Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tampacz

Prezerwatywy i zele przedłużające stosunek

Polecane posty

Gość tampacz

Witam. Mam pytanie.
Stosując prezerwatywy lub żele ( maści ) przedłuzające stosunek wiadomo znieczulam członek ale mam pytanie czy jeśli dochodzi do stosunku to maść lub zel który wtarłem w członka nie spowoduje tez znieczulenia pochwy u partnerki ?
Ostatnio zastosowałem prezerwatywe durex performa. Ona ma srodku środek opóżniający wytrysk. Czy jak po np. 3 minutach zdejme prezerwatywe i wejdę w partnerke to też przenoszę na jej scianki ten środek ?
Za odpowiedz z góry dziekuję gdyż nie chcce by moja partnerka przezemnie miała słabe doznania.

Gość IVO

Znieczulisz niestety. Środek w tych prezerwatywach jest w formie lepiącej się maści. Tak wiec jak zdejmiesz gumę to Twój maly będzie się lepił i tym samym znieczulisz partnerkę. Jeśli uzywasz tego typu prezerwatyw to najlepiej jest ich nie zdejmować do konca stosunku.
Jesli nie chcesz mieć pomiędzy sobą a partnerką gumy to kup sobie chusteczki oc wipes. Sa nasączone rzadszym płynem i wchłaniają sie. Tak więc potem jak współżyjesz z partnerką to nie będziesz jej znieczulał (rzecz jasna trzeba pozekać 2-3 minuty aż sie to wchłonie). Minus jest taki,że trzeba to zamówić przez internet i nie są tak dostępne szeroko jak prezerwatywy.

Gość Tampacz

A to przypadkiem nie działa na zasadzie sprayu? Bo kiedyś miałem orgasm control spray . Czy nie jest to ten sam środek?

Gość ivo

Ekspertem nie jestem, ale prawdopodobnie tak. Tyle,że dla mnie chusteczki są o wiele wygodniejsze. spray to dość spora butelka i nie będziesz go wiecznie tachał ze sobą ( nigdy w końcu nie wiesz kiedy będzie stosunek). A tak możesz mieć takie chusteczki zawsze ze sobą w portfelu bo zajmują o wiele mniej miejsca.