Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123

Możliwość zajścia w ciążę pomocy

Polecane posty

Gość 123

Czy jeśli współżyłam z moim partnerem 18 stycznia i był to 6 dzień okresu, cykle mam dosyć nieregularne(32,32,31,30,26 - ostatnie miesiące) a owulacja według kalendarzyka powinna mi wypaść 26 stycznia w najgorszym wypadku 25 stycznia to czy jest możliwość że doszło do zapłodnienia? Stosunek był przerywany, chłopak we mnie nie skończył, dodam jeszcze że od 23 stycznia odczuwam silny ból w jajnikach. Z góry dziękuję za pomoc 

Gość Gość

Oczywiście, ze tak. Podczas stosunku przerywanego dochodzi do wydobycia się nasienia bez wiedzy partnera. Nasienie zachowuje żywotność do 5 dni i jest w stanie zapłodnić komórkę jajową, a kłucie jajnika i brak okresu to początkowe objawy ciąży, także gratuluje przyszłym październikowym rodzicom :) 

dodam tylko ze ja miałam taką samą sytuacje i jestem szczęśliwą mamą bliźniąt 

Gość Gość

Ja tez zaszłam w ciąże 6 go dnia okresupodczas przerywanego, 3 lata temu, objawy takie same, kłucie w jajniku 

Gość Gosc

Ja z mężem 5 lat współżycia przerywanego i to obojętne w jakie dni czy płodne czy niepłodne i nic. A jak staraliśmy się o dziecko czyli stosunek do końca to zaszłam zaraz w pierwszym cyklu. Z drugim dzieckiem było dokładnie tak samo. Więc wydaje mi się że to dużo od partnera zależy. Bo jednak każdy organizm jest inny. U jednych ejakulat nie jest w stanie zapłodnić a u innych tak.

Gość Gosia

Od lat tak się bzykam ze swoim,czasami do końca i nic się nie stało.

Gość gość

plemniki podobno mogą żyć w kobiecie nawet 8 dni , dodatkowo nasienie mozna przenieść do pochwy nieświadomie dotykając palcami członka by za chwilę waginę. Najczęściej rodzą młódki bo wpadną i po 30 gdy tego bardzo chcą.

Gość Ona

Nasienie te 5-8 dni to może żyć w sprzyjających warunkach, czyli w śluzie płodnym a w 6 DC to raczej  takiego nie było,a w preejakulacie nie powinno być plemników bo to jest wydzielina prostaty ,a plemniki są produkowane w jądrach i dopiero podczas wytrysku wydostają się na zewnątrz, twój cykl musiałby trwać 21-22 dni aby zapłodnienie było realne(tak może się zdarzyć podczas choroby, gorączki i przyjmowania niektórych leków), kłucie w jajnikach może oznaczać dzień owulacji, co oznczałoby że plemniki musiałyby przetrwać 5 dni w początkowo niepłodnym śluzie, więc dodając do tego fakt że nie skończył tego w tobie ciąża raczej wykluczona.

Gość Kobieta

Każdy oczywiście jest inny, ale ja od 21 lat współżyje z mężem bez zabezpieczenia przy cyklach29-31(sporadycznie 26) do 10 dnia cyklu,a w dni płodne stosunek przerywany kończy najczęściej w moich ustach ewentualnie na brzuch,pupie itp, po owulacji( stwierdzam przez skoku temperatury) do okresu znów seks bez ograniczeń.Mam 2 planowanych dzieci.

Także 6 DC jakby nie patrzeć to znikoma szansa na ciążę, no ale cuda się zdarzają i jak ktoś ma pecha to...i dziewica przez przeniesienie spermy na palcu zajdzie w ciążę.

Gość Gość
39 minut temu, Gość gość napisał:

plemniki podobno mogą żyć w kobiecie nawet 8 dni , dodatkowo nasienie mozna przenieść do pochwy nieświadomie dotykając palcami członka by za chwilę waginę. Najczęściej rodzą młódki bo wpadną i po 30 gdy tego bardzo chcą.

Plemniki mogą żyć do 5 dni u 1 procenta mężczyzn na świecie, u Polaków żyją krótko, bo Polacy mają bardzo słabe nasienie, najlepsi są dużo słabsi od przecietnego Kanadyjczyka. Owukacja się przesunie Polce, ale plemnik Polaka nie przeżyje 3 pełnych dób.