Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SweetBlackAnxiousCat

Czy mogę poprosić psychiatrę o skierowanie do szpitala psychiatrycznego?

Polecane posty

Gość SweetBlackAnxiousCat

Od ok. 4 lat zmagam się z dystymią (przewlekłą depresją), lękami, fobiami, atakami paniki oraz samookaleczaniem. Problem w tym, że od jakiegoś czasu straciłam nad tym okaleczaniem jakąkolwiek kontrolę. Jedyne o czym myślę to to, aby znów się zranić do tego stopnia, że nie mogę spać w nocy... Czy to możliwe aby psychiatra dał mi skierowanie do szpitala psychiatrycznego choćby za moją prośbą? Jestem nieletnia i moi rodzice nie są za psychiatrykiem, lecz bez większego problemu pozwolili by mi się spotkać z psychiatrą, która przepisał mi antydepresanty. Czy gdybym ją poprosiła, to by się zgodziła???

Zależy mi na tym...

Gość Adekniejadek

Tak,jeżeli powiesz o tym co napisałaś,to nie powinno być problemów ze skierowaniem.Zawsze też możesz zgłosić się bezpośrednio do szpitala ,i jak powiesz o samookaleczeniach,to przyjmią Cię na obserwację psychiatryczną.

Dnia 15.01.2020 o 21:50, Gość SweetBlackAnxiousCat napisał:

Od ok. 4 lat zmagam się z dystymią (przewlekłą depresją), lękami, fobiami, atakami paniki oraz samookaleczaniem. Problem w tym, że od jakiegoś czasu straciłam nad tym okaleczaniem jakąkolwiek kontrolę. Jedyne o czym myślę to to, aby znów się zranić do tego stopnia, że nie mogę spać w nocy... Czy to możliwe aby psychiatra dał mi skierowanie do szpitala psychiatrycznego choćby za moją prośbą? Jestem nieletnia i moi rodzice nie są za psychiatrykiem, lecz bez większego problemu pozwolili by mi się spotkać z psychiatrą, która przepisał mi antydepresanty. Czy gdybym ją poprosiła, to by się zgodziła???

Zależy mi na tym...

najpierw przeczytaj opinie o różnych szpitalach. Są te lepsze i te gorsze. W tych gorszych może ci się nie spodobać a chyba chcesz żeby było ci lepiej. Mam depresję od 3 lat ale sam sobie z tym radzę. Wiem co nieco o leczeniu, ale z tego co widzę twój problem może sięgać głębiej. Bierz pigułki co doktor przypisał i daj sobie trochę czasu. Szpital psychiatryczny to poważna decyzja ale jeżeli jest naprawdę źle może pomóc.