Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 16_

Rozmowy bez granic

Polecane posty

Gość 16_

Powiedziałeś, że stawiasz na wygląd? 😉 W początkowym etapie znajomości jest to istotne szczególnie u mężczyzn, bo oni przywiązują większą wagę do atrakcyjności fizycznej partnerki seksualnej. Jednak wraz z rozwojem relacji będziesz oczekiwał czegoś więcej. Zapragniesz kogoś, kto będzie dostarczał mu nie tylko bodźców wzrokowych, z kim nie będzie nudno zarówno w alkowie jak i przy codziennym stole.

A kobiety? Jeśli powiem, że największą wagę przywiązuję do wyglądu, czyż nie będzie to płytkie? 😉 Tak. Dla mnie istotna jest atrakcyjność fizyczna mężczyzny, bo na pierwszy rzut oka, ona podpowiada mi jakie on może posiadać cechy. Zadbany i dobrze wyglądający mężczyzna kojarzyć się będzie z zaradnością, przebojowością, inteligencją? 😉 Wówczas jest szansa na dalsze poznawanie. Jesteśmy wzrokowcami, mniej lub więcej i te różnice między płciowe w postrzeganiu nie są aż takie znów duże. 

Takie niepoukładane moje myśli nocą.... 

Gość TBZ

Ludzie są płytcy i próżni na ogół (nie jestem wyjątkiem, wbrew temu co pewnie sugerować może wydźwięk tego komentarza).

Gość 16_

Może jesteś dla siebie za surowy? Trudno powiedzieć coś o kimś, kto zapisał jedno zdanie. 

Obserwując świat, odnoszę podobne wrażenie. Głębię zakryła fala egoizmu i obojętności.

Gość mit

Wygląd z pewnością jest szalenie istotny na początku, coś musi nas ze sobą zetknąć. No chyba, że masz sposobność poznania z innej strony, np. słuchając, czytając, czy będąc świadkiem jakiegoś niezwykłego zdarzenia z taką osobą. Jeśli wywrze to na Tobie duże wrażenie, jest szansa, że trochę pominiesz wygląd. Szczególnie myślę, tyczy się to kobiet.

Gość TBZ

Nie mówię, że tylko płytcy jesteśmy ale często bywamy i to normalne w sumie, bo większość relacji jest powierzchowna i nie jesteśmy w stanie poznać i docenić każdego. A wygląd przyciąga, a charakter utrzymuje. Wielkiej filozofii to tu raczej nie ma. Jednak atrakcyjność jest warunkiem koniecznym, jeśli o standardowy związek chodzi. Niezależnie od hierarchii kryteriów doboru.

Gość 16_
1 minutę temu, Gość mit napisał:

Wygląd z pewnością jest szalenie istotny na początku, coś musi nas ze sobą zetknąć. 

Tak właśnie uważam, o czym napisałam wyżej- od tego się zaczyna. Później trzeba zanurzyć się w inne rejony poznawania, by znaleźć to, co będzie łączyć.

Gość 16_
13 minut temu, Gość TBZ napisał:

A wygląd przyciąga, a charakter utrzymuje

W tym zdaniu, według mnie, najlepiej to zostało ujęte. Nie rozwijam już dzisiaj tej myśli, bo o tej porze mam prawo gadać od rzeczy.  

Gość mit

Ciężki temat... W trakcie działania chemii świeżego związku, że tak to ujmę, wszystko wydaje się atrakcyjne, wygląd, charakter itd. Należałoby odczekać? Tylko ile? I wtedy szukać tego, co łączy? Sztucznie jakoś to brzmi ;-) ale podoba mi się stwierdzenie TBZ "wygląd przyciąga, a charakter utrzymuje". 

Gość mit

A zatem dobranoc 16 :-)

Gość TBZ

Dobranoc towarzystwu 🙂

Gość TBZ
3 minuty temu, Gość mit napisał:

TBZ 🙂

Tak? 🙂

Gość mit

Dobranoc Tobie również ;-)

Gość TBZ

A dziękuję, choć nie wiem, czy skorzystam i wzajemnie:) 

Gość 16_

Ciekawe czy wyspaliście się towarzysze mojej nocnej wędrówki? 😉 Dobry sen i odpowiednia ilość, gwarantuje promienną cerę- nawiązując do tematu.

Gość gość

Ameba myślała, że zwabi tutaj Krzysiaczka, a on wolał naparzać się kilka godzin na hejterskim temacie 😀