Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Userka2011

Jak i skąd

Polecane posty

Skąd mogę pożyczyć tysiąc złotych? Nie pracuję, bo opiekuję się chorą mamą. Miała duży udar i potrzebuje ciągłej opieki, nawet sama nie je (karmienie PEG). Z uwagi na stan zdrowia mamy nie jestem w stanie nigdzie zarobić,  dorobić. Kiedy zadzwoniłam do mopsu, to trzeba spełniać szereg warunków by dostać od nich finansowe wsparcie w wysokości 620 zł miesięcznie  (nie możemy z mama przekraczać 764 zł na osobę na miesiąc). Pytali tez czy mam męża, partnera (by ewentualnie pytać o ich dochód). Oczywiście ja nie mogę pracować (dla mopsu bo przekroczenia limit dochodu), ale ja nie mogę pracować bo nawet nie mam kiedy. Obok pytań o mój zarobek i ewentualnego męża, partnera (którego nie mam), pytali o rodzeństwo. Mówię,  że mam brata, ale nie mieszka z nami... to nic, jeśli mieszka w Polsce to będzie musiał wykazać się dochodem. Nie powiem, że brat nie pomaga finansowo, bo pomaga, na ile może.  Ale ta pomoc jest niewystarczająca w związku ze zwiekszonymi potrzebami z racji zaistnialej sytuacji. Chcę kupić mamie sprzęt potrzebny do rehabilitacji (bo na oddział rehabilitacji neurologicznej się nie dostała a na domową trzeba czekać kilka miesięcy). Kto i gdzie jest w stanie udzielić osobie w takiej sytuacji pożyczki w wysokości tysiąca złotych?