Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mega szok

Dramatyczny wzrost cen na przestrzeni 5 lat rzadów pisu a nie kupuję frykasów

Polecane posty

Gość 1256p

Likwidacja umów śmieciowych? A to ciekawe. Poczytajcie raporty, to będziecie wiedziały ile osób pracuje na zleceniówkach, na własnej działalności albo umowie o dzieło. To Ci dopiero propaganda pisu mózg wyprała. Co Wam daje państwo? Nic nie daje, bo państwo nie ma swoich pieniędzy. To, co dają to są podatki czyli wpływy do budżetu. A skąd te wpływy? Ano ze wszystkiego za co musimy zapłacić.

No ktaj ci to miodem i mlekiem płynący!

Gość Gość

Czemu wychodzić? U sąsiada oglądasz, że nie możesz tv wyłączyć?

Napuszczanie ludzi na siebie trwa w najlepsze, ale nie na tym kanale. Zgodzę się, że był taki czas, że nie dało się faktów oglądać, ale zmienili retorykę. Wiadomo, że trzymają drugą stronę, ale nie sposób tego porównać z tym, co się dzieje w publicznej od jakichś 1,5 roku.

Musiałam, bo w gościach byłam. Czasem trafię na jakieś fragmenty, ale tego nie oglądać nie da. TVP też nie, ale TVn w niczym nie lepszy, szczekaczka opozycji. całe Fakty tylko PiS, PiS, PIIIIIIS to źle tamto źle, obsesja jakaś na punkcie władzy i wynajdywanie czegokolwiek. Dlatego to tak razi. Już wolę polsat pooglądać a najlepiej w necie poczytać bo szkoda nerwów. 

Gość Gosc

Ja rozumiem ze ktoś nie lubi pis ale jak.można się podniecać tym co było w 2014 roku?  

Gość Gosc

Ja zarabiam duzo wiecej niz 5 lat temu co prawda zagranica a odczuwam powyzke cen w polsce. Teraz z 50zl to do marketu po pare rzeczy na sniadanie sie idzie. 

Gość szok

Ja rozumiem ze ktoś nie lubi pis ale jak.można się podniecać tym co było w 2014 roku?  

a ja nie rozumiem, jak można będąc dorosłym nie potrafić czytać ze zrozumieniem. Chociaz u wyborców pis to typowe zjawisko 🙂

Gość Gosc

Jak teraz jest susza to rozumiem ze to tez wina pis ? Brak deszczu to tez pewnie wina 500 plus. 😉 jak macie sraczke to wina 500 plus:) 

Gość Gość

Musiałam, bo w gościach byłam. Czasem trafię na jakieś fragmenty, ale tego nie oglądać nie da. TVP też nie, ale TVn w niczym nie lepszy, szczekaczka opozycji. całe Fakty tylko PiS, PiS, PIIIIIIS to źle tamto źle, obsesja jakaś na punkcie władzy i wynajdywanie czegokolwiek. Dlatego to tak razi.

1. Opisujesz inny kanał.

2. Widzisz, to wielu z was odróżnia od innych, że wyrażacie się inwektywami, obrażacie, wyzywacie, jesteście słowni i emocjonalnie agresywni i nie potraficie nad tym zapanować, bo ktoś ma inne zdanie na jakiś temat.

Ja tam nie tęsknię za czasami, kiedy nad wszystkim czuwał gospodarz domu. 

Gość Gość

Oni myślą, że jakby nie ten diabelski PiiiiS to by ceny stały w miejscu, tylko musieliby po prostu zapjerdalać do 67 rż i wszystko byłoby super 🙂

Gość aaa

jakoś mozna skoro w TVPpis regularnie podniecaja sie tym co było w latach 2008-2014 🙂

Gość Gosc

Nie jesteś za pis . Nie chodzę na wybory 

Tylko nie rozumiem  jak można chwalić rządy po?  Zabrali wam. wasza kasę z ofe a wy jak jeszcze ich chwalicie? Nie macie żadnej godnosci i niczym nie różnicie się od fanatyków pis. 

Gość aaa

Tylko nie rozumiem  jak można chwalić rządy po?  Zabrali wam. wasza kasę z ofe a wy jak jeszcze ich chwalicie? Nie macie żadnej godnosci i niczym nie różnicie się od fanatyków pis. 

owszem PO zakosiło połowę, ale pis dokończył dzieła w 2017 zabierając resztę, ale o tym cichosza. Teraz wprowadził PPK i czeka, aż frajerzy powpłacają, wtedy to zakosi jedna specustawą na nocnym posiedzeniu 🙂

Gość aaa

Oni myślą, że jakby nie ten diabelski PiiiiS to by ceny stały w miejscu, tylko musieliby po prostu zapjerdalać do 67 rż i wszystko byłoby super 🙂

i tak będziemy zapyertalać, bo pis nie zabrał przywilejów emerytalnych mundurówce i górnikom, a nawet nadał nowe matkom 4+

Gość Gosc

Jeśli masz teraz nie więcej niż 50 lat to i tak będziesz musiała pracować do 67 rz. To nieuniknione.

Gość Gość

1. Opisujesz inny kanał.

2. Widzisz, to wielu z was odróżnia od innych, że wyrażacie się inwektywami, obrażacie, wyzywacie, jesteście słowni i emocjonalnie agresywni i nie potraficie nad tym zapanować, bo ktoś ma inne zdanie na jakiś temat.

Ja tam nie tęsknię za czasami, kiedy nad wszystkim czuwał gospodarz domu. 

Z TVP bekę kręcą nawet pisiory. A w TVN ludzie nie wiedzieć czemu wierzą i łykają jak pelikany :D. Oni wprost mówią "Zły PiiiiS, uratujcie Polskę, głosujcie na Koalicję, ona uratuje Polskę". Przecież to śmieszne. Teraz wyjeżdżasz z kulturą a sama jaką kulturą wykazujesz się wobec rządu i popierających ich? Mnie to zwisa, interesuje mnie tylko to co obecna partia robi aktualnie bo co obiecuje opozycja to heheh, wszystko, TERAZ. Nawet głupich związków partnerskich nie umieli wprowadzić jak był czas. 

Gość Gosc

i tak będziemy zapyertalać, bo pis nie zabrał przywilejów emerytalnych mundurówce i górnikom, a nawet nadał nowe matkom 4+

Dokładnie ☹

Gość Gość

Mnie specjalnie nie martwi obecna sytuacja (chociaż zawsze uważałam że powinno sie dawać ludziom wędkę nie rybę), bardziej martwią mnie konsekwencje pisowskiej polityki i to w kraju jak i polityki zagranicznej, w kraju bo przy braku nowych inwestycji przy bezmyślnych rozdawnictwi dobrobytu się nie zbuduje, jednak jego polityka zagraniczna może mieć dla Polski katastrofalne konsekwencje,  Polska bedzie pozbawiona dotacji ale to nie wszystko na Polskę za brak praworządności  zostaną nałożone wielomilionowe kary.

Gość Gość

Pisiory zabrały z ofe resztę kasy

Gość gosc

przeciez PiS sam przyznal ze celuje we wsie i naprawde male miejscowosci. ich elektorat to glownie ludzie niewyksztalceni albo niedouczeni, zwyczajnie nieinteresujacy sie polityka i ekonomia. wazne, ze dostaja socjal do reki, a co sie dzieje, dlaczego drozeje to ich nie obchodzi. a jak ktos potrafi myslec to widzi jak oni ten kraj prowadza do ruiny. 

Gość Gość

Teraz wyjeżdżasz z kulturą a sama jaką kulturą wykazujesz się wobec rządu i popierających ich? 

Nie stosuję inwektywów. Nie pluje na ludzi. Krytykuję to, co uważam, że jest alarmujące.

Gość Gość

przeciez PiS sam przyznal ze celuje we wsie i naprawde male miejscowosci. ich elektorat to glownie ludzie niewyksztalceni albo niedouczeni, zwyczajnie nieinteresujacy sie polityka i ekonomia. wazne, ze dostaja socjal do reki, a co sie dzieje, dlaczego drozeje to ich nie obchodzi. a jak ktos potrafi myslec to widzi jak oni ten kraj prowadza do ruiny. 

A ty uważasz, ze tacy ludzie powinni zdechnąć z głodu albo żebrać u Ciebie o kromkę chleba czy o tyranie za kilkaset złotych? Jak to było kiedyś? Dlatego właśnie oni wygrali, bo poprzednia władza nie szanowała ludzi z tzw prowincji i prostych prac. Zagranicą tak nie ma, w Niemczech taka pokojówka, sprzątająca, pan piekarz cieszy się poważaniem. A u nas jako "robol" zawsze zbierali ochłapy, teraz dopiero świadomość się zmienia bo i pensje wzrosły. Dopóki nie pojawi się jakas nowa partia i nie zrozumie błędów poprzedników to nic się nie zmieni. 

Gość Gość

A ty uważasz, ze tacy ludzie powinni zdechnąć z głodu albo żebrać u Ciebie o kromkę chleba czy o tyranie za kilkaset złotych? Jak to było kiedyś? Dlatego właśnie oni wygrali, bo poprzednia władza nie szanowała ludzi z tzw prowincji i prostych prac. Zagranicą tak nie ma, w Niemczech taka pokojówka, sprzątająca, pan piekarz cieszy się poważaniem. A u nas jako "robol" zawsze zbierali ochłapy, teraz dopiero świadomość się zmienia bo i pensje wzrosły. Dopóki nie pojawi się jakas nowa partia i nie zrozumie błędów poprzedników to nic się nie zmieni. 

Gość Gość

Ja uważam że każdy powinien pracować na siebie, a rząd powinien wspierać inicjatywę i przedsiębiorczość, a nie darmozjadów i nierobów.

Gość Gość

Ja uważam że każdy powinien pracować na siebie, a rząd powinien wspierać inicjatywę i przedsiębiorczość, a nie darmozjadów i nierobów.

Ja też, ale na razie żadna partia nie proponuje tak idealnego rozwiązania 

Gość Gość

Dopóki nie pojawi się jakas nowa partia i nie zrozumie błędów poprzedników to nic się nie zmieni. 

X

Własne błędy zawsze można zrozumieć jak się chce.

Gość Gość

Ja też, ale na razie żadna partia nie proponuje tak idealnego rozwiązania 

Bo wówczas straciłaby poparcie niestety.

Gość Gość

Nie istnieje żaden zachodnioeuropejski kraj bez socjalu i bez wsparcia dla tych którzy zarabiają najmniej bo to nie funkcjonuje. Każdy ma prawo do życia i godnego opłacania, zarówno przedsiębiorca jak i prosty pracownik. Nie tylko ten pierwszy. 

Gość Gość

Bo przecież wygrana PiSu to było przekupstwo socjalem.

Gość Gość

Nie istnieje żaden zachodnioeuropejski kraj bez socjalu i bez wsparcia dla tych którzy zarabiają najmniej bo to nie funkcjonuje. Każdy ma prawo do życia i godnego opłacania, zarówno przedsiębiorca jak i prosty pracownik. Nie tylko ten pierwszy. 

Ale Polska bazuje wyłącznie na rozdawnictwie bez żadnych nowych inwestycji, a poza tym nawet bogate Niemcy podwyższają wiek emerytalny o Japoni nie wspomnę, a w Polsce kobiety nie pracują bo 500+ a rząd ma w planie jeszcze obniżyć wiek emerytalny.

Gość Gość

Ciekawe.Ostatnio oglądałam takie porównanie na you tubie.Dziewczyna kupiła te same produkty co 5 lat wcześniej.Wyszło na to, że wiele produktów ma cenę niemalże taką samą a jedyne produkty, które podrożały widocznie to mięso, jajka, masło, nabiał też ale to grosze.

Gość aaa

Ciekawe.Ostatnio oglądałam takie porównanie na you tubie.Dziewczyna kupiła te same produkty co 5 lat wcześniej.Wyszło na to, że wiele produktów ma cenę niemalże taką samą a jedyne produkty, które podrożały widocznie to mięso, jajka, masło, nabiał też ale to grosze.

link poproszę do tego filmu propagandowego