Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oskar1996

Związek bez związku

Polecane posty

Gość oskar1996

Witajcie!

Poszukuję pomocy głównie wśród damskiego grona, bo czuję, że sam już nie wiem co robić...

Ponad rok temu na portalu randkowym poznałem jedną dziewczynę - oboje mamy po 23 lata - od początku dogadywaliśmy się bardzo dobrze i mieliśmy mnóstwo wspólnych tematów. Po jakimś czasie zaproponowałem wejście w związek, lecz ona odrzuciła tę prośbę mówiąc, że chce być wolna. Po tej sytuacji spotkaliśmy się może kilka razy, lecz widząc brak zainteresowania z jej strony, postanowiłem to przerwać.

Po kilku miesiącach przez pewną sytuację znów zaczęliśmy rozmawiać i relacja między nami szybko się naprawiła. Odtąd widziałem jej zainteresowanie, sama pisała, dzwoniła etc. Doszło wiele wspólnych przygód jak skok ze spadochronem, wspólne wakacje, wyścig autostopem. Od 3-4 miesięcy żyjemy de facto jak związek - widzimy się codziennie/co drugi dzień, całujemy się, wchodzi lekka erotyka.

Pomimo tego nadal nie chce wejść w związek (chociaż uważam, że tak naprawdę wiele by się nie zmieniło). Argumentuje to albo tym, że jestem dla niej za dobry albo, że nie czuje motylków w brzuchu na mój widok. Wiem, że przede mną miała chłopaka z którym była zaledwie kilka tygodni. Unika tematu związku, strasznie ją on męczy, boi się konsekwencji i tego, że po krótkim czasie może zechcieć zerwać i mnie to zaboli. Miała tylko jednego chłopaka pomimo tego, że jest bardzo atrakcyjną i inteligentną dziewczyną.

Czuję, że z jednej strony chciałbym jej pomóc - być może ma spaczony obraz związku, być może w jakiś sposób (ale już nie mam pomysłu jaki) powinienem jej pokazać, że może mi zaufać, ale z drugiej strony czuję coraz silniej niemoc. Nie chcę przerywać znajomości i walki o nią bez żadnego większego powodu.

Może ktoś spotkał się z podobną sytuacją i potrafiłby coś doradzić :(