Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta

baterie umywalkowe

Polecane posty

Gość Marta

Moja historia. Zamówiłam 5 baterii umywalkowych, które w założeniu powinny same „odbijać” i zatrzymywać strumień wody ( takie jak w centach handlowych)  w dwóch sklepach: Ole Ole (2 szt.)  i Łazienkaplus.pl ( 3 szt.). Po zamontowaniu okazało się, że baterie „ odbiją” losowo i zdarza się, że strumień wody się nie zatrzymuje. Swojej roli nie spełniały więc w najmniejszym stopniu. Zamiast gwarantować, że woda nie będzie się lała po otworzeniu zaworu  one powodowały sytuację zgoła odwrotną,  powodowały ryzyko zalania. Wobec czego baterie zostały zdemontowane i odesłane do sklepów. Sklep Łazienkaplus.pl , wiedząc jakiej jakości towar został mi dosłany, zwróciły kwotę za 3 szt. baterii oraz koszt demontażu i montażu nowych. Bezproblemowo.

Sklep Ole Ole reklamacji nie uznał i po kilku miesiącach ( sprawa trwała od stycznia do czerwca)  namawiania mnie na ich naprawę ( na co się nie zgadzałam, bo te baterie to w całości chłam) odesłał mi baterie niby naprawione ale one po takim czasie nie są mi już potrzebne. W ich miejsce musiałam zamontować nowe, bo obiekt, do którego były zakupione nie mógł funkcjonować bez baterii przez kilka miesięcy.

Stanowczo nie polecam sklepu Ole Ole. Nigdy już nic tam nie kupię i Wam odradzam. W razie dosłania byle czego nie będziecie traktowani poważni. Litera prawa-nawet jeśli nie jest zgodna z logiką i zwyczajnym poczuciem sprawiedliwości – będzie stanowiła dla Ole Ole bezwzględną podstawę do tego, żeby zostawić Was ze sprzedanym Wam chłamem. Będą wobec Was stosowane kruczki prawne, żeby towar nie został od Was przyjęty, a pieniądze zwrócone. Taki sposób postepowania, nawet jeśli się jest „ na prawie” nie przystoi do  dzisiejszej sytuacji na rynku gdzie można sobie wybrać partnera godnego zaufania i takiego, który potraktuje nas nie jak frajera, któremu udało się wetknąć chłam ale jak partnera, którego należy szanować, bo być może do nas wróci i pozwoli nam zarobić w przyszłości. Ja do Ole Ole na pewno nie wrócę i Wam odradzam.