Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

Zglosilem forum nerwicacom

Polecane posty

Gość gosc

Forum nerwicacom jest kontrolowane przez moderacje co jest chyba nie zgodne z prawem. Byłem na tym forum kilka lat temu w celu opisywania swoich problemów, mimo że pisałem logicznie i miało to potwierdzenie z rzeczywistością np. że czuje sie gorzej traktowany jako mężczyzna w stosunku do kobiet i dyskryminowany, bo od mężczyzn oczekuje sie pracy, mają gorsze warunki pracy, nie mają przyilejów, są gorzej traktowani w sferze seksualnej, czy w prawie. Byłem ośmieszany na tym forum( nie przez wszystkich) i kasowany przez moderacje, czułem sie z tym fatalnie, jak odebranie wolności wypowiedzi, pogwałcenie głosu. Na forum wszedłem nie dawno, szybko zorientowałem sie że jest tak samo jak kiedyś, osoba z moderacji, która tam kiedyś przebywała codzień, dalej przebywa i kontroluje treść forum według swoich idedii, taka osoba powinna przynajmiej posiadać uprawnienia jeśli kształtuje treść forum publicznego ?!

Strony w sieci są prywatne... i pomimo oddania ich do użytku publicznego, to właściciel, administrator i moderacja określają, jakie treści będą akceptowane, a jakie nie. Ograniczenie wolności i swobody wypowiedzi bulwersuje, jest niesprawiedliwe i niebezpieczne dla ludu, ale tak właśnie funkcjonuje socjotechnika na większości stron i forów (oraz w życiu ogólnie), w mniejszym bądź większym stopniu. W części przypadków to nie tylko zła wola - ludzie są zwyczajnie zmanipulowani, ukierunkowani, nie potrafią myśleć samodzielnie i dokonywać głębszej analizy tematu, dlatego te niepopularne / niewygodne są kasowane. Lepiej po prostu takich miejsc nie odwiedzać i odradzać innym, gdyby użytkownicy byli rozsądni, nie wspieraliby ograniczania i zwyczajnie odchodzili. Wtedy konsekwencje dotknęłyby wyłącznie właścicieli danego miejsca.