Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kobieta 19 lat

BRAK OKRESU 4 MIESIĄCE

Polecane posty

Gość Kobieta 19 lat

Witam, mam 19 lat i już ponad 4 miesiące nie miałam miesiączki (ostatnia wystąpiła 20.09.19). Nie współżyję, więc ciążę można wykluczyć. Pierwszy okres dostałam krótko po swoich jedenastych urodzinach. Moje poprzednie miesiączki były między innymi w takich terminach: 18.08, 17.07, 17.06, 16.05, 13.04, itp. Długość moich cykli to raz 27, 32 i nawet 35 dni. Najkrótszy trwał 22 dni, gdy poszłam do nowej szkoły, więc pewnie przez stres. Najdłuższy cykl trwał 42 dni w grudniu/styczniu 2018. Okres miałam zawsze góra 6/5 dni i nie był zbyt obfity. Ból odczuwałam tylko w pierwszych dniach, a i tak był niezbyt mocny, dało się wytrzymać. Nie odchudzam się i nie przyjmuję żadnych leków. Od urodzenia już mam lekką nadwagę, więc to pewnie przez to cykle były w takich odstępach. Jednak zawsze co miesiąc okres się pojawiał, a teraz już od ponad czterech miesięcy go nie mam. Nie bolą mnie piersi i podbrzusze też nie, a czytałam, że kobiety mają takie objawy jak przed okresem, a go nie dostają. Ja zawsze przed nim je miałam, a teraz brak okresu i tych objawów. Czy któraś z was się z czymś takim spotkała? Macie jakieś pomysły, co może być przyczyną zaniku okresu?