Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość3

Zakochałem się w niej ale mieszkam za daleko

Polecane posty

Gość gość3

Poznałem ją za granicą bo nie mieszkam w Polsce ale ona mieszkała blisko mnie chwilowo u jej cioci i pracowała. Bardzo szybko po poznaniu jej odjechała bo niestety planowała to o wiele wcześniej, być może jakbym jej wtedy powiedział że zakochałem się w niej to by została ale już za późno.

Obecnie minął już prawie rok a my piszemy ze sobą codziennie i dogadujemy się bardzo dobrze ale ona nie wie jak bardzo ją lubię. Kolejny problem jest taki że do Polski jeżdżę często ale ja pochodzę z drugiej strony Polski i mieszkamy 7 godzin od siebie. Nie ważne co to nie ma szans bym z nią mógł być i nawet nie wiem czy by zaakceptowała moje uczucia dla niej gdybym powiedział jej jak bardzo ją lubię

Co powinienem zrobić? wiem że chyba powinienem się pogodzić że nie mam szans z nią być ale z drugiej strony bardzo ją lubię, ona jest bardzo miła, wesoła i rozsądna nie tak jak inne dziewczyny w jej wieku i nawet nie przeszkadza mi że jest o 3 lub 4 lata starsza.

Gość jckd

jak jest taka rozsadna, to nie licz na uczucie z jej strony, chyba ze tak lubisz...ty zakochany ona wyrachowana, skoncza sie korzysci skonczy sie zwiazek, to ze ktos jest dla nas mily, usmiecha sie nie oznacza ze nas lubi-przyda ci sie ta wiedza w zyciu a zrobisz z nia co chcesz

Gość Shhh

Najlepiej zaryzykować, postarać się o nią, zobaczyć co będzie, niż zastanawiać się, zrezygnować, a później zamartwiac się czy jednak by coś z tego wyszło. Najwyżej przyjmiesz porażkę na klate, ale może to też ułatwi Ci, w razie czego, odkochanie się. Takie bycie w niewiedzy sprawia, że długo się tkwi w platonicznej miłości.

Zastanów się czy na pewno nie ma możliwości abyście zamieszkali bliżej siebie, a może razem, może jakieś wspólne plany jeśli byłaby chętna? 

Gość Shhh
9 minut temu, Gość jckd napisał:

jak jest taka rozsadna, to nie licz na uczucie z jej strony, chyba ze tak lubisz...ty zakochany ona wyrachowana, skoncza sie korzysci skonczy sie zwiazek, to ze ktos jest dla nas mily, usmiecha sie nie oznacza ze nas lubi-przyda ci sie ta wiedza w zyciu a zrobisz z nia co chcesz

Oj widzę złe doświadczenia z byłą. 

Skoro ta dziewczyna przez cały ten czas utrzymuje z nim kontakt, to musi go jednak lubić.

Reszty nie będę komentować, moim zdaniem cały ten komentarz nie ma zbytnio sensu w tym poście. 

Gość gość :D

Najlepiej jej powiedz jeśli jeszcze jest wolna

Gość Ell.

Ale z ciebie fajtlapa. Facet co widzi same problemy, niech nie majaczy o uczuciu. Zawracanie tylko tylka komus. 

Gość Sun
7 godzin temu, Gość Ell. napisał:

Ale z ciebie fajtlapa. Facet co widzi same problemy, niech nie majaczy o uczuciu. Zawracanie tylko tylka komus. 

Można tak mówić choć ja kiedyś byłem w podobnej sytuacji co autor i pozwoliłem jej odejść i do teraz żałuję :/

Gość gość3
Dnia 26.12.2019 o 23:17, Gość Shhh napisał:

Skoro ta dziewczyna przez cały ten czas utrzymuje z nim kontakt, to musi go jednak lubić.

Mam nadzieje, chciałbym by tak było, fajnie by było jakby się okazało że faktycznie mnie lubi bo bardzo dobrze się rozumiemy i można powiedzieć że zawsze całymi dniami ze sobą piszemy i to codziennie jednak nie jestem pewny co o mnie myśli

Gość gość3
Dnia 26.12.2019 o 23:13, Gość Shhh napisał:

Najlepiej zaryzykować, postarać się o nią, zobaczyć co będzie, niż zastanawiać się, zrezygnować, a później zamartwiac się czy jednak by coś z tego wyszło. Najwyżej przyjmiesz porażkę na klate, ale może to też ułatwi Ci, w razie czego, odkochanie się. Takie bycie w niewiedzy sprawia, że długo się tkwi w platonicznej miłości.

Zastanów się czy na pewno nie ma możliwości abyście zamieszkali bliżej siebie, a może razem, może jakieś wspólne plany jeśli byłaby chętna? 

Jeśli by się okazało że możemy być razem to musiałbym wrócić do Polski lub przez jakiś czas chociaż latać do Polski jak najczęściej by się  z nią spotykać, choć pewnie będę musiał to boje się tak całkiem zaryzykować bo martwi mnie że jak pójdzie źle to strace ją a to jest moja jedyna koleżanka z którą utrzymuje kontakt i nie chciałbym by nasza znajomość upadła jeśli coś by poszło źle

Gość gość3
Dnia 26.12.2019 o 23:08, Gość jckd napisał:

Też tak może być 😞 jednak mam nadzieje że ona mnie lubi choć nigdy nie wiadomo

Gość ooo

To z jakiego kraju ona jest? z Polski czy z jakiegoś innego?