Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasia1012

Problem z związku :(

Polecane posty

Witam 🙂 

Otóż mam dylemat jestem z związku mam 27 lat mój chłopak 31. Jesteśmy już parą od 3 lat. Dzieli nas ponad 100 km, poza tym mój chłopak pracuje jako kierowca i ma czas dla mnie tylko w weekendy jeśli wróci z trasy. Jest grzeczny kulturalny. Ze względu na pracę i dzielącą nas odległość często się spóźnia i brakuje nam czasu na rozrywkę i życie towarzyskie 😞 Po za tym ja chciałabym wybudować dom blisko rodziców. On jest przeciwny, poszedł mi na rękę i zaproponował kupno mieszkania blisko moich rodziców. A ja nie widzę siebie w bloku 😞 Chciałabym się zaręczyć, założyć rodzinę. To dobry chłopak myślę, że jak się zgodzę to się zaręczymy. Co o tym myślicie ? Będzie coś z tego ?

Gość pari

Witam 🙂 

Otóż mam dylemat jestem z związku mam 27 lat mój chłopak 31. Jesteśmy już parą od 3 lat. Dzieli nas ponad 100 km, poza tym mój chłopak pracuje jako kierowca i ma czas dla mnie tylko w weekendy jeśli wróci z trasy. Jest grzeczny kulturalny. Ze względu na pracę i dzielącą nas odległość często się spóźnia i brakuje nam czasu na rozrywkę i życie towarzyskie 😞 Po za tym ja chciałabym wybudować dom blisko rodziców. On jest przeciwny, poszedł mi na rękę i zaproponował kupno mieszkania blisko moich rodziców. A ja nie widzę siebie w bloku 😞 Chciałabym się zaręczyć, założyć rodzinę. To dobry chłopak myślę, że jak się zgodzę to się zaręczymy. Co o tym myślicie ? Będzie coś z tego ?

Kto będzie budował wam dom? Dom z kredytu czy masz jakieś własne środki?🙂

Gość obrotny skoro was stać na mieszkanie/budowę domu. I tak go rzucisz dla jakiegoś lekkoducha i wiecznego studenta bo będzie ci się wydawał na chwilę obecną atrakcyjniejszy a później będziecie mieszkać z rodzicami na kupie i wiecznie się kłócić

Kredyt, od rodziców dostanę działkę liczę na pomoc rodzeństwa i rodziców. Kiepsko widzi budowę domu. Moja mama i brat średnio go tolerują.On powiedział, że mieszkanie kupilibyśmy za gotówkę a potem skończy z pracą kierowcy i będę go mieć blisko przy sobie.

Jak umiesz liczyć to licz na siebie.

Rozumiem, że teściowa może zięcia nie lubić ale szwagier ??  :classic_wacko:  - toż to nie do pomyślenia. Chociaż, mój jeden szwagier też mnie nie trawi (brat żony) ale za to teściowa to by mi nieba przychyliła. Z drugim szwagrem, mimo ujowego jego charakteru, to się nawet tolerujemy i nawet lubimy.

Gość pari

Kredyt, od rodziców dostanę działkę liczę na pomoc rodzeństwa i rodziców. Kiepsko widzi budowę domu. Moja mama i brat średnio go tolerują.On powiedział, że mieszkanie kupilibyśmy za gotówkę a potem skończy z pracą kierowcy i będę go mieć blisko przy sobie.

Kredyt to średni pomysł w obecnych czasach. Jeżeli dom, to ile metrów kwadratowych?🙂

Gość pari

Myślałam nad domem około 100 m/ kw.

Oszalałaś chyba😄 Za duży. Jak go spłacicie, jak wam coś stanie?

Ja mieszkałam w bloku dopóki nie stać nas było na dom za gotówkę (ale wiedziałam, że to nastąpi), mnie tam rodzeństwo by nie pomogło, rodzice też nie. Czemu nie widzisz się w bloku? Od zawsze w domu mieszkasz w domu? Facet dobry, start macie, w sumie nie widzę powodu upierania się na dom od razu. 

Od dziecka mieszkam na wsi w domu jednorodzinnym. Mój chłopak też teraz mieszka na wsi z rodzicami. Powiedział, że na razie stać go tylko na małe mieszkanie. Powiedział, że jeżeli chcemy razem założyć rodzinę powinniśmy być na swoim małym, ciasnym ale własnym mieszkanku.Mieszkanie z rodzicami albo teściami nie wróży nic dobrego on tak sądzi.

On już poszedł na rękę proponując mieszkanie blisko twoich rodziców. Ma być po twojemu ze wszelką cenę?

Chciałabym, a jak będzie zdecyduje czas.

"Mieszkanie z rodzicami albo teściami nie wróży nic dobrego on tak sądzi."

Mieszkanie z rodzicami albo teściami to jest kataklizm i prosta droga do rozwodu.

Powiedział, że możemy kupić mieszkanko 10 km od moich rodziców. Uznał, że to bezpieczna odległość.

Widuja się co weekend i już kredyt planują, bo taka moda. Dziewczyno ogarnij się zanim będziesz żałować. Najpierw wynajmijcie coś wspólnie, na pół roku, rok, zamieszkajcie że sobą i poznajcie się bliżej. Wtedy nabierzesz pewności lub wstrętu

To ja pierwsza wyskoczyłam z budową domu. On jest bardziej ostrożny. Ale wspólny wynajem to dobry pomysł.

Widuja się co weekend i już kredyt planują, bo taka moda. Dziewczyno ogarnij się zanim będziesz żałować. Najpierw wynajmijcie coś wspólnie, na pół roku, rok, zamieszkajcie że sobą i poznajcie się bliżej. Wtedy nabierzesz pewności lub wstrętu

Szczerze mówiąc to masz rację. Bo tak naprawdę to czas decyduje kim dla kogo jesteśmy.