Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natala

Jak namówić partnera na psa?

Polecane posty

Gość Natala

Odkąd mieszkamy razem, a będą to już 4 lata, marzę o psie. W ostatnim czasie myślę już tylko o tym. Moja znajoma ma hodowlę psów rasy, która mnie interesuje. Byłam u niej na kawie i zobaczyłam szczeniaki... Zakochałam się w jednym na zabój. Nie wyobrażam sobie, że nie będę go mogła zabrać. Ale oczywiście mój partner się nie zgadza. Mówi, że nie mam warunków. Ja się nie zgadzam - mamy dwupokojowe normalne mieszkanie, mamy miejsce, nie mamy dzieci i nie planujemy w najbliższej przyszłości. Mówi, że pracujemy. Ok, ale ja często pracuję z domu, a poza tym spokojnie mogę z psem rano i po powrocie wyjść. Mnóstwo ludzi ma psy, a jakoś też pracują. Nie przemawiają do mnie jego argumenty. On niby lubi psy, ale się upiera, że nie możemy mieć psa z powyższych powodów. Nie i JUŻ. A ja marzę o piesku, w moim domu zawsze były psy. Nie wiem już, jak mam go przekonać. Nie jest to kwestia jego obaw o moją nieodpowiedzialność - jestem odpowiedzialną osobą, on wie, że dbałabym o psa. Powiedział, że dopiero za parę lat. Jakieś pomysły?