Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jasienka33

hemoroidy, pomocy!

Polecane posty

Gość jasienka33

Hej dziewczyny. Jak sobie radzicie z hemoroidami w czasie ciąży? Właśnie mi wyskoczyły i nie powiem, że to komfortowa sytuacja.

Gość hamana

W ciąży to raczej i tak na własną rękę nic nie można stosować. Ale zapytaj lekarza, co możesz stosować. Mi pozwolił na posterisan i na szczęście po nim mi szybko minęło. Ale też już starałam się później jeść duzo błonnika i pić dużo wody, żeby nie mieć żadnych zaparć, bo to tylko pogarsza sprawę.

Dzień dobry, 
w Pani stanie rekomenduję wizytę u ginekologa prowadzącego ciążę, aby wykluczyć wszelkie poważniejsze schorzenia. Niemniej jednak objawy, które Pani opisuje mogą wskazywać na chorobę hemoroidalną. W okresie ciąży, w związku ze stopniowym wzrostem objętości macicy w obrębie jamy brzusznej następuje szereg fizjologicznych zmian, mogących skutkować powstaniem guzków hemoroidalnych. Typowymi objawami są świąd, pieczenie i sączenie, pozostawienie śladów stolca, jasnoczerwone ślady krwi na stolcu i papierze toaletowym lub bieliźnie, a także uczucie niekompletnego wypróżnienia. 
Zachęcam do odwiedzenia strony hemoroidy.info.pl, może tam Pani znaleźć kompleksowe informacje na temat przyczyn, objawów i leczenia hemoroidów.
Gdyby pojawiły się pytania, jestem do dyspozycji.

Gość assas

a jak wygląda leczenie?

Dzień dobry,

Leczenie hemoroidów zależy od stadium choroby, jednak już w przypadku pierwszych objawów warto sięgnąć po lek, który w krótkim czasie wyeliminuje dokuczliwe objawy.  Mogą wybrać Państwo preparat w maści lub czopkach, w zależności od preferencji. Zachęcam również do zapoznania się z artykułem hemoroidy.info.pl/leczenie-hemoroidow/ z którego dowiedzą się Państwo, jak wygląda leczenie hemoroidów.

Gdyby pojawiły się pytania, jestem do dyspozycji.

Ekspert hemoroidy.info.pl

Gość jasienka33

A jaki lek wybrać? Doradźcie coś dobrego.

Gość znawitka
Dnia 29.11.2019 o 18:57, Gość jasienka33 napisał:

A jaki lek wybrać? Doradźcie coś dobrego.

Wejdź na tą stronę powyżej i poczytaj. Jeśli chodzi o leki to ja mogę Posterisan od siebie polecić. Używałam czopków w czasie ciąży. Ale wiem, że jest też Posterisan w postaci maści. Najlepiej korzystać z jednego i drugiego.