Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KASIAKA12

>C

Polecane posty

Dobry wieczór wszystkim. Chciałabym opowiedzieć wam o sobie  i prosić o poradę. Jestem uczennica LO , bardzo wrażliwą osobą , aż za bardzo. Cały czas wszystkim się przejmuje. Mam tak od dziecka , ze widzę więcej , dostrzegam to na co nie zwracają uwagi inni ludzie.  Mam w sobie dużo empatii i od razu gdy ktos potrzebuje pomocy wyciągam do niego pomocną dłoń. Niestety przez to jestem WYKORZYSTYWANA na każdym kroku.  Nie potrafię przez to już ufać ludziom  , zawiodłam się na prawie wszystkich znajomych. Do tego dochodzi wielkie niezrozumienie wobec moich najbliżyszch .Zadaje bardzo dużo pytań i zagłębiam się w szczegóły. Interesuje mnie psychologia, czytam dużo poradników psychologicznych. Często mam wiele egzystecjalnych myśli typu ,  czemu jestem na tym świecie , co chciałabym  w życiu robić. Niestety w szkole idzie mi... tragicznie. Nie mam  motywacji do nauki ogólnych przedmiotów. Zdać zdam ale marnie >C. Chodzi mi o to jak mam się nie łamać , ponieważ w szkole mam naprawdę  kiepską opinie u nauczycieli oraz rówieśników. NIKT we mnie nie wierzy. Co chwile słyszę , że jestem nieodpowiedzialna, lekko myślna , ciągle rozkojarzona. A ja po prostu myślę  więcej od innych ,więcej przeżywam.Mam bardzo bogate życie wewnętrzne.Moje otoczenie jest totalnie nie wspierające. Mają mnie za osobę nic nie warta , ponieważ bardzo różnię się od innych. Z tego całego nie zrozumienia mnie popadłam w depresję. Resztkami sił staram się skończyć szkołę. NIKT mnie nie rozumie , ciężko mi ,ponieważ przez to ze jestem INNA , bardzo wyróżniam się z tłumu przez co jestem KRYTYKOWANA. Nie wiem jak mam sobie radzić z tą niemocą  , niezrozumieniem , wyśmiewaniem , odrzuceniem , depresją , mało konstruktywną krytyką.  Jestem wyśmiewana przez klasę i wykluczona z grupy. Staram się dopasować , ale jednak nie potrafię być taka jak większość.