Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pacjent

parking mandat LIDL

Polecane posty

Gość pacjent

Witam, otóż opisze moją sytuację.

Wczoraj, wracając do domu musialem wstąpić do lekarza, mialem umowioną wizytę. Było to obce miasto. Szukałem parkingu w centrum ale bylo wszystko pozajmowane, znalazłem więc parking LIDLA (na uboczu miasta 1 km od lekarza) ktory był w 70% pusty. Zatrzymałem się tam, poszedłem do parkomatu i "kupilem bilet" (1 godzina gratis). Poszedłem do lekarza. Była tam dość duża kolejka i wiedziałem, że nie wyrobię się w godzinie. Poinformowałem czekających w kolejce, że wyjdę na 10 minut i zaraz wracam. Poszedłem (raczej pobieglem) znów na parking i wydrukowałem kolejny darmowy bilet na kolejną godzine (parking znow w 70% pusty). Tamten stary bilet wyrzuciłem do kosza i włozyłem nowy. Wróciłem do lekarza i jeszcze chwilke poczekalem i byla moja kolej. Poszło dość sprawnie. Wracam na parking LIDLA, a tam za szybą MANDAT 95 zł. I teraz przedstawie dla przykładu czasowo jak to wyglądało. Zakup pierwszego biletu 15:00, zakup drugiego biletu 16:07 czyli był ważny do 17:07. Godzina wystawienia madatu to 16:15. Czyli mandat zostal wystawiony w czasie kiedy za szybą był juz drugi aktualny bilet. Przeczytałem, że można się odwołać pokazując paragon z LIDLA z 2 godz. w tyl od wystawienia mandatu i maks. godzine pozniej. Wróciłem od auta o 16:50 i czym predzej do sklepu. Kupilem pare ... i mam na paragonie godzine wystawienia 17:05. 

Na mandacie była tez pisemna adnotacja "po czasie" i podpis kontrolera. Jest też napisane ze dowod zdjeciowy zostal wykonany (to juz nie pisemnie przez kontrolera tylko wydrukowane). Aha no i jako powod było podane "brak biletu za szybą". Chce sie zgłosić do firmy i poprosić o anulowanie mandatu. Pytanie co wysłać sam paragon (wmiescilem sie w czasie) czy tez bilet (mam tylko ten drugi 16:07-17:07). W ogole nie rozumiem dlaczego mandat dostalem, bo za szybą byl aktualny bilet, chyba ze kontroler predzej przeszedl i zrobil zdjecie pierwszego biletu. Nie chce zrobić siary i pokazac drugi bilet, jak oni pokażą mi pierwszy i co wtedy? Teoretycznie mam dowody na wszystko czego chca, ale nie chce przedobrzyc.

Oczekuje tylko MERYTORYCZNYCH odpowiedzi. Wiem, że popelnilem blad, ale nikomu nie przeszkodzilem, parking byl w 70% calutki czas pusty, to było dla mnie obce miasto (mozee dlatego kontroler mnie upolowal- inna tablica rejstracyjna).