Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Ile wydajecie na prezenty na urodziny kolegów dziecka?

Polecane posty

Gość Gość

Dziewczyny, podpowiedźcie w jakim budżecie kupujecie prezenty jak dziecko w wieku przedszkolnym idzie do kogoś na urodziny? 

Gość Gość

ostatnio dałam 485zł

Gość gość

Ja średnio 50-70zl, jeżeli mam dobry pomysł na prezent to w tej kwocie, jeżeli nie to daje kartę podarunkowa na 50zl+slodycze czy jakiś drobiazg.

Gość lol

ostatnio to poniżej 100zł nie schodzimy

Gość Gość

50 zł.

Gość ....

Jeju na bogato w Polsce wiedzę, w Anglii dajemy albo 5f albo zabawkę o wartości ok 5f czyli 25zl. 

Gość Gość

W sklepie wszystko po 1,50 zł😂😂😂

Gość Gość

Do znajomych - prezent 150 zł, w najbliższej rodzinie - zawsze pytam co dane dziecko chciałoby dostać (oczywiście w granicach przyzwoitości), ale do 350 zł bym wydała.

Gość Kasssia

Dla koleżanek maks 100zl.

Gość t34t23

Ja też tak 50-70 zł i zauważyłam że inni bardzo podobnie, chociaż niektórzy potrafią zaszaleć i widać, że coś kosztowało około 100 zł a nawet więcej (ale to choć miłe, to jednocześnie krępujące dla wszystkich, dla innych gości i dla obdarowanego także, a potem weź się rewanżuj...). To z mojego rozeznania jako matki dziecka często bawiącego na urodzinach i matki dziecka obchodzącego urodziny.

Ogólnie staram się szukać jakichś szczęśliwych strzałów, gdy jakaś fajna rzecz jest bardzo przeceniona, byle w sklepie poza obrębem codziennych zakupów rodziców solenizanta, bo wtedy kiepsko to wygląda. 

Gość Goosc

U nas też 50 zł a czasami i więcej. Najgorzej było w przedszkolu i klasie 1-3, teraz dzieci mam już starsze i zapraszają mniejsze grono i nie rzucają się już tak z prezentami na szczęście 😉 wcześniej co miesiąc jakieś zaproszenia 😩

Gość Gość

Jeju na bogato w Polsce wiedzę, w Anglii dajemy albo 5f albo zabawkę o wartości ok 5f czyli 25zl.

Ja też mieszkam w UK i zawsze dajemy gift card na 30F.

5 funtów to żenada i dziadostwo!

Gość Hrabina

Do 100 zł  nie wiecej w 1 klasie były 6 imprez urodzinowych więc musiałabym robić na prezenty tylko była na 2 są rodzice którzy puczczaja na każdą.... Są dzieci które przynoszą  cukierki jak za moich czasów...

Gość Wla

Ja kupuje za około 30-40zl 

Gość Ona89

Jak córka chodziła do przedszkola to starałam się robić tak do 50 zł. Potem rodzice zaczynali się składać po 30 zł i kupowało się jeden większy prezent. Teraz mieszkam w Niemczech i tutaj robią bardzo skromne prezenty np za 5€ a na ślub cztero osobowa rodzina daje 20€ w kopercie 😉

Gość Ona89

Jak córka chodziła do przedszkola to starałam się robić tak do 50 zł. Potem rodzice zaczynali się składać po 30 zł i kupowało się jeden większy prezent. Teraz mieszkam w Niemczech i tutaj robią bardzo skromne prezenty np za 5€ a na ślub cztero osobowa rodzina daje 20€ w kopercie 😉

Gość Gość

Ja wam powiem, że moja siostrzenica chodziła do klasy gdzie wszystkie dzieci były z pierwszej połowy roku.Czasami to i co tydzień była na jakiś urodzinach.

Gość Gość

My mieszkamy w Szkocji to dajemy 20f plus kartkę. Ale wszyscy tak dają. A w Polsce robiliśmy prezenty w przedziale 50-75 zł. 

Gość Ania

Ja mam taka zasadę że córka sama płaci za prezent dla kolegów. Jak pieniedzy nie ma to musi sama zrobić prezent własnoręcznie 

Gość ....

Ja też mieszkam w UK i zawsze dajemy gift card na 30F.

5 funtów to żenada i dziadostwo!

Wszystko zależy od szkoły, u nas taka jest zasada i nikt się nie wybija. Szaleć można na imprezach prywatnych ale jak ktoś klasę zaprasza jest zasada 5f

Gość gość

U mojej córki w szkole jest zasada zapraszania calej klasy, więc imprez jest dużo. Daję kartę 50zl i dokupuje slodycze. Kilka razy kupilam coś droższego gdy dziecko prosilo o daną rzecz, ale z reguły jw. 

Gość Mmm

Ciekawe, gdzie się chowacie marki, moja córka nigdy nic za 100 ani nawet 50 zł nie dostała 😄 od innych matek.

My dajemy za 30-40 zł. 

Gość Mama

Ja zawsze robiłam prezenty max 30-40zl nigdy nie cudowałam. W zeszłym roku chyba z 6 urodzin corka obskoczyła 

Gość Dziwne

Dziwne prawda? Większość wydaje 50+ widocznie w drodze prezent traci na wartości 🤷

Gość Gosc

Dziwne prawda? Większość wydaje 50+ widocznie w drodze prezent traci na wartości 🤷

Bo tak peerdolą bzdury kafeyeryjne burżujki za dychę

Gość Dziwne

Zgadza się, u mojego syna w klasie jest 16 chłopców i u każdego był na imprezie (u nas jakoś tak chłopcy preferują nerf imprezy czy jakieś sportowe dziewczynki ida w bardziej w róż i jednorożce) gdybym każdemu miała dać 30f to musiała bym chyba wybierac do kogo iść a komu odmówić bo to jednak są koszty. Do tego imprezy dzieci znajomych, dzieci z klubu do którego należy syn, 2takie imprezy w jeden weekend nadszarpują budżet a wynajęcie sali paintballowej, gimnastycznej czy trampolin to nie są aż takie koszty nie świruj my. Dzieci mają się pobawić i fajnie spędzić czas z przyjaciółmi a nie konkurs prezentów odstawiać.