Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksandra

Krwawienie podczas brania tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość Aleksandra

Dzień dobry 🙂 Mam pytania odnośnie krwawienia miedzymiesiączkowego. Dostałam od lekarza receptę na Sidretella 20, obecnie jestem po 13stej tabletce z pierwszego opakowania, wcześniej przez 3 lata nie stosowałam żadnych hormonalnych środków antykoncepcyjnych. Wszystkie tabletki biorę codziennie o stałej porze, nie pominęłam żadnej, ani nie miałam żadnych problemów żołądkowych. Opakowanie zaczęłam pierwszego dnia okresu, tuż po jego zakończeniu pojawiły się u mnie lekkie plamienia, które po kilku dniach nasiliły się do obfitego krwawienia przypominającego zwykły okres. Czytałam na ulotce oraz w internecie o występowaniu takich krwawień międzymiesiączkowych, lecz mimo to czuję lekką panikę. Nie wyobrażam sobie ciągłego obfitego krwawienia przez kolejne nawet 3 miesiące. Czy jest to normalne? Czy za kilka dni powinno się to ustabilizować i zniknąć jak organizm się przyzwyczai do hormonów, czy jednak mam źle dobrane tabletki albo takie nasilające się krwawienie może być groźne? Proszę o radę 🙏

Gość Aleksandra

Dodam jeszcze, że jestem całkowicie zdrowa, szczupła i mam 22 lata, nigdy nie miałam żadnych zaburzeń miesiączkowania itd