Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justkabinka

Czy jest możliwe zapłodnienie?

Polecane posty

Hej dziewczyny,  proszę was bardzo o poradę bo swiruję już. Mam 32 lata kończę za miesiąc. Uprawiałam seks 5 marca z zabezpieczeniem, partner doszedł we mnie, ale jak sądzi bez wytrysku choć to ciężko było stwierdzić jednoznacznie z powodu pozycji, mnie wydawalo się ze moglo wylecieć wszystko bokiem z prezerwatywy, bo była mokra (może to tez być wina plodnych moich dni i to mogło być ode mnie), trochę tez się zsuwała gumka. Potem, w tę niedzielę miałam baaardzo delikatne plamienie. Od tej pory- nic. Powinnam 18tego dostać rzekomo okres i go nie mam mimo objawów (bolesne piersi , bóle podbrzusza i trochę jajnika, gęsta serowata biała wydzielina, "napuchnieta" pochwa). Robiłam 18tego test, okolo 13tej po południu wyszedł negatywny. Mam dziś powyżej 37 stopni temperaturę ciała (może to byc wynik wypicia drinka wczoraj). Czy jest możliwe żebym zaszła w ciążę? Może stres przezyty 7 lutego mieć wpływ ze teraz mi się spóźnia? ( pogrzeb kogoś bardzo bliskiego). Nie mam mdłości ani nic. Żadne wczesne objawy. Muszę robić kolejny test? Proszę o porady bo stresuje się i słabo sypiam z nerw nawet 

Jak dla mnie na 99% nie jesteś w ciąży. Test 18-tego nic by nie wykazał. Okres czasami potrafi się SKRAJNIE spóźniać - najbardziej właśnie ze strachu przed niechcianą ciążą - to wiem i przeżyłam 2 razy w życiu. Sytuacja o wiele poważniejsza od Twojej, ponieważ gumka po prostu pękła. Jeśli było w zabezpieczeniu, to że wyleciało bokiem jest prawie niemożliwe. Że prezerwatywa mokra? To chyba dobrze, znaczy że i Tobie było dobrze. Na jakiekolwiek objawy jest absolutnie zbyt wcześnie, więc to żaden dowód - w sensie mdłości itp. Za kilka dni zrób sobie test, ale nie po to by sprawdzić czy jesteś w ciąży, ponieważ nie jesteś - zrób aby się więcej nie stresować.

Tak myślisz? Dzięki wielkie.  Wczoraj tez robiłam 2gi test i również byl negatywny. No i zapomniałam dodać ze w tym miesiącu,  okolo 9 marca zaczęłam brać antybiotyki na zapalenie przyzębia. Czy zapalenie i abtybiotuki mogły tez jakośwpłynąć na opóźnieniem okresu? Ogółem to czytałam ze po 30tce szanse na zapłodnienie maleją przy stosunkach bez zabezpieczeń. A ja robiłam to z zabezpieczeniem. No ale 3 testy, jeden 13 dni od stosunku a 2gi 15 - chyba raczej się mylą nie ? Szkoda ze nie robiłam ich wcześnie rano...

Tak myślisz? Dzięki wielkie.  Wczoraj tez robiłam 2gi test i również byl negatywny. No i zapomniałam dodać ze w tym miesiącu,  okolo 9 marca zaczęłam brać antybiotyki na zapalenie przyzębia. Czy zapalenie i abtybiotuki mogły tez jakośwpłynąć na opóźnieniem okresu? Ogółem to czytałam ze po 30tce szanse na zapłodnienie maleją przy stosunkach bez zabezpieczeń. A ja robiłam to z zabezpieczeniem. No ale 3 testy, jeden 13 dni od stosunku a 2gi 15 - chyba raczej się mylą nie ? Szkoda ze nie robiłam ich wcześnie rano...

Oczywiście - antybiotyki, stres, zmęczenie, wszystkie przeżycia a obecnie lęk przed ciążą (moim zdaniem najbardziej). Długość cyklu u kobiety jest nieprawdopodobnie wrażliwa na nasze przeżycia, leki, chemie, zmęczenie, stres idt. Po 30-tce bez wątpienia szanse zapłodnienia maleją, ale wciąż jest możliwe. Z Twoich opisów wnioskując nie wierzę abyś była w ciąży. Wszystko będzie dobrze. Czasami zdarza się, że wręcz cały okres "wypada". Jeśli dzieje się to rzadko, to można przejść nad tym do porządku dziennego, jeśli dzieje się to regularnie - bardzo warto to przebadać. Ale na Twoim miejscu byłabym zupełnie spokojna. Zwłaszcza, że prezerwatywa nie pękła! Nie warto się tak stresować, bo tylko zniszczycie sobie Wasz seks. Stosujcie może jakieś lepsze prezerwatywy i CIESZCIE SIĘ SOBĄ i seksem! Warto 🙂

Strasznie bum chciała juz o tym nie myśleć 

A mam pytanie bo w niedzielę miałam takie Bardzo słabe plamienie,  na papierze toaletowym widoczne i od tej pory tylko gęsta biała  ZBITA wydzielina,  bo sprawdzam sobie. Co to mogło być? Ciężko mi uwierzyć że z prezerwatywa mogłam zajsc. Mo i dwa testy negatywne.  Moze mi się spóźnia iekoniecznie przez ciążę nie wiem juz. Ledwo jem i śpię ze stresu....

Strasznie bum chciała juz o tym nie myśleć 

A mam pytanie bo w niedzielę miałam takie Bardzo słabe plamienie,  na papierze toaletowym widoczne i od tej pory tylko gęsta biała  ZBITA wydzielina,  bo sprawdzam sobie. Co to mogło być? Ciężko mi uwierzyć że z prezerwatywa mogłam zajsc. Mo i dwa testy negatywne.  Moze mi się spóźnia iekoniecznie przez ciążę nie wiem juz. Ledwo jem i śpię ze stresu....

Przyczyny plamień mogą być bardzo różne, nie gniewaj się że nie chcę zgadywać, ale to bardziej Sama również miewam czasami drobne plamienia. Najlepiej to skonsultować z ginekologiem. Większość takich plamień jest zupełnie niegroźnych, ale czasami bez wizyty u lekarza ciężko zgadnąć. Jak pójdziesz to on rozwieje Twoje wątpliwości. Sama zobaczysz, że to nic groźnego! Głowa do góry 🙂