Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY JESTEŚCIE ZWOLENNIKAMI TĘCZOWYCH PIĄTKÓW W SZKOŁACH?

Polecane posty

Gość Gość
37 minut temu, Gość Gosc napisał:

Od 15 lat można w Polsce uprawiać seks gdyby ktoś nie wiedział

To w takim razie edukacja seksualna powinna być w szkole średniej i to w dodatku w ramach Przygotowania Do Życia w rodzinie, a nie w podstawówce, czy tym bardziej w przedszkolu i na dodatek prowadzone przez latarników.

Gość g ooo sc
4 godziny temu, Gość Gość napisał:

A Ciebie zapewne nikt nie przekona o stworzeniu nieskończonego wszechświata przez dobrego i nieskończonego Boga.

Jak on taki dobry, to czmeu na Ziemi jest glod, wojny, cierpia i umieraja dzieci????!!!!!

to taki 'test'  , tak?? 

religijne pier.dolenie

Gość Gosc
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

To w takim razie edukacja seksualna powinna być w szkole średniej i to w dodatku w ramach Przygotowania Do Życia w rodzinie, a nie w podstawówce, czy tym bardziej w przedszkolu i na dodatek prowadzone przez latarników.

A wiesz, że masturbacja - bo masturbacja to nie to samo, co seks z drugą osobą -  u dzieci nawet 5-letnich się zdarza? To wręcz fizjologiczna czynność u nich. Ta demonizowana przez niektórych karta z zaleceniami WHO odnośnie edukacji seksualnej, miała w swoich założeniach na przykład aby nauczyć dziecko, że nie może się dotykać w miejscach intymnych przy innych osobach, np w przedszkolu, w windzie czy w parku. A poza tym chyba najważniejsze - w tej karcie kładzie się nacisk na to, że NIKT - poza rodzicami czy lekarzem - nie ma prawa tam dziecko dotykać. Ma to na celu ochronę dzieciaków przed molestowaniem, a nawet pedofilią. 

A jeżeli dzieciom się nie mówi nie tyle o seksie, co o ich własnym ciele, zabrania się oglądania narządów u dziewczynek czy bawienia siusiakiem, to robi się z tego wielkie tabu. I dzieci nawet jeśli ktoś je molestuje, nie powiedzą o tym nikomu bo się wstydzą. I tego właśnie chcieliby pedofile - żeby dzieci były nieuświadomione i wstydziły się komukolwiek mówić że wujek/sąsiad/ksiądz je "tam" dotyka. 

Tego dzieci się nie nauczą w ramach przestarzałego, często kościelnego WDŻ w którym wciąż uczy się bzdur o nadgryzionym jabłku i ogromnych porach w prezerwatywach, przez które przechodzi wirus HIV według pań katechetek.

Gość Gość gość
3 godziny temu, Gość Ola napisał:

Co za bzdury.

To nie są bzdury, tylko taka jest prawda. Nie znasz Boga to myślisz że to są bzdury. Każdy który nie zna Boga to tak uważa. Wiesz dlaczego? Bo ma serce zaślepione przez Diabła. Pewnie w tej chwili się śmiejesz, ale śmieje się ten kto się śmieje ostatni.

Gość Gość gość
7 minut temu, Gość g ooo sc napisał:

Jak on taki dobry, to czmeu na Ziemi jest glod, wojny, cierpia i umieraja dzieci????!!!!!

to taki 'test'  , tak?? 

religijne pier.dolenie

Każdy jeden który nie zna Boga zrzuca winę na Niego. On nie jest źródłem tego zła, źródłem zła jest Szatan, który Ciebie okłamuje. Szatan chce żeby wszyscy tak myśleli, bo nie chce żeby wszyscy poznali dobrego Boga.

Gość Gosc
14 minut temu, Gość Gość napisał:

Lepszy "latarnik" niż nawiedzona katechetka i jej teksty o nadgryzionym jabłku i porach w lateksie, przez które prezerwatywy nie chronią przed chorobami.

A takie czekanie prawie do pełnoletności z uświadamianiem dzieci i młodzieży to wg mnie jak podawanie dzieciaków na tacy ped...ofilom. Taki przecież woli, żeby dziecko się wstydziło komukolwiek powiedzieć, niż było uświadomione zgodnie z wytycznymi WHO

Gość g ooo sc
1 minutę temu, Gość Gość gość napisał:

Każdy jeden który nie zna Boga zrzuca winę na Niego. On nie jest źródłem tego zła, źródłem zła jest Szatan, który Ciebie okłamuje. Szatan chce żeby wszyscy tak myśleli, bo nie chce żeby wszyscy poznali dobrego Boga.

Jestes tak nawiedzona i masz tak sprany mozg, ze szkoda czasu.

to nawet moja  religijna, 67-letnia mam takich bzdur nie wygaduje

Gość Gość

Opisalam tutaj historie mojego przyjaciela z nastoletnich lat, który był gejem. Popełnił samobójstwo, bo ludzie go zgnoili. Jego tata w 4 dni osiwial, jego mama przez 8 lat brała leki psychotropowe na uspokojenie i depresję (mam z nimi cały czas kontakt). I nie wszedł mój wpis. W każdym razie nie życzę wam, żeby wasze dzieci okazały się odmiennej orientacji seksualnej i tożsamości plciowej, bo z takimi rodzicami i kolegami będą mieli ciężko w życiu. A nigdy nie wiecie, czy wasze dziecko urodziło się homo, bi, hetero czy innej tożsamości plciowej! Nigdy! Żadne wychowanie nie zmieni w dziecku/osobie tego w kim się zakocha! 

Gość gość

Nie jestem. To z czym zetknie się dziecko w swych najmłodszych latach jest bardzo ważne. Jeśli wmówimy mu, że to normalne, być może spróbuje. A jeśli jego pierwszym doświadczeniem seksualnym będzie ta sama płeć, to taki pozostanie. O tym właśnie wiedzą ci pseudo edukatorzy. Na to liczą. To z tolerancją nie ma nic wspólnego. Co stanie się dalej? Co zostanie zaakceptowane w następnym kroku? Zastanówcie się. 

Nie rzucę kamieniem w nikogo. Ale nie wyrażam zgody na to, by wmawiać dzieciom, ze to normalne. 

Gość Gość gość
32 minuty temu, Gość g ooo sc napisał:

Jestes tak nawiedzona i masz tak sprany mozg, ze szkoda czasu.

to nawet moja  religijna, 67-letnia mam takich bzdur nie wygaduje

Jeżeli uważasz, że miłość Pana Boga do Ciebie to są bzdury, to w takim razie współczuję Ci biedaku.

Gość gosc00011
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Nie jestem. To z czym zetknie się dziecko w swych najmłodszych latach jest bardzo ważne. Jeśli wmówimy mu, że to normalne, być może spróbuje. A jeśli jego pierwszym doświadczeniem seksualnym będzie ta sama płeć, to taki pozostanie. O tym właśnie wiedzą ci pseudo edukatorzy. Na to liczą. To z tolerancją nie ma nic wspólnego. Co stanie się dalej? Co zostanie zaakceptowane w następnym kroku? Zastanówcie się. 

Nie rzucę kamieniem w nikogo. Ale nie wyrażam zgody na to, by wmawiać dzieciom, ze to normalne. 

Ale homoseksualizm istnial od ZAWSZE, to nie jest nowosc ani wspolczesne wymysly.....

Gość gosc00011
1 minutę temu, Gość Gość gość napisał:

Jeżeli uważasz, że miłość Pana Boga do Ciebie to są bzdury, to w takim razie współczuję Ci biedaku.

Boga nie ma. wiec nie ma jego milosci. proste. 

to jest moje zdanie.

Gość gość
4 minuty temu, Gość gosc00011 napisał:

Ale homoseksualizm istnial od ZAWSZE, to nie jest nowosc ani wspolczesne wymysly.....

Skąd wiesz? 

Gość gosc00011
6 minut temu, Gość gość napisał:

Skąd wiesz? 

Z historii .... nie tej w szkole, lecz z historycznych opracowan.... 

Gość gość

Op

Przed chwilą, Gość gosc00011 napisał:

Historyczne opracowania są dopiero od momentu ich spisywania. A zatem nie od ZAWSZE. 

Gość gość
2 minuty temu, Gość gosc00011 napisał:

Jakich na przykład? 

Gość ffzaazzzz

Nie nie jestem zwolennikiem. 

Wolalabym zeby w szkole uczono dzieci ogolnie pojetej tolerancji a nie tylko tolerancji do teczowych.

Wolalabym zeby dzieci nie wysmiewaly sie nawzajem tylko dlatego ze ktores z nich ma niefirmowa koszulke czy buty a tata jezdzi fiatem a nie mercedesem. Wolalabym zeby dzieci nie wysmiewaly sie nawzajem bo zamiast srajfona ktos ma telefon z nizszej polki cenowej a urodziny wyprawil w domowym ogrodku a nie wypasione przyjecie w klubie. 

Takiej tolerancji potrzeba w Polsce w pierwszej kolejnosci ! 

Gość Gość
18 minut temu, Gość ffzaazzzz napisał:

Nie nie jestem zwolennikiem. 

Wolalabym zeby w szkole uczono dzieci ogolnie pojetej tolerancji a nie tylko tolerancji do teczowych.

Wolalabym zeby dzieci nie wysmiewaly sie nawzajem tylko dlatego ze ktores z nich ma niefirmowa koszulke czy buty a tata jezdzi fiatem a nie mercedesem. Wolalabym zeby dzieci nie wysmiewaly sie nawzajem bo zamiast srajfona ktos ma telefon z nizszej polki cenowej a urodziny wyprawil w domowym ogrodku a nie wypasione przyjecie w klubie. 

Takiej tolerancji potrzeba w Polsce w pierwszej kolejnosci ! 

Niedługo będzie tak że jak ktoś nie jest homo, to jest nie normalny, czyli gorszy. Niektórzy już tak twierdzą i to tutaj w tym temacie. Uważają że homo to normalność, czyli lepszy i ktoś jest dumny że jego syn będzie homo, czyli uważa się za lepszego.

Gość Gość gość
49 minut temu, Gość gosc00011 napisał:

Tak, to prawda, dlatego Bóg zniszczył Sodomę i Gomorę. Kilku mieszkańców chciało wydymać aniołów których odwiedzili Lota.

Gość Gosc

Uważam ze to zbędne i dla mnie  stracone pieniadze. W Polsce wiele dzieci ma problemy z nadwagą  i dodatkowowa  lekoja   sportu przyda im się bardziej . 

Gość gość
1 godzinę temu, Gość Gość gość napisał:

Tak, to prawda, dlatego Bóg zniszczył Sodomę i Gomorę. Kilku mieszkańców chciało wydymać aniołów których odwiedzili Lota.

A Kronos zjadł własne dzieci. I co z tego? Mitologiczne bajki cytujesz jako argument w XXI wieku? Na serio?

Gość Gość gość
40 minut temu, Gość gość napisał:

A Kronos zjadł własne dzieci. I co z tego? Mitologiczne bajki cytujesz jako argument w XXI wieku? Na serio?

Nie piszę o Kronosie, tylko o Sodomie i Gomorze. To nie są mitologiczne bajki, tylko historia jak ktoś tu wcześniej się do niej odniósł. Historia to są fakty, chyba że uważasz że 2 wojna światowa to też są mitologiczne bajki.

Gość Gość
5 godzin temu, Gość Gosc napisał:

Lepszy "latarnik" niż nawiedzona katechetka i jej teksty o nadgryzionym jabłku i porach w lateksie, przez które prezerwatywy nie chronią przed chorobami.

A takie czekanie prawie do pełnoletności z uświadamianiem dzieci i młodzieży to wg mnie jak podawanie dzieciaków na tacy ped...ofilom. Taki przecież woli, żeby dziecko się wstydziło komukolwiek powiedzieć, niż było uświadomione zgodnie z wytycznymi WHO

Tak piszesz, bo myślisz że załapiesz się na świetną posadkę. Pewnie lubisz dotykać małe siusiaki, co latarniku?

Gość gość
2 godziny temu, Gość Gość gość napisał:

Nie piszę o Kronosie, tylko o Sodomie i Gomorze. To nie są mitologiczne bajki, tylko historia jak ktoś tu wcześniej się do niej odniósł. Historia to są fakty, chyba że uważasz że 2 wojna światowa to też są mitologiczne bajki.

Nie, to są takie same mitologiczne bajki, tyle, że z różnych mitologii.