Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agax44

Brwi permamentne problem

Polecane posty

Witam, na wątpię zaznaczam, że pisze z zapytaniem tylko do osób które mają wiedzę na temat makijażu permanentnego lub miały podobny problem.

10marca ( 16dni temu) miałam wykonany makijaż permanentny brwi, w profesjonalnym salonie u osoby, która ma mnóstwo certyfikatów i zajmuje się tym od lat. Zabieg przebiegał bez boleśnie mialam podawane co pół godziny znieczulenie ( maść z lidokainą) nie czułam praktycznie bólu, wykonanie makijażu trafiło około 6h.Dostałam zalecenia by przez pierwsze 3dni przemywać brwi tylko octaniseptem a później niczym i ich nie dotykać, nie drapać(gojenie na sucho) czego się pilnowałam. Pierwszy dzień po zabiegu byłam bardzo zadowolona nie odczuwałam dyskomfortu, brwi wyglądały pięknie,były wyraziste. Po 3 dniach pojawiły się małe strupy,chociaż swedzialy mnie strasznie nie drapałam ich. Po 5 dniach brwi wyglądały już strasznie wielkie duże strupy, które wolno odchodziły od skóry. Czekałam aż zejdą, odchodziły same wraz z włoskami brwi a po tym kolor brwi stał się praktycznie nie widoczny, brak pigmentu na łuku brwiowym, wydawałoby się to normalnym procesem gojenia. Jednak dziś mija 16 dni nie mam już żadnych strupów, nadal brwi mnie swędzą, a co najgorsze nie mam ŻADNYCH ŚLADÓW makijażu permanentnego na jednej z brwi, na drugiej lekko widoczne. Codziennie budzę się z myślą, że pigment wyjdzie ale nic. Wydałam 700zł korekta jest gratis ale póki co tu trzeba by było wykonać praktycznie całe brwi od nowa. Dodam że mam tatuaż z którym nie było takiego problemu, nie mam wykrytych chorób , oprócz tego biorę tylko spray do nosa ze sterydem jednak w małych ilościach o czym wiedziała kosmetyczka, jak myślicie czy jest możliwe że po kilku dniach pojawi się jeszcze pigment ? Czego może to być przyczyna? Miał ktoś podobną sytuację? 

może masz bardzo tłusta skórę twarzy i stąd problem, ja robiłąm makijaż permanentny brwi w salonie magic visahe na mokotowskiej 52 i nie miałam żadnego problemu z pigmentem, jak strupki zeszły od razu pojawiły sie ładne brwi a po poprawce wszystko wygląda idealnie.