Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Żałuję, że zdecydowałam się na dziecko

Polecane posty

Gość Aga83
13 godzin temu, Gość MalinowaMamba napisał:

Jak można tak o własnym dziecku mówić ???😢że jest kulą u nogi 😣dzieckiem byłaś kiedyś ty sama i byłabyś zadowolona jakby Twoja matka powiedziała ci że byłaś dla niej utrapieniem ? Wątpię ! 🤦Kurcze ci co rzeczywiście może byliby super rodzicami to nie mogą mieć dzieci a kobiety które są jakieś "depresyjne" mają i to dość szybko,wszystko to jakieś zwariowane jest nie tak działa jak powinno,idź może do psychologa ???😕

To ze nasze matki nam tego nie mowily to nie znaczy ze tego nie czuly. Czlowiek jest czlowiekiem. Ma prawo czuc. Mam 3 dzieci. I byly momenty tak trudne ze myslalam, ze skoncze w psychiatryku. Bylam potwornie zmeczona, szczegolnie przy pierwszym dziecku gdy bylam mloda i nagle moje zycie sie wywrocilo do gory nogami. Wiele z nas to czuje, ale z czasem oswajamy sie z sytuacja i jest tylko lepiej. 

Gość Czosnek

Kiedyś ojciec mojego byłego darł na mnie ryja, że mam urodzić dziecko, wyśmiałam tego obrzydliwego, otyłego katola:) Nikt mnie nie zmusi do rozpłodu. Nie znam ani jednej szczęśliwej matki. Moje bezdzietne życie jest cudowne. Autorce życzę dużo cierpliwości i odnalezienia szczęścia mimo wszystko. Wierzę, że choć ja mam inne doświadczenia, istnieją szczęśliwe matki.

Gość MalinowaMamba
39 minut temu, Gość Kaja napisał:

W skrócie- paszkwil to nie osoba, a forma literacka. 

Lol 😆🤭 ja to łatwo teraz o wszystkim poczytać i douczyć się co nie ??😉😆😂🤣 Kaja z której planety pochodzisz ? Chciałabym wiedzieć gdzie takie geniusze są 😉

Gość MalinowaMamba
6 minut temu, Gość Aga83 napisał:

To ze nasze matki nam tego nie mowily to nie znaczy ze tego nie czuly. Czlowiek jest czlowiekiem. Ma prawo czuc. Mam 3 dzieci. I byly momenty tak trudne ze myslalam, ze skoncze w psychiatryku. Bylam potwornie zmeczona, szczegolnie przy pierwszym dziecku gdy bylam mloda i nagle moje zycie sie wywrocilo do gory nogami. Wiele z nas to czuje, ale z czasem oswajamy sie z sytuacja i jest tylko lepiej. 

No dokładnie z tym że nie można użalać się nad ludźmi bo nikt tego nie chce wręcz przeciwnie czuje się gorzej że sam nie potrafi tylko musi mieć wsparcie,a z tym się zgadzam i cały czas piszę że nie jest kolorowo cały czas lecz z czasem jest lepiej 

Gość Gość
3 godziny temu, Gość Gosc napisał:

Ten malinowy babsztyl to jakaś ...ka, zamilcz ...ko i wstydu sobie oszczędź. Jesteś dnem, zero empatii.. Ty po prostu głupia jesteś. Wypad stąd.

Autorko, spokojnie, będzie lepiej, wiem że to marne pocieszenie, ale czas, czas i jeszcze raz czas. Później dziecko będzie samodzielniejsze, będzie łatwiej. Nie obwiniaj się o to co czujesz, dużo kobiet tak ma. Ja Cię rozumiem, jak przeczytałam Twój post to jakbym czytała o sobie do niedawna.

Ile miesięcy ma dziecko? Myślałaś o szybszym powrocie do pracy? Mi to pomogło. Ja oddałam swoje do żłobka w wieku 3,5 ms. Będziesz zmęczona, ale nie tak samo jak przy dziecku. Odetchniesz. A jak i Ty będziesz szczęśliwa to wiadomo że dziecko też.

Chętnie bym poszła do pracy, ale musiałabym jej najpierw poszukać. Do swojej wcześniejszej pracy nie mogę wrócić z pewnych względów. 

Gość Gosc
2 godziny temu, Gość Czosnek napisał:

Kiedyś ojciec mojego byłego darł na mnie ryja, że mam urodzić dziecko, wyśmiałam tego obrzydliwego, otyłego katola:) Nikt mnie nie zmusi do rozpłodu. Nie znam ani jednej szczęśliwej matki. Moje bezdzietne życie jest cudowne. Autorce życzę dużo cierpliwości i odnalezienia szczęścia mimo wszystko. Wierzę, że choć ja mam inne doświadczenia, istnieją szczęśliwe matki.

Serio darł ryja? Ile miałaś lat? 

Gość Czosnek
3 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Serio darł ryja? Ile miałaś lat? 

Zaledwie 19. A ten katolicki, zapijaczony cham chciał mnie uwiązać do garów i pieluch.... Znienawidziłam wtedy do reszty wódczano-katolicką mentalność. Już od 12 roku życia wiedziałam, że nie chcę mieć dzieci. I jak przy jakimś obiedzie pojawiła się ta kwestia to grzecznie powiedziałam, że nie chcę. A ten się rozpruł, że robię tylko to, na co mam ochotę. Tak, tak robię - i dzięki temu żyję lekko i wygodnie.

Gość Gość

Dziecko to nie zabawka ani zwierzę. Które kupisz/zrobisz a później co..? Zachodząc w ciążę MUSIALAS liczyć się z tym że to nie jest łatwe! Aż takim głupim nie można być. Ludzie nie radzą sobie ze zwierzętami które wzięli a co dopiero z dziećmi. 

Ja wiedziałam że będzie trudno, jednak nie aż tak! Nikt nie jest na to gotowy. Nikt nie wie jak będzie. Ale teraz jesteś matką. Jeśli ja umiem zacisnąć zęby i robić to co do mnie należy a później popłaczę sobie 5 minut w łazience to ty też możesz! 

Jak naprawdę jesteś tak padnięta to poproś męża (tak jak ja to robię) aby w momencie gdy nie karmisz on sie dzieckiem zajął a ty albo się prześpij albo coś. To nie tylko twoje dziecko więc korona na głowę i do przodu..