Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zuza123

Co to może oznaczać?

Polecane posty

Witam, od jakiegoś roku mam bardzo słabe miesiączki a od lipca jej nie mam w ogóle. W dodatku ostatnio często mi leci krew z nosa. Od stycznia zaczelam się odchudzać i potem zauwazylam bardzo nieregularny(opóźniony ponad 20dni)i skąpy okres, ale teraz jem normalnie wiec powinnam go mieć. Wiem ze powinnam się zgłosić do ginekologa ale jestem ciekawa czy ktoś miał podobnie. Dodam że mam 19 lat;)

Hmm to może być przez to odchudzanie chociaż nie sądzę. Mojego partnera siostra miała podobnie w tym wieku. Raz miała miesiaczke, trwała około 5 dni. I nagle z dnia na dzień jej nie było aż ponad 3 miesiące. Później się znowu pojawiła ni z gruchy ni z pietruchy, a później znowu jej nie było 3 miesiące.

Wszystko zależy od diety, stresu, hormonów. Zgłoś się do lekarza CHOCIAZ ona też poszła i w badaniach wyszło że wszystko ok.

Gość kobietawpigulce pl

Dieta ma duży wpływ na regularność miesiączki. Drastyczne odchudzanie może spowodować nawet jej brak. To oczywiste jeśli organizm kobiety jest osłabiony to oznacza że nie będzie zdolny utrzymać ciąży, więc miesiączka zanika. Proponowałabym iść do lekarza i zrobić ogólne badania i sprawdzić czy nie ma Pani np: anemii.

Pozdrawiam!

Gość Viki

idź do lekarza i pomyśl może nad kontrola owulacji, nieregularne krwawienia moga ją przesuwać a może ci sie to przydać jak nie będziesz chciała zabezpieczać się hormonami z tabletek, ja osobiście mogę polecić ci tester owulacyjny, którym ze śliny bada sie jajeczkowanie 

Gość Katia

Jak dla mnie to nie ma pewniejszego sposobu na pokonanie nadwagi, jak zastosowanie Slimunox. Wreszcie sukces  pozbyłam się jej w całości 

Gość Dorota

Ja akurat po odchudzaniu zdecydowałam się na zastosowanie Slimunox. Wreszcie sukces i pozbyłam się całej nadwagi. 

Gość Dosc justyna

Po odchudzaniu mogl rozregjlowac ci sie okres, skape miesiaczki i ich brak moga swiadczyc i zaburzeniach hormonalnych, polecam zrobic prolaktyne z obciazeniem i tarczyce 

Gość torebeczka

mozliwe ze odchudzanie, moze anemia albo inny problem np z hormonami... ja jak mialam nieregularne okresy dostalam od lekarza tabletki antykoncepcyjne vines i wszystko mi sie wyregulowalo

Gość Alicja

odchudzanie i krwawienie z nosa to moga być powody, ale niekoniecznie, musisz iść do lekarza i to nie tylko do ginekologa. Poza tym sprawdzaj sobie owulację, to na przyszłość powinno ci się przydać bo zatrzymanie owulacji może utrudnić ci w przyszłości zostanie mama, ja używam takiego testera ze śliny, mały i wygodny zawsze mam go przy sobie, nazywa się afrodyta i kupiłam go w necie

Za długo z tym zwlekałam już mija 5 msc i dalej nic. Już nawet nie pamietam jak to jest mieć ten okres;D. Dziekuje za wszystkie odpowiedzi! 

Gość Ewa

Hej, czy któraś może mi doradzić okres miałam 4 października cykle mam 24,25 dniowe ok 20 października miałam brązowe plemienia przez 10dni , 30 października dostałam okres był skąpy przez 4dni , piersi mam bardziej jędrne i trochę większe siku też wydaje mi się że chodzę częściej,  a temperatura od 10-25 października 36.9, 26-29 października36.8 .  30 października dostałam okres i temperatura 36.8, 31-3 listopada 36.7, 4 listopada 36.4, 5-6-7 listopada 36.5 , 8 listopada 36.6, 9-10 listopada 35.5, 11 listopa 36.4,   12,13 listopada 36.5 ,  czy jest możliwość że to ciąża czy wykluczone przy tej temperaturze, a może brak owulacji w tym cylku ,pomocy

Gość Ewa

Czy ktoś może mi odpowiedzieć......