Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nerwica

Nerwica pomocy

Polecane posty

Gość Nerwica

Witam. Od jakiegoś czasu cierpię na nerwice lękową. Ma 16 lat. Wszystko zaczęło się w wakacje. Zaczął się niespodziewany strach wywołany sugestia pewnej osoby. Zaczęłam analizować poważnie swoje myśli. Długotrwały stres wywołuje u mnie derealizację. Przez pewien czas nie wiedziałam co się ze mną dzieje. Zaczęłam więc natrętnie o tym myśleć i szukać przyczyn i określić swój stan. Czytałam w Internecie o różnych chorobach i w I wmawiałam sobie objawy.. Byłam uPrzez pewien czas nie wiedziałam co się ze mną dzieje. Zaczęłam więc natrętnie o tym myśleć i szukać przyczyn i określić swój stan. Czytałam w Internecie o różnych chorobach i w I wmawiam sobie objawy.. Byłam także u lekarza byłam także u lekarza. Okazało się że moje wyniki są poprawnw choć czułam dziwne objawy somatyczne i derealizacje. Okazało się ze problem jest w psychice. Długo się męczyłam aż wkoncu psycholog i psychiatra. Dostałam leki po których czułam straszne pogorszenie. Lecz warto było to przejść bo poczułam się o wiele lepiej. Wróciłam do normalności a derealizacja minęła. Od niedawna biorę podwójna dawkę i znów czuje pogorszenie ale nie w takim stopniu jak wcześniej. Podczas moich zaburzeń ciagle analizowałam swoje zdrowie, objawy somatyczne, myśli itd. Wmawiałam sobie już zanik mięśni, białaczkę i najgorsze z wszystkich-schizofrenię. Paniczny strach przed zachorowaniem na chorobę psychiczna nie dawał mi spokoju. Doszukiwałam się u siebie objawów przez co przez pewien czas natrętnie sprawdzałam czy nikt za mną nie idzie, nasłuchiwałam czy napewno nie słyszę nic podejrzanego itd. Później minęło. Teraz gdy biorę większa dawkę leku czuje pogorszenie w postaci natrętnych myśli i szukania u siebie objawów tej choroby i jakiś wewnętrzny niepokój. Nie wiem czy nerwica lekowa jest w stanie wprowadzić nas w aż taki błąd czy naprawdę coś ze mną nie tak? 

Gość january88

Kto Cie moja droga w taki stan lękowy wprowadził ? Znam jedną osobę, która właśnie też przez pewną sytuację zaczęła sobie wmawiać chorobę. Raz że nerwica, dwa to jest bardzo prosta droga do depresji, zaczniesz dochodzić do wniosku, że nie masz po co żyć. A co oprócz leków Ci jeszcze zafundowali ci lekarze ? Wiesz co, ja też miałam nerwicę, ale podstawą jest terapia myślę, rozmowa z psychologiem. Sama chodziłam na u siebie w Mińsku mazowieckim do Centrum Psychologicznego Sens.