Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosia

Rozstępy w ciąży pomocy

Polecane posty

Gość Gosia

Witam 

jestem w 15 tygodniu i póki co nie mam dużego brzucha jest bardzo niewidoczny, martwię się bo dowiedziałam się ze trzeba stosować od samego początku ciąży by nie mieć rozstępów a ja dopiero od dzisiaj zaczęłam

kiedy w pierwszy raz stosowałyście coś na rozstępy? I co polecacie bo ja nie mam pojęcia co jest najskuteczniejsze 

lepsze olejki czy kremy ? 

Gość Gosia
Przed chwilą, Gość Gosia napisał:

Witam 

jestem w 15 tygodniu i póki co nie mam dużego brzucha jest bardzo niewidoczny, martwię się bo dowiedziałam się ze trzeba stosować od samego początku ciąży by nie mieć rozstępów a ja dopiero od dzisiaj zaczęłam

kiedy w pierwszy raz stosowałyście coś na rozstępy? I co polecacie bo ja nie mam pojęcia co jest najskuteczniejsze 

lepsze olejki czy kremy ? 

W necie ciężko znaleść coś co by było na czasie wszystkie tematy są z 2015! 

A wole zapytać osób które stosują i wiedza więcej na ten temat 

Gość Gosia
11 minut temu, Gość Gosia napisał:

W necie ciężko znaleść coś co by było na czasie wszystkie tematy są z 2015! 

A wole zapytać osób które stosują i wiedza więcej na ten temat 

Wiem że większość mówi to zależy od genów itp... ale gdybym nic nie stosowała moja skóra była by sucha i na pewno było by rozstępy 

wiec proszę tego nie pisać bo to wiem

Gość Gosc

Ja tez zaczelam 15 tydzień i zastanawiam się kiedy powinnam zacząć smarowanie 😅 Mam dwa kilo na plusie więc ciąży póki co nie widać  ale zaczynam szukać info o smarowaniu

Gość iua
28 minut temu, Gość Gosia napisał:

Wiem że większość mówi to zależy od genów itp... ale gdybym nic nie stosowała moja skóra była by sucha i na pewno było by rozstępy 

wiec proszę tego nie pisać bo to wiem

Ale to niestety najprawdziwsza prawda. Jeśli masz mieć rozstępy to będziesz je miała i smarowanie nic nie pomoże. Ale warto rzeczywiście nawilżać skórę, bo przez rozciąganie zaczyna swędzieć. Ja smarowałam brzuch i uda olejkami - na brzuchu brak rozstępów, na udach niestety się pojawiły.

Gość Gość

Ja jestem w 34 tygodniu ciąży, 8 kg na plusie i nie mam na razie żadnego rozstepa (moja mama też nie miała) ale smaruje brzuch od kiedy dowiedziałam się o ciazy. Ja obecnie mam jakiś olejek i balsam z lirene mama - kupiłam w rossmanie na promocji 2+1 🤣 za każdym razem kupuje coś innego z innej firmy z półki dla kobiet w ciąży ale szczerze najlepszy to był balsam najtańszy baby dream dla ciężarnych ok 14 zł a nic tak nie nawilzylo mi brzucha! 

Gość Nina

Nic nie masz to po co panikujesz? 

Ja mam i to bardzo duże, smarowałam czym mogłam, nawet kremy za 100 zł, moja mama też ma i niczym nie smarowała.