Karolajnlina 0 Napisano Luty 18, 2020 Hej! Zwracam sie do was z prosba o rade. Biore tabletki antykoncepcyjne dwuskladnikowe yasminelle od ponad 2 lat regularnie. Ostatnio, 15.dnia (13.02) od rozpoczecia blistra niestety dopadla mnie jakas paaskudna jelitowka z biegunką i niestety zwymiotowalam ok godzine po przyjeciu porannej tabletki. W zwiazku z czym po poludniu/wieczorem zazylam kolejna tabletke. Potem wymioty i inne ustapiły i było ok. W niedziele (16.02) doszlo do stosunku i skonczyl we mnie. Oczywiscie przez te dni bralam tabletki, obecnie jestem przy przedostatniej. I moje pytanie: czy z uwagi na te wymioty i wziecie de facto 2 tabletek jest sie czego obawiac? Dziekuje za odp!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karolajnlina 0 Napisano Luty 18, 2020 Ktos cos? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lekarz_erecepta 0 Napisano Luty 19, 2020 Karolajnlina. Nie masz czego się obawiać. Rozsądnie postąpisaś biorąc kolejna tabletkę tego samego dnia (chociaż jeśli wymioty wystąpiły do 3 godzin po przyjeciu tabletki powinno się "podręcznikowo" od razu wziąć następną tabletkę). Nie ma obaw do niepokoju, przerwa prawie żadna. Pozdrawiam. Lekarz. www.recepta-od-reki.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karolajnlina 0 Napisano Luty 19, 2020 Dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach