Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Sa na forum kobiety w ciąży albo mamy z Ostrowa Wlkp albo Wrocławia?

Polecane posty

Gość Gość

Mam możliwość rodzenia w tych 2 miastach. Które wybrać? W Ostrowie mam rodzine, która po porodzie pomogłaby na codzień. We Wrocławiu głownie trzyma mnie praca, z mężem jesteśmy tam sami. Jesli chodzi o Wrocław to zbytnio nie znam tam szpitali.

Wprawdzie rodziłam w Poznaniu, ale jestem z okolic Ostrowa i gdybym miała tam rodzić, na pewno bym się zdecydowała. Oprócz Poznania właśnie w Ostrowie jest świetny oddział neonatologiczny i w razie jakichś problemów maluszka po porodzie jest odpowiedni sprzęt i świetnie się nim zajmą. Wrocławia nie znam, ale Ostrów warto rozważyć.

Gość Gość

Wrocławia nie polecam, sporo koleżanek, łącznie ze mną, jeździło do podwrocławskich porodówek.

Gość Gość

Wprawdzie rodziłam w Poznaniu, ale jestem z okolic Ostrowa i gdybym miała tam rodzić, na pewno bym się zdecydowała. Oprócz Poznania właśnie w Ostrowie jest świetny oddział neonatologiczny i w razie jakichś problemów maluszka po porodzie jest odpowiedni sprzęt i świetnie się nim zajmą. Wrocławia nie znam, ale Ostrów warto rozważyć.

Tez słyszałam, ze tam dobry oddział neonatologiczny. Jednak zła sława sa koperty i to, ze trzeba zapłacić komu trzeba, zeby sie zajęli należycie.

Gość Ggghhy

Powiem tak. Mieszkam mniej więcej w połowie drogi między Ostrowem a Wrocławiem. I nie rodziłam ani tu ani tu. Do Ostrowa by mnie nikt siła nie zaciągnął. Tam tylko koperty albo prywatne wizyty u ordynatora gwarantują dobra opiekę. A większość z osób z Wrocławia które znam rodziły poza Wrocławiem. 

Gość Gość

Up

Gość Gość

Ja rodziłam w Strzelinie pod Wrocławiem i porodówka super. Dobre opinie słyszałam też o Oławie i Oleśnicy. Z wad to raczej nie ma tam zzo, no i szpitale 1 stopień referencyjnosci. Ale jak się zdecydujesz to nie ma problemu żeby dojechać z Wrocławia jak się zacznie.

Gość Mama chlopakow

Tez slyszalam ze w Strzelinie jest dobra porodowka, nie maja zzo ale jest chyba gaz rozweselajacy - u mnie zzo tylko spowolnilo porod, musieli przestac podawac bo przestalam rodzic. Sama rodzulam dwa razy we Wro na Brochowie i jestem zadowolona, oddzial neonatologiczny uratowal mi zycie starszego dziecka.