo, zdradę, na ośmieszanie i oszukiwanie drugiego człowieka. Takie rzeczy wyjdą i tak, czasem po latach, tylko zdradzani dowiadują się o kilka tak za póżno. 

A tak poza tym też wiem o kilku sprawkach i nic nie powiedziałam. 

P.s

Nie wiem co lepsze, mówić czy nie. Wiem natomiast, że ludzie zdradzani mają żal że dowiadują się za późno. Milczenie na pewno jest kryciem zdradzającego. To jest tak jak w obozach, zgrupowaniach - stawanie po stronie oszukującego, bycie po jego stronie, przytakiwanie jego czynom. A oszukana strona czuje się z tym bardzo źle, nikt nie stanął za nią. 

Gość Konfederacja. W.i N.
Dnia 25.10.2019 o 13:01, Gość agnieszka napisał:

Przyjażń ma swoje rzeczy, które nazywają tą przyjażń. Jeżeli nazwałaś swoją przyjaciółkę tak, że wierność jej za wszystko i na wszelką cenę, to wtedy nie zdradzaj tajemnicy.  Jednak to zła droga, gdyż żadna przyjażń nie może być zawiązana za ukrywanie zdrady miłości.  Możesz chronić ją przed żydami i amerykanami, ale nie przed odpowiedzialnością sumienia.  Ale skoro nie wiesz na co się umawiałyście przy zawieraniu przyjażni, to znaczy, że to przyjażń warta szmacenia.

Gość aaaaa
Dnia 25.10.2019 o 12:01, Gość agnieszka napisał:

A jak ty bys sie czula autorko gdyby to ciebie dotyczylo a ktos z boku widzial,ze jestes zdradzana ???

Pierwsze co to powinnas powiedziec chlopakowi a jak nie chcesz osobiscie to anonimowo mu wyslij wszystko