Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MI NIE WOLNO BYĆ SZCZĘŚLIWYM BO JESTEM CHRZEŚCIJANINEM A DOBRY CHRZEŚCIJANIN MUSI CIERPIEĆ JAK ZAŻYNANA ŚWINIA

Polecane posty

Gość gość

gdy się radujesz, gdy jesteś szczęśliwy to wiedz że Bóg Cię nienawidzi

gdy się radujesz, gdy jesteś szczęśliwy to wylądujesz w piekle

Gość w kość

Z pewnymi wyjątkami.Księdzu wolno mieć i kobietę i kasę .I jeszcze wybiera się do nieba bo uważa się za lepszego od świeckich ,chociaż więcej grzeszy . 

Gość Gosc

Co za teoria 😂

Jak dobrze że bliżej mi do agnostyków 😀

Wolny umysł od wszelakich religii

Gość w kość
Cytat

NIE WOLNO BYĆ SZCZĘŚLIWYM

DOBRY CHRZEŚCIJANIN MUSI CIERPIEĆ JAK ZAŻYNANA ŚWINIA

Moim zdaniem jest to kłamstwo wymyslone przez duchownych  ,żeby bardziej wziąć owieczki za mordę .Jak ktoś cierpi to jest mało krytyczny , mało kreatywny i na ogół niewiele mysli,a myślenie zawsze było zagrożeniem dla religii i jej kapłanów . 

Gość ???

Nie wiem, w jakiego boga wierzysz, autorze, ale na pewno nie w Tego.

Gość gość

noi tu sie mylisz, bo po hebrajsku modlitwa bardzo często znaczy "radować sie", "tańczyć" "śpiewać", podobnie jak w nowym testamencie "róbcie wszystko ku chwale bożej" oznacza robić wszystko z zapałem i przyjemnością.

Gość DJ AKOZA
Przed chwilą, Gość gość napisał:

noi tu sie mylisz, bo po hebrajsku modlitwa bardzo często znaczy "radować sie", "tańczyć" "śpiewać", podobnie jak w nowym testamencie "róbcie wszystko ku chwale bożej" oznacza robić wszystko z zapałem i przyjemnością.

SZCZEGOLNIE KAMIENIOWAC GRZESZNIKOW KTORZY GRZESZNIKAMI SA MIANOWANI NA PODSTAWIE ARBITRALNYCH ZASAD PRZESTARZALEGO DOGMATU OBYCZAJOWEGO.

Gość gość
24 minuty temu, Gość DJ AKOZA napisał:

SZCZEGOLNIE KAMIENIOWAC GRZESZNIKOW KTORZY GRZESZNIKAMI SA MIANOWANI NA PODSTAWIE ARBITRALNYCH ZASAD PRZESTARZALEGO DOGMATU OBYCZAJOWEGO.

Dzisiaj się juz nie kamienuje, idź do spowiedzi. 

Gość nie ufajcie

Z drugiej strony, księża i zakonnice nam wymadlaja cierpienia. Szczególnie tym pobożnym, co często chodzą do kościoła i ładnie sie modlą. Bo chcą, żeby takie osoby zostały same i wspierały kościół materialnie. Ale mam na to sposób - kiedy spada na mnie nowe cierpienie, zaczynam grzeszyć i bluźnić, a wtedy Bóg bardzo szybko przestaje mnie dręczyć. Niestety pozwoliłem sobie na zbytnie zaufanie do ludzi kościoła za młodu i to sie odbiło na trwałe na moim zyciu, które jest juz nie do odbudowania. Nie popełnijcie mojego błędu. Macie jedno życie, nie oddawajacie władzy nad nim ludziom, którzy chcą waszego nieszczęścia. 

Gość tipi
16 minut temu, Gość nie ufajcie napisał:

zaczynam grzeszyć i bluźnić, a wtedy Bóg bardzo szybko przestaje mnie dręczyć.

bo niestety wtedy przeskakujesz w łapt tego drugiego

Gość tipi

*łapy