Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hendryk

Jak odblokowywać 502 - instrukcja

Polecane posty

Gość Hendryk

Żeby było konstruktywnie - testowałem przez ostatni tydzień odblokowywanie wątków i działa. Udało się w kilkudziesięciu przypadkach, tylko trzeba było się wykazać inicjatywą.

W momencie gdy patałach wrzuci swojego knota, strona dyskusji przestaje być czytelna i jest 502. Ale dopóki post blokujący jest ostatni, można go podejrzeć i zgłosić do usunięcia.

Robi się to tak: na stronie ze spisem wątków trzeba najechać kursorem na tytuł wątku. Wtedy (po chwili) wyświetli się ramka [pierwszy post/ostatni post] i prezentuje się pierwszy wpis, jaki był w wątku. Wtedy można przesunąć kursor na tę ramkę, dojechać do pola [ostatni post] i w nie kliknąć. W tym momencie w ramce pojawi się ostatni post. Wtedy trzeba kliknąć na "zgłoś post" i wpisać komentarz (ja wpisywałem "Post blokujący wątek"). Podziałało we wszystkich przypadkach - ktoś tam jednak siedzi po drugiej stronie i jest w stanie to odklikać 😉

Podsumowując - jedyne, czego trzeba, to czujności i chwili zaangażowania - jak widzicie, że patałach zaczyna śmiecić, to od razu wyklikajcie go do usunięcia. Po czasie ta metoda już nie działa, bo przez to okienko [pierwszy post / ostatni post] nie da się dorwać do wszystkich wpisów. I tyle.

Gość Gość

Brawo. Ale tym powinna sie zająć moderacja tzn usunac ten błąd

Gość szaarŕriikkkkk
9 minut temu, Gość Gość napisał:

Brawo. Ale tym powinna sie zająć moderacja tzn usunac ten błąd

Tzn.Sylwia?!...😊

Gość Gość

moderacja jest od tego, za to biorą pieniądze

Gość Hendryk
5 godzin temu, Leżaczek napisał:

Jak szybko to działa? 😗

No cóż - nie miałem na tyle czasu, żeby bawić się w pomiary. Na forum rzucałem okiem dwa razy na dobę - i w takim odstępie działało.

6 godzin temu, Gość Gość napisał:

Czysto teoretycznie, tak samo można powiedzieć, że od tego jest zarząd dróg, żeby naprawiać dziury w chodnikach. Tyle, że żeby uszkodzenia usuwać szybko, zanim rozmiary uniemożliwią naprawę za wielkie pieniądze i poprzez czasochłonny przetarg, to użytkownicy muszą czuć się nieco odpowiedzialni za dobro wspólne i po prostu to od razu zgłosić.

I właśnie to - czyli szybkie zgłaszanie szkodnika ze wskazaniem konkretnego miejsca - Wam serdecznie polecam.

Gość Lola114

Ja nie widze zadnej ramki, pierwszy post/ostatni post..jak to znalezc?

Gość Hendryk

Jeszcze raz zatem, tym razem dokładniej.

Na stronie ze spisem wątków:

https://f.kafeteria.pl/forum-5-zycie-uczuciowe/

Przesuwasz kursor tak, żeby znajdował się nad danym tematem (na przykład nad napisem "Jak odblokowywać 502 - instrukcja") - stań sobie na przykład tak, żeby "palec" kursora wskazywał cyferkę 5.

Pod kursorem "rączką" pojawi się dymek z tym samym napisem, co nazwa wątku - czyli w tym przypadku "Jak odblokowywać 502 - instrukcja".

Po chwili nad "rączką" pojawi się okienko [pierwszy post / ostatni post].

Powodzenia!

Gość Gość

Ja też nie widzę jak znaleźć ten ostatni post? 

Gość gosc
10 godzin temu, Gość Gość napisał:

nie biorą. moderacja tutaj jest społeczna czyli działają za friko. na redakcyjnym jest nawet temat gdy oglaszali nabór na społeczniaków. pomysł raczej średnio wypalił, bo zamiast dbać o porządek, społeczniaki zaczęli zwalczać nicki ktorych nie lubią... 

pieniądze to bierze administracja a nie moderacja i to w gescie adminów leży wyeliminowanie możliwości wywoływania błędu 502. niestety mają to chyba gdzieś. 

Gość gosc
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

Ja też nie widzę jak znaleźć ten ostatni post? 

Jak piszesz z komórki to tego nie widac. Tylko z kompa. Hendryk wyraźnie napisał że trzeba najechac kursorem. 

Gość Mariusz
10 minut temu, Gość gosc napisał:

pieniądze to bierze administracja a nie moderacja i to w gescie adminów leży wyeliminowanie możliwości wywoływania błędu 502. niestety mają to chyba gdzieś

Też wydaje mi sie że mają to gdzieś, bo jednak co raz to nowe filtry na słowa wprowadzają, a 502 nie chcą wyeliminować. 

Kiedyś też był ten błąd. Wtedy podobno wystarczyło wkleic post z kilkudziesięcioma tysiącami emotikonek. Byli kolesie co w ten sposób cale forum zablokowali. Zakładali po prostu tematy już z 502 i tak blokowali cały dział. Bawili sie tak może z 3 dni, aż admini ograniczyli liczbe znaków w poscie i problem wyeliminowali. A teraz? Śpią w tym temacie? 

Gość gość
17 minut temu, Gość Mariusz napisał:

Też wydaje mi sie że mają to gdzieś, bo jednak co raz to nowe filtry na słowa wprowadzają, a 502 nie chcą wyeliminować. 

Kiedyś też był ten błąd. Wtedy podobno wystarczyło wkleic post z kilkudziesięcioma tysiącami emotikonek. Byli kolesie co w ten sposób cale forum zablokowali. Zakładali po prostu tematy już z 502 i tak blokowali cały dział. Bawili sie tak może z 3 dni, aż admini ograniczyli liczbe znaków w poscie i problem wyeliminowali. A teraz? Śpią w tym temacie? 

Wysłałem im maila ze skryptem który blokuje i w czym tkwi problem bo jestem programistą i chuuje nawet nie odpisali, jeebana swołocz