Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NelkaS

Wasze ulubione postacie z horrorów?

Polecane posty

Gość NelkaS

Hej 🙂

W ostatnio weekend zrobiłam sobie maraton filmowy (głównie horrorów)i chciałabym Was zapytać jakie filmy lubicie najbardziej oraz jakie postacie najbardziej zapadły Wam w pamięć? Bardziej realistyczne m.in psychopaci, czy może jednak mutanty?

Gość Kori

Trudny temat, myślę że warto do listy dołączyć The Ring, no i jak dla mnie seria "Piła" robiła duże wrażenie i z chęcią obejrzałem każdą z części.

Gość MARTWY LEWAK

KSIONDZ ROBAK Z PANA TADEUSZA

Ten typ z Halloween mój ulubiony. Lubię takich tajemniczych, milczących psycholi, co niewiadomo czy to jaki demon czy po prostu świr.

Gość kamila

Ja bardzo lubię te postacie w amerykańskich horrorów. Tak się ostatnio też zastanawiam czy to gra aktorska czy może kreacja komputerowa, bardzo profesjonalnie zagrane. 

Gość renata
3 godziny temu, Gość kamila napisał:

Ja bardzo lubię te postacie w amerykańskich horrorów. Tak się ostatnio też zastanawiam czy to gra aktorska czy może kreacja komputerowa, bardzo profesjonalnie zagrane. 

Nie no raczej to jest gra aktorska, bo wątpię aby było to komputerowo robione, chociaż teraz technika tak poszła do przodu, że nic nie wiadomo. 

Gość Berlika

Również bardzo lubię postaci psychopatów i też raczej takie filmy zapadają mi w pamięć, czekam też w końcu na jakiś polski dobry horror bo jak na razie to nic nie widziałam co mogłoby przykuć moją uwagę.

Gość Kajkaa

Nie wiem czy słyszeliście, że w przyszłym roku bodajże w marcu ma być polski horror W lesie dziś nie zaśnie nikt typu slasher, także zobaczymy jak to im wyjdzie 😉

Gość elooa
Dnia 19.11.2019 o 13:55, Gość Kajkaa napisał:

Nie wiem czy słyszeliście, że w przyszłym roku bodajże w marcu ma być polski horror W lesie dziś nie zaśnie nikt typu slasher, także zobaczymy jak to im wyjdzie 😉

widziałam w necie krótką zapowiedź na pewno się wybiore do kina

Gość Dobel

Ja również i też trochę poczytałem artykułów. W końcu ma być to polski slasher więc zobaczymy jak im to wyjdzie bo amerykańskie naprawdę potrafią trzymać w napięciu. 

Gość Gosc xxxxxxxxxxx

Ja tam lubie i Freediego Krugera i Michaela Mayersa z Halloween czy Jasona Voorheesa z Piatku 13 albo Pinhead i Cenobici z Hellraiser . Lubie stare dobre serie grozy z lat 80 stary dobry Koszmar z ulicy wiązów klasyka gatunku .No albo też wspomniana piła i Jigsaw . Co dalej o duchach albo jakies demony mniej lubie ale Halloween albo Piątek 13 najbardziej typowe postacie wiadomo .Chyba najbardziej jak mordercy z filmu grozy to się kojarzy od razu taka postać w masce hokejowej albo w białej masce mnie najbardziej wciągają takie serie . Albo Pinhead i jego głowa w szpilkach i ta kostka co go wzywała .Echh najlepsze serie . Freddy i ten jego sweter w paski i rękawica z ostrzami i ta spalona twarz w czarnym kapeluszu z rondem .Jeszcze władca lalek i te laleczki jego taka jedna z wiertłem w głowie inna taka czarna była i miała ostrze w ręku .Jeszcze taka lalka co płomienie wypuszczała z ust i miała hełm na głowie i jeden taki kowboj lalka co miał bodajże cztery ręce i taka lalka arlekina co tak kręciła głowa dookoła . Władca lalek lepszy był od chuckiego tyle że kino bardziej klasy B. 

Gość Norbert

O proszę propozycji jest mnóstwo, teraz trzeba będzie znaleźć tylko tytuły 🙂

Ja tam lubię coś w stylu slasherów m.in Piła, do tego Piątek 13 to już klasyk tak samo jak Dom w głębi lasu. 

Gość Przemek
Dnia 11.11.2019 o 23:49, Gość NelkaS napisał:

Hej 🙂

W ostatnio weekend zrobiłam sobie maraton filmowy (głównie horrorów)i chciałabym Was zapytać jakie filmy lubicie najbardziej oraz jakie postacie najbardziej zapadły Wam w pamięć? Bardziej realistyczne m.in psychopaci, czy może jednak mutanty?

Nosferatu

Gość filidor dzieckiem podszyty

ANNA NOXELIA

Gość filidor dzieckiem podszyty
Dnia 12.11.2019 o 10:05, Gość MARTWY LEWAK napisał:

KSIONDZ ROBAK Z PANA TADEUSZA

dlaczego jesteś martwy? Na co padłeś?

Gość Bizek

Ja dołączę do tej listy na pewno "Koszmar z ulicy wiązów", Laleczka Chucky oraz Oszukać Przeznaczenie wręcz topowe serie horrorów, a dokładnie slasherów. Sprawdźcie i mam nadzieję. że przypadną Wam do gustu jeśli jeszcze któregoś nie widzieliście. 

Gość Mogga

O proszę to nie wiedziałam, że będzie nasz horror czekam na coś dłuższego z trailerów,  żeby lepiej ocenić jak film wypada. 

Gość Laura

Pewnie ktoś wrzuci jak się pojawi. Natomiast dwa z moje czołówki horrorów to na pewno Lśnienie oraz Teksańska masakra piłą mechaniczną. Na pewno idealne na wieczór z chłopakiem, bo sama raczej bym się nie odważyła obejrzeć 😄

Gość judyta

ja czekam na ten nowy polski horror co ma wyjść w marcu. Jestem w dobrej myśli że będzie dobry. 

Gość Tadek

Ja liczę na emocje i niespodziewany koniec, bo jednak wiele filmów jest po prostu przewidywalnych. W slasherach wiadomo, że na pewno można liczyć na dużo akcji za co cenię sobie szczególnie takie kino!!

Gość yyy

Jak dla mnie to "Koszmar z ulicy Wiązów"! Straszny i trzymający w napięciu, oby więcej takich filmów 

Gość Zoomi

No i może ten polski film również wpisze się do listy najlepszych propozycji typu Slasher. Oby tak było i nie był tak oczywisty jak wiele amerykańskich produkcji, które często są po prostu powielane po starszych wersjach. 

Gość kamil
Dnia 28.11.2019 o 21:26, Gość yyy napisał:

Jak dla mnie to "Koszmar z ulicy Wiązów"! Straszny i trzymający w napięciu, oby więcej takich filmów 

Też bardzo mi się podobał jednak wszystko co amerykańskie jest dobre no nie oszukujmy się. Polska jeżeli chodzi o horrory to jest na samym końcu:( 

Gość gość

No niestety horrory to nie nasza specjalność. Może ten nowy co ma wyjść gdzieś na następny rok będzie dobry. 

Gość kamil
Przed chwilą, Gość gość napisał:

No niestety horrory to nie nasza specjalność. Może ten nowy co ma wyjść gdzieś na następny rok będzie dobry. 

A ma jakiś horror wyjść Polski? 

Chyba nie jestem w temacie

Gość zaqwsx

Tak coś podobno ma wyjść w następnym roku nowego jakiś polski horror. Tydzień temu nawet oglądałem na youtube teaser całkiem ciekawy się wydaje.