Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

co to znaczy, ze jest kryzys meskosci? a czy mamy kryzys kobiecosci

Polecane posty

Gość Gość
2 minuty temu, Bolek napisał:

Wykorzystywanie płci/rasy,  źle pracuje ale kiedy mnie zwolnią to nie dla tego że się obijam tylko oskarżę firmę o dyskryminację. Biały mężczyzna nie ma takiej możliwości

* chyba że jest gejem

Nie do konca. Jezeli pracodawca moze udowodnic niedociagniecia w pracy i to, ze tych samych niedociagniec nie odpuszczal innym pracownikom to nic mu nie grozi. 

Gość Gość
Przed chwilą, Bolek napisał:

Jakoś feministki nie pikietują zakładów gdzie są ciężkie warunki i męcząca praca.

Sprawdz sobie statystyki pracy na produkcji. Wyjatkowo rowne sa

Gość Gość
Przed chwilą, Bolek napisał:

Najpierw musi udowodnić że nie jest rasistą bo o to zostanie oskarżony.

To jest wlasnie ten procea udowadniania. Chyba nie bedziesz udawac, ze polska nie jest rasistowska po tym jak sam uzyles rasitsowkiwgo okreslenia?

2 minuty temu, Bolek napisał:

Pewnie w hutach, kopalniach i kamieniołomach jest podobnie...

Tam chyba nikt nie marzy o takiej o takiej pracy. Tak jak nikt nie marzy o sprzataniu publicznych lazienek

Gość Gość
8 minut temu, Bolek napisał:

I o tym właśnie pisze, ja nie mogę nazwać czarnego czarnym, bo jestem rasistą. Murzyn do murzyna może mówić ty czarnuchu, a do białego ty białasie i wszystko jest ok. Mogą więcej? Mogą. A tylko dlatego że kiedyś mieli gorzej.

Do osob ze swojej grupy mozna mowic jak sie chce, bo to ludzie w tej grupie decyduja co jest akceptowane. I nie, czarnoskora osoba nie moze cie wyzywac, masz prawo to zglosic.

Gość Gosc
3 minuty temu, Bolek napisał:

Tak czy inaczej, im więcej praw i "człowieczeństwa" w systemie tym bliżej do upadku tego systemu. Za 100-150 lat będzie w całej Europie rządził dżihad i ich prawa. Zaleją Europę przez przyrost naturalny gdzie u nas oscyluje koło zera a u nich +8. Poszukaj statystyk 😉

Znam statystyki i wiem, ze to co mowisz jest bzdura

Gość Majkelson

Kryzys męskości ? Tak ,jest coś na rzeczy ,faceci okazują uczucia - to dobrze ,ale zbyt często wywlekają wszystko na wierzch ,byle co ,a to w sumie zaczyna śmieszyć . Faceci muszą być ubrani ę ,ą ,fryzurka jak model ,6ciopak itd ,a tak naprawdę sporo nas ma zakola ,włosy inne niż model na fotce ,ubranie codzienne ,a nie rurki fiolet i cebula na nadgarstku wielości tableta . Czasem trzeba zatrzymać się w zwierzaniu kobiecie ,zostawić coś dla siebie ,być twardszym ,ale nie chamem ,ot mieć ten swój męski świat . Kryzys kobiet ? Chmmm ,osobiście nie podoba mi się kobietą ciągle chodząca w jeansach ( ech gdzie ...enki ,spódnice ? ) ,fajka jedna za drugą ,piwo czy inne alko przed snem ,bekanie " bo się odbiło " ,przeklinanie ,głośne zachowanie ,cwaniaczenie . Może jestem niedzisiejszy ,ale kobieta inaczej mi się kojarzy ,ot z zasady ma więcej kultury niż facet ,a teraz bywa odwrotnie . Szkoda ..

Gość Gość
33 minuty temu, Bolek napisał:

Zaplątałaś się. Skoro ludzie w tej grupie pozwalają nazywać się w pewien sposób tylko jednej rasie a innej nie to są rasistami.

Nie. To zasada tego, ze jak polak smieje sie z polakow, ze to zlodzieje to jest ok. Jak ktos inny rzuca takimi zartami to jest to ponizajace. 

Gość Gość
16 minut temu, Bolek napisał:

Rozmowa tutaj z tobą odzwierciedla to jak działają feministki, z jednej strony pytasz o źródła badań a ja są nie po twojej myśli to piszesz o rozpatrywaniu jednostki. Mężczyźni mają większe szanse na kierownicze stanowisko bo myślą inaczej niż kobiety, strategicznie i logicznie, są skłonni do ryzyka, kobiety zaś bardziej podchodzą emocjonalnie i pod wpływem emocji podejmują decyzję. Wg badań na to stanowisko nadaje się mężczyzna 35-45 lat z takiego i takiego środowiska itd i z takiej grupy wybieraja bo jest łatwiej, oczywiście że jakaś kobieta może mieć wyższe kwalifikacje i "męskie" myślenie ale kto zaryzykuję ogromną kasę by to sprawdzić? 

Z kolei kobiety sa statystycznie lepszymi managerami i maja wiekszy wspolczynnik EE

A to jakie ktos ma myslenie widac po doswiadczeniu

Gość Gość
18 minut temu, Gość Majkelson napisał:

Kryzys męskości ? Tak ,jest coś na rzeczy ,faceci okazują uczucia - to dobrze ,ale zbyt często wywlekają wszystko na wierzch ,byle co ,a to w sumie zaczyna śmieszyć . Faceci muszą być ubrani ę ,ą ,fryzurka jak model ,6ciopak itd ,a tak naprawdę sporo nas ma zakola ,włosy inne niż model na fotce ,ubranie codzienne ,a nie rurki fiolet i cebula na nadgarstku wielości tableta . Czasem trzeba zatrzymać się w zwierzaniu kobiecie ,zostawić coś dla siebie ,być twardszym ,ale nie chamem ,ot mieć ten swój męski świat . Kryzys kobiet ? Chmmm ,osobiście nie podoba mi się kobietą ciągle chodząca w jeansach ( ech gdzie ...enki ,spódnice ? ) ,fajka jedna za drugą ,piwo czy inne alko przed snem ,bekanie " bo się odbiło " ,przeklinanie ,głośne zachowanie ,cwaniaczenie . Może jestem niedzisiejszy ,ale kobieta inaczej mi się kojarzy ,ot z zasady ma więcej kultury niż facet ,a teraz bywa odwrotnie . Szkoda ..

To dla ciebie to jak opisales zachowanie kobiet jest "meskie"?!

Gość Gość

Kryzys kobiecości czyli brokenbrokuł kryzys męskości czyli leżaczek kryzys związków czyli oni oboje i ich 🍰☕🍵

Gość gosc 3
2 godziny temu, Bolek napisał:

Jeszcze z dwa pokolenia i dojdzie do tego że ludzie będą tworzyć tylko  otwarte związki partnerskie, gdzie w pary będą dobierać się z kalkulatorem, będzie naprawdę równy podział obowiązków, równouprawnienie w urlopach macierzyńskich, zresztą we wszystkim. A popęd płciowy albo będzie kasowany farmakologicznie albo wszelkie rządzę i fetysze będą realizować poza domem. Zwykle staromodne pary gdzie mężczyzna pracuje a kobieta zajmuje się dziećmi i domem będą uznawane za patologie i wyrzucone poza margines.

zaden dwunozny nie ma mocy zmusic drugiego do konkretnego stylu zycia, co to znaczy uznawane? podleglosc masom jest wlasciwa dla ulomnych" rozwoj to wolnosc wyboru i tolerancja dla wyborow innych, o ile nie sa przemocowe

Gość gosc3
2 godziny temu, Bolek napisał:

Mam kilka związków za sobą a obecnie jestem w małżeństwie z 3 dzieci.

Wiem jedno, większość kobiet chce w łóżku mężczyzny a nie wrażliwego przyjaciela który nie boi się pokazywania uczuć.

w lozku sie nie gada:) a co uczuc nie pokazujesz jak dochodzisz? maseczke zakladasz? 🙂

42 minuty temu, Bolek napisał:

Zaczyna to być chore, nie mogę decydować kogo przyjmę do pracy tylko mam to narzucane. Dokąd to nas doprowadzi? Będziesz chciała opiekunkę do dziecka to będziesz musiała przyjąć na okres próbny brodatego napakowanego motocyklistę bo ma kwalifikacje. Co dalej, może prócz pracy związki też tak będą dobierane? 

Jeśli ma kwalifikacje to już coś znaczy bo raczej ich nie kupil... Być może ma lepszy kontakt z dziećmi niż nie jedna pani... Jakby było inaczej to raczej nie pchał by się do takiej pracy która lekka nie jest : )

Gość gosc 3

poza tym bez wrazliwosci jak poznasz cialo konkretnej osoby? zwykla gimnastyka ma sie nijak do namietnosci przesyconej wrazliwoscia na bodzce, a meskosc to power, zdecydowanie,  polaczysz te dwa i masz cudo

1 minutę temu, Bolek napisał:

I to myślenie mnie przeraża. Jeśli chodzi o dzieci to żadna normalna osoba nie chce testować czy przeżyją czy też nie, no ale przecież to nie moja wina, prawo zakazuje dyskryminacji a on miał kwalifikacje. 

A jeśli byłaby to kobieta to już obaw nie ma żadnych? Nie bez powodu ludzie instalują sobie kamerki w domach (wbrew prawu) widocznie było wiele przypadków w których niania za dużo sobie pozwalała... 

Zawsze możesz umówić się z nim na jakiś okres próbny w którym obserwujesz jak dziecko reaguje na niego i widzisz co to za człowiek. Tak robi się dość często : ) 

Gość gosc 3
5 minut temu, Bolek napisał:

Nigdzie nie pisałem o przemocy, niestety normy i margines jest tworzony przez masy. Widać to na tym forum w tematach gdzie kobieta jest szczęśliwa w staroświeckiej rodzinie, lubi gotować mężowi i rodzić dzieci, podoba jej się rolą kury domowej. Natychmiast zostaje zjedzona, wmawiają jej że jest nieszczęśliwa, że na pewno on ja zostawi i zostanie z niczym i ogólnie ma pranie mózgu zrobione bo nie myśli jak one. Co będzie za dwa trzy pokolenia?

ale to sa jednostki majace problem z tolerancja, pozbawione empatii, takim trudno stworzyc zwiazek nawet niestaromodny:) a kobieta ktora przejmuje sie opinia innych rowniez jest kiepska do tworzenia np rodziny, wszystko do przepracowania u obu stron, inaczej obie beda generowac problemy w swoim zyciu

Gość gosc 3

a co ma byc za trzy pokolenia? bedzie to samo;) od sumeru , aleksandra wielkiego, piastow, do czasow maszyn i technologii, samica i samiec beda sie scierac i parzyc i rozmnazac 🙂 bo instynkt jest ponadczasowy, 

Gość marawstala
5 minut temu, Bolek napisał:

Oczywiście że że miła babcia może okazać się psychopatką. Ale jest też intuicja i pierwsze wrażenie, wydaje mi się że komuś źle z oczu patrzy i chciałbym sobie tą osobę odrzucić na dzień dobry. Niestety zawsze może cię ktoś oskarżyć o dyskryminację że względu na płeć, wiek, wygląd, religie czy przekonania. Może jeszcze u nas nie jest to nagminne ale takie prawo funkcjonuje. Już studenci wpadli na pomysł jak to wykorzystać. I czy nie jest to chore?

Jeśli wystarcza Ci intuicja i nią się kierujesz ok. masz do tego pełne prawo, akurat jako nianie możesz zatrudnić kogo tylko chcesz... Biorąc pod uwage wyłącznie kobiety : ) ale być może inna rodzina da szansę temu panu : ) 

Gość Gość

Ludzie czasem nie zdają sobie sprawy z wlasnych uprzedzeń i tak dla nich na przykład blondynka zawsze będzie głupia (bo "głupio jej z oczu patrzyło")

Gość Gość

Opinie jednego człowieka czy dwóch możemy mieć w d... jeśli jeśli myślimy inaczej, ale jeśli opinia pochodzi od 100 osób to zaczynamy się zastanawiać czy to 100 osób źle myśli czy my się mylimy.

i jak, zastamawiałeś się? Czy jeszcze do 100 nie dobiłeś?

Gość gosc 3

Opinie jednego człowieka czy dwóch możemy mieć w d... jeśli jeśli myślimy inaczej, ale jeśli opinia pochodzi od 100 osób to zaczynamy się zastanawiać czy to 100 osób źle myśli czy my się mylimy.

ale to bys musial na jakims zebraniu opowiedziec co robisz w zyciu prywatnym, do mikrofonu, i wtedy poleca pomidorki:)

Gość Gość

Dla ciekawych, ostatnio jest ogromny nacisk w większości nurtów feminizmu na promowanie akceptacji dla stylu życia który po prostu odpowiada danej osobie - niewżne czy jest to bycie "kurą domową", kariera czy fotografowanie pingwinów. 

Gość ramon
10 godzin temu, Onkosfera napisał:

Ja cały czas czekam na odpowiedź na moje pytania Gościu

Polecam zaznajomić się z eksperymentem koreańskim z ostatnich lat. Ze względu na akcję Me Too, w firmach podzielono pracowników na ekipy męskie i żeńskie, o ile w tych pierwszych efektywność zwiększyła się nieznacznie, bo około 3%, to w tych kobiecych spadła drastycznie - 30 40%. Pracodawcy zatem rozpoczęli zwolnienia kobiet, ze względu na marne wyniki, a te urządziły kwik o dyskryminacji ze względu na płeć. 

Gość Gość
1 minutę temu, Gość ramon napisał:

Polecam zaznajomić się z eksperymentem koreańskim z ostatnich lat. Ze względu na akcję Me Too, w firmach podzielono pracowników na ekipy męskie i żeńskie, o ile w tych pierwszych efektywność zwiększyła się nieznacznie, bo około 3%, to w tych kobiecych spadła drastycznie - 30 40%. Pracodawcy zatem rozpoczęli zwolnienia kobiet, ze względu na marne wyniki, a te urządziły kwik o dyskryminacji ze względu na płeć. 

a masz przykłady z krajów trochę mniej...hm...seksistowskich? I takich znanych z ogólnej dyskryminacji i fałszowania wyników? Tam dalej kobiety muszą dodawać zdjęcie do CV

Gość gosc 3

przecietna osoba ma staly kontakt gora z 10 osobami, z tego z 5 znaja ja lepiej, jak ktos nie oglada tv nie podlega az takiemu oglupianiu:) ostatecznie wplyw realny na twoje zycie moga miec najblizsi, w pracy ogolnie nie wystawia sie prywatnych spraw do omawiania

Gość taki obraz wasz
32 minuty temu, Gość gosc 3 napisał:

ale to sa jednostki majace problem z tolerancja, pozbawione empatii

Póki co feministki to jednostki. Ale te jednostki są zagrożeniem. Dążą nie do równości, a do domimacji kobiet i pozbawienia mężczyzn praw.

Gość Gość
Przed chwilą, Gość taki obraz wasz napisał:

Póki co feministki to jednostki. Ale te jednostki są zagrożeniem. Dążą nie do równości, a do domimacji kobiet i pozbawienia mężczyzn praw.

to całkiem duży nurt 😛 i dalej nie napisaleś jakim jesteśmy zagrożeniem

Gość gosc 3
5 minut temu, Gość Gość napisał:

Dla ciekawych, ostatnio jest ogromny nacisk w większości nurtów feminizmu na promowanie akceptacji dla stylu życia który po prostu odpowiada danej osobie - niewżne czy jest to bycie "kurą domową", kariera czy fotografowanie pingwinów. 

i o to chodzi, moze nie zbłądzą:)

Gość Gość
Przed chwilą, Gość gosc 3 napisał:

i o to chodzi, moze nie zbłądzą:)

trzecia fala feminizmu, piękna rzecz 🙂 

żeby tylko inni mogli pochwalić się taką tolerancją