Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewela90

Ucisk pod prawym zebrem

Polecane posty

Proszę o poradę..czy ktoś miał ucisk pod prawym zebrem promieniujący do kręgosłupa? Bardzo martwię się co to może być jest to dziwne uczucie jakby ucisk uwieranie, ewidentnie mi to ciągle przeszkadza bez różnicy czy po jedzeniu czy przed cały czas na okrągło.. stalo mi się to po porodzie.

Gość gość

może to być bardzo poważna choroba idź jak najszybciej do lekarza rodzinnego

Gość gość

ja nie wiem co, musi zbadać cie lekarz ale z takim bólem nie ma żartów , ustaw sie do kolejki już dzisiaj póki rana nie ma jeszcze i ludzi w kolejce

Gość gość

to tym bardziej

Gość Weles

Ewela90... Mój przedmówca ma rację. Zap....j do lekarza. Nie musi to być groźne, ale warto...

Gość gość

Woreczek żółciowy. 

Gość Dfgyew

Wątroba

Gość Gosc

To moze byc woreczek żółciowy - możliwe, ze masz kamienie. Jest to bardzo czesty problem, niestety bagatelizowany przez lekarzy, ale da się z tym zyc. Jesli masz tylko uciski a nie ataki kolki zolciowej, to nie jest jeszcze zle. Idz koniecznie na usg jamy brzusznej, zeby rozwiac wątpliwosci. Jezeli okaze się, ze to kamienie, to nie pozwol sobie woreczka zbyt wczesnie wyciac. Mozna z tymi kamieniami teochę pozyc, trzeba uwazac na dietę, nie przejadac się. Idz na usg najpierw. Będzie dobrze! 🙂